Рекомендовано DPA:

Крива липа

Аслан Апокаліпсису..

Січень, 2020

Встретились советский прапорщик и осёл:
– Ты кто?
Прапорщик (оглянувшись по сторонам):
– Я боевой офицер, а ты?
– А я боевой лошадь…

 

І явились чотири вершники апокаліпсису.І не поодинці, а всі разом. І перший, на червоному коні, і ім’я йому було – Дурак Бесполєзний. І другий, на жовтому коні, і ім’я йому було – Дурак Жабою Придушений. І третій, на синьому коні, і ім’я йому було – Отпетый Дурак. І четвертий, на зеленому ослі, і ім’я йому було – Аслан Алігофрен.
І глянув я, і ось кінь блідий. А той, хто на ньому сидів, на ім’я Смерть…

Так – така в гангренах вся… з щербатою косою… і написом 666 на бейсболці…

Поки сьогодні ще нічого не запоров той, що нєугомонно перетворюється на найвпливовішу людину у світі, напишу про будівельників, раз обіцяв.

Радянські мами казали своїм дітям: “Будешь плохо учиться – пойдёшь на стройку работать… а так можешь стать… например артистом…”
Вони мали на увазі – якщо ти дебіл, то тобі одна дорога – в будівельники. А потім мами вибрали собі і своїм дітям першого дебіла в управителі. А потім, разом з дітьми ще п’ятьох. Артистів в Країні щось особливо не видно, а ось будівельників тьма. Ім’я їм – легіон.
Легіон приречено-натхненно будує дорогу для вершника на блідому коні.

Хочеться мені заперечити? Ок – я тільки за. І щоб два рази не вставати відразу напишіть в коментарі список зі збудованого тими, що не пішли в артисти, на фоні чого можна селфі зробити. Крім тих де фото можливе тільки в парі з коментом – «сатри шо долбой#би настроили…»
Хоча нормальні будівельники все ж є. Я, наприклад, одного знаю.

Взагалі цікава така тема. Спочатку розумні створюють гарний світ для життя, а потім їм стає жалько дурних – їм перед ними невдобно, і вони їх підтягують.. Дурні швидко плодяться, починають мати власну думку з будь-якого приводу, піднімають собі зарплату і починають все руйнувати.

А далі – дер як дурний газету..

Повернемось до наших асланів. Тобто, як ми бачимо, архітекторів (серед тих, що задіяні) спроможних створити фасад, в Країні немає. Хтось буде з цим сперечатися? Але тоді аргументовано, включаючи слово – наприклад:..

Розумні люди вирахували і написали про це в розумній книжці: висота будинку в місті для життя – це ширина вулиці плюс шість метрів. Тільки при такому плануванні місто повністю провітрюється..

Будівельники Країни люблять називати себе девелоперами. Не маючи для цього жодних підстав.
Є біблія девелопера. Називається: Professional Real Estate Development: The ULI Guide to the Business. Знаєте скільки людей дотичних до будівництва в США її прочитали? – Всі. Знаєте скільки в Країні? – Ні один. Вона невелика. У повній версії 800 сторінок. Щоб зрозуміти, що там написано – треба ще десь біля 8 000 сторінок прочитати. Ще раз – в Країні її не прочитав ні один. В кращому випадку – пів книжки пінтусєвіча і пагаваріть про монетизацію знань. Що, бля, монетизувати, коли знань нема?

Вважаєте, що про висоту будинку – це нереально..? Все в житті реально. І не вибирати собі дураків в очільники теж.. Але якщо є аргументи – я їх вислухаю. З прикладами, будь-ласка.

Архітектура, геометрія, Архімед, гармонія ліній, золоте січення.. до чого всі ці слова? Коли замість освіти – куплений диплом, замість знань – пару цитат з постів «маркетологів», замість general knowledge – ще декілька цитат від “внезапно-поумневших актёров”.. І ось вже на Подолі «театр», і ось вже в центрі Львова банк, подібний на унітаз, і готель з чорно-білих скляних квадратиків.. І ось вже нічого не залишилось від Одеси, і ось вже в Місті не залишилось дерев.. І ось вже ходить дурак і дурнуватими очима поглядає на чудом вцілілі кущі..

Для людства вже давно не секрет скільки вологи поглинає яке дерево. Скільки вологи приймає в себе квадратний метр землі з травою. Також не секрет, що скільки води по водопроводу входить в будинок – рівно стільки ж з нього вийде в каналізацію. Каналізаційна труба має свій діаметр. Її пропускна спроможність – знову не секрет. Але це не секрет для нормальної людини. Для ідіота – “ой вада сойдьот і всьо будєт харашо. Нє усложняй…”
Тобто прорахувати все можна. І можна зрозуміти, що ця свавільна вирубка дерев і забудова кожного скверика призведе до екологічної катастрофи. Тобто до екоциду. Тобто до злочину проти людства.

Того, що вже набудували вистарчило, щоб існуючі труби працювали понад спроектоване навантаження. Розширити і збільшити систему водовідведення неможливо бо це комплексна система. Для такого необхідно пів міста розібрати…
А без цього все банально просто. Свавільна забудова збільшує площу заасфальтованої землі. Вода не проходить в землю і набирає розгону. А потім підручник фізики початкової школи. Простенька задачка про басейн і дві труби)).. Думаєте це вже все? Та ні. Таке «господарювання» піднімає рівень ґрунтових вод. Що раз то більше. З власного досвіду – відносно невелике пальове поле на Подолі, підняло рівень ґрунтової води на будівельному майданчику. Тільки палі. Ще навіть без фундаменту. Просте порушення природнього шляху для підземних вод. Вода собі вихід завжди знайде і вибере куди текти – ось чи вам сподобається такий її вибір?

Знаєте чому в совку будували не вище 9ти поверхів? Пожежна машина вище не діставала. Поцікавтесь – скільки і яких пожежних машин є в Києві. Поцікавились? Вигляньте у вікно. Пожежна машина зможе проїхати до вашого будинку? Що всі можливі під’їзди зайняті припаркованими машинами? І навіть ваша там стоїть? Ну все правильно – а де ж їх ставити? Дурак взяв довідку, що йому сусідній «девелопер» гарантує місце на своїй стоянці. Довідку ніхто не перевіряє бо знає, що там нема стоянки. Там є така сама довідка. Часто від попереднього «девелопера». Це вже навіть не дорога для вершника на блідому коні – це ціла автострада.

Будете сміятися – в мене на балконі лежить 20ти метрова бухта шнура для альпінізму. Знайома каже:
И ты хочешь сказать, что в случае пожара, ты слезешь по этой верёвке с 4го этажа?
Я по этой верёвке туда залезу если поспорим..))), а уж слезть… а уж – если пожар..)))

Посміялись? На здоров’я.
А я люблю завжди мати при собі варіант швидко щезнути ..)))

Зібрався купити квартиру? Вже вибрав, але ще не заніс гроші? Сходи і купи собі прилад – дозиметр називається. Перевір ним стіни. Крім радіації знайдеш там ще й всі важкі метали. Звідки вони в стінах? Радіація – від дешевого намитого піску, важкі метали – від вихлопу євроблях. Це все змивається в річку, потім намивається земснарядом і прямою дорогою в твою майбутню квартиру. Прилад купив? Перевірив? Можеш всі решта об’єктів цього забудовника не розглядати. Бачиш як я зменшив тобі сектор пошуку? А підеш по ринку і, якщо включиш розум, то звузиш той сектор мало не до нуля. Забудовників нормальних – одиниці.

Стоїть новобудова. Ще зняли не весь паркан. Ще висить паспорт обєкту. Ще висить реклама з якимось дурнуватим слоганом про повітря. Ще висять банери – як то воно гарно буде. Намальовані в фотошопі дерева вздовж будинку. І реальний будинок – і реально закатане асфальтом місце де на банері дерева намальовані. Нормально дереву треба 50 років щоб вирости. Якщо тобі зараз 30, то коли воно виросте – буде 80. Але його ще не посадили. І не збираються.

Зібрався купити квартиру? Тобі подобається останній поверх? Не раджу. Пейзаж за кілька днів обридне. Він не змінюється ні разу. А ось варіанти відходу рівні нулю. Не буду нудити про все відразу. Давай напишу про цемент. Він буває різних марок. Для різних цілей. В тому числі є і для двоповерхового будівництва, є і для багатоповерхового. Вгадай який дешевший. Вгадай який використали в твоєму майбутньому «хмарочосі». Хоча – акакаяразніца – нє?))))
Просто тобі з цим всім жити..

Їду в таксі. Таксист, як звично, щось щебече. Навколо, як похмурі всаднікі на асланах -новобудови. Страшні. Смішні. Місто захопили зальотні ідіоти..? Питаю – на пса ото всьо тут будують? Відповідь – “та то чиновники гроші відмивають..”
Увага питання – хоч одна людина в Країні думає не так як цей таксист? Всі знають, що це таким чином «відмиваються» вкрадені гроші і всі мовчать? Головою в бетон як позеленілий страус..?
Знаєш, що буде за цим? Вгадав – п#здєц.

В чому твоя особиста проблема? В небажанні сказати дураку – ти дурак замість – добрий день.

У зла є тільки одна сила – та, якою наділяємо його ми самі..

PS:

Написав – поки правітєльство ще сьогодні нічого не запороли – і не встиг))) – касетний скандал.. За ним – аж видно ослячі вуха міколи яновіча. Це відкине Країну знову років на 10.
Посполитий, если ты это проглотишь – то опять будешь глотать с любой стороны.
Взагалі – це один в один схоже на бідного акванавта, що черговий раз пробує кинути пити. Вже ніби зліз, вже джинси собі нові в вітрині прикинув, вже завтра йшов їх купувати.. Прокидається – бля знову з бодуна в обосцаному спортивному костюмі abibas)))

Класно живе Країна – вже скоро рік без Президента – не може; вже скоро рік без Уряду – як виявилося – не хоче; вже скоро рік без Парламенту…
Ойвсьо))))))))..

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська