Evening News

***

20 квітня о 13:50  ·

Усі наші працівники сумлінно готують свої художньо оздоблені біографії до ювілейної енциклопедії факультету – підготувала і я. Тільки чомусь мені здається, що мою статтю в енциклопедію не пропустять. А ви як гадаєте – підійде такий життєпис?

Хоча багато хто думає, що Лілію Анатоліївну Українець знайшли немовлям на трамвайній зупинці, загорнутою в газету, і одразу занесли в університет викладати, але смію запевнити вас, що це помилкове твердження. Був в її житті час, коли близькі сподівалися, що вона все ж таки буде приносити якусь відчутну користь. І лише коли повністю розчарувались в таких перспективах – лише тоді віддали її на кафедру міжнародних економічних відносин.

Тут і почалось її освітнє та наукове життя – а також усі інші види життя, значно цікавіші, які, однак, ми в нашій енциклопедії опустимо. Зазначимо тільки, що усі хобі Лілії Анатоліївни – як-то алкоголь, рок-музика і мотоцикли – були обрані саме в той далекий період студентського буття.

В аспірантурі Українець Лілія Анатоліївна досліджувала надзвичайно інтригуючу тему про зв’язок екології та економіки. В результаті її наукових пошуків навколишньому середовищу було завдано збитків у розмірі шести пачок паперу. Про економічні збитки самої Лілії Анатоліївни історія мовчить.

Кандидатську дисертацію – а потім і докторську – Лілія Анатоліївна, звісно, захистила. Справа то не складна, знай коньяк ящиками піднось і баранів ріж  в підсобці. Зате витривалість у неї тепер прокачана така, що ніяка економіка їй не страшна.

Мабуть саме тому Лілія Анатоліївна і змогла стати співавтором найсумнішої книги в усьому сучукрліті. Присвячена ця книга економіці України, і подейкують, кількох студентів-відмінників, які прочитали її повністю, довелось потім відтягати від відкритого вікна, куди ці студенти рвались неодмінно викинутись, щоб ніколи більше не мати справи ні з економікою України, ні з підручниками, ні з самою Лілією Анатолієвною.

П.С. до енциклопедії ще фото треба обрати, а то важке завдання. Треба і щоб вираз обличчя був веселий, і щоб бокалу в руках не було. Місія нездійсненна.