Evening News

***

Єгипет. Шарм-ель-шейх. Три араби бігають цілий день перед очима зі шлангами в руках. Дерева поливають. Щоб росли. Арабам там жити.

 

Львів. Чупринки. Три ідіоти пиляють два здорових дерева біля відділку поліції. По законодавству – це злочин. Поліцаї на злочин не реагують. Андрійвановіч виконує завдання кремля – зробити українське місто непридатним для життя.

Чуть вище – на Княгині Ольги, вже три роки стоїть паркан навколо виритого котловану. Це «львівська мрія». Арабська мрія чомусь подобається більше. Арабам повезло – їхньому начальству кремль план на вирубку дерев в місті не дає.
Якби тут був Єгипет – то на місці «львівської» мрії була б мрія азіатська – гарний сквер з деревами, фонтаном і дитячим майданчиком.
Колись ці дерева би виросли, і наші внуки були би нам за них вдячні. А так.. а так скажуть – що ж ви такі жадібні були..?

Львів’яни, ми дійсно дурніші за арабів? Щоб влаштувати у Львові бодай один сквер чи висадити хоч одне дерево – нам треба, щоб Львовом австрійці керували? Самі ніяк не справимось?
От, в Києві, наприклад, на місці виритого котловану під забудову на вулиці Антоновича утворилося озеро. Кияни створили петицію, щоб на тому місці був парк. Їм теж набридло гуляти між хмарочосами і припаркованими на тротуарах машинами.

 

P.S. Не треба коментувати, що це приватна земля і власник може там виробляти що йому хочеться. Це земля міста. І він може там виробляти тільки те, що ми йому дозволяємо.

P.P.S. Я не права? Може хтось хоче мені написати список, що саме збудовано за каденції для комфорту жителів міста? Може, якийсь новий сквер? Чи басейн? Чи зону відпочинку? Бо поки що я бачу хіба, як стрийський парк забудовують.

P.P.P.S. А можна якимось чином взнати освоєну суму на озеленення міста? Що і де вони озеленили? Сама піду порахую, на що потрачено наші гроші?