Рекомендовано DPA:

Крива липа

Амністія, або той тойвово..

Грудень, 30. 2021

– Шо пацани – робим далі корупцію?
– А чьо нє? – потім приймем ше один закон про амністію…

Третя з половиною планета від Сонця, зденервовано літала нічним космосом. Чому зденервовано? Бо десь підчепила секту неокомуністів. Хто то такі? Назвемо їх тимчасово – секта Ж2. Чому тимчасово? Та потім їх якийсь академік класифікує по всіх параметрах і назве так, як треба. Ну й тимчасові вони, як і все меншоварте..
Що хотіла Ж2? Ой – та багато чого. Вже десь сто сорок сім разів пробували створити міровоє правітєльство. Зараз – дуже хочуть їздити на онлайн поїздах. А ще – вирощувати онлайн пшеницю, грати на скрипці під онлайн деревами, а головне – дуже хочуть онлайн грошей… Забув – ще онлайн казино, з «рокером» скрипкою на рекламі.. Хто такий той «рокер»? Та чепушила – пох на нього..

 А вова дуже-дуже хоче амністію посполитим присунути. Яку саме? Нуль-амністію накраденому капіталу. Що всім? Ні – тільки вибраним. Хто їх вибрав? Самі себе. Але, ну дуже вова хоче. То якогось лідєра казахського мнєнія до Києва привезе, то фарбованого «бізнесмена» з його дрімсами до ґордона в студію припхає. Це не кажучи вже про багатодітних забудовників. Залишилось хіба ще турменбаші привезти, шоб українським ніщєбродам розказав як жити. Але ше ж не вечір – нє?))

І шо той лідєр з Казахстану? Та понятно що ще з порога: тре всьо всєм прастіть і вже всьо… Бо інакше економіка не підстрибне. Потім вирішив ту свою промову трохи завуалювати. Придати їй трохи романтичного фльору. Каже: у вас наприймали стільки законів, які протирічать один одному і кожний окремий всім загалом, що на шайтан-арбі через них не продерешся. Правду сказав червоний казах – 30 років та секта закони приймає. Ну а закон про амністію від вови цю ситуацію без сумніву відразу виправить..
Це ж видно відразу – нє? Вийде вова і скаже: після амністії більше не крадіть, розбійники.  І вони всі відразу перестануть робити корупцію. Прям наступного дня. Всі, як один. І економіка застрибає.. А нє – не вийде вова, у вови свій оцифрований стиль – вова відосік з промовою запостить. Правда так виглядає, що на вовині відосіки корупціонерам глибоко пох. Навіть цікаво на кого більше пох – на вову, чи на його звернення. Вова, а без закону про амністію такий ролик не можна записати? Після амністії їм буде на тебе ще більше пох – нє?.. Чи амністія буде щорічна? У французів є День Бастилії, в тебе буде День Амністії. Прикольно – а шо? Блін, але ж таку просту ідею тобі б і Мія Вдюндєль могла б підказати – нашо було того казаха в такий далекий світ тягнути?

Насправді не все так однозначно. Казах з туркменбаши теж не проти тут поторгувати. І не тільки їплом. А шо – лукашенці можна, а вони шо байстрюки? Їм китай присуває і що – так і жити присунутим і нікому не присунувши? Ось же ж ціла Україна – автобуси які можна дурним  продавати. В туркменбаші нема автобусів? В білорусів куплять і будуть тут продавати. Корупція то всьо покриє, як колгоспний биньо радгоспну свинособаку.
З вовою теж не так все складно. Думки його легко читаються, бо думає він майже вголос: трохи нацарював, потім закон про амністію нацарьованого і в Ізраїль – там таких не видають. Схема – йопта…))

Шо, Посполитий – хочеш трохи академічного тексту? Та без проблем:
Амністія, будь-яка – це звільнення від відповідальності за злочин. Якщо є амністія – значить був злочин. Якщо влада об’являє амністію – значить не в змозі боротися зі злочином. Значить неповносправна. Це – якщо влада сама не задіяна в злочині… А якщо задіяна?..
Навіть, якщо поробила собі великі зарплати за гроші тих, хто в злочині не приймали участі і платили податки..
І ще – закон про амністію, коли він написаний за попередньою змовою – це теж злочин якшошо…
Що це дасть вові? Нічого. Тут його лохи і так не рухають, а там, коли він скаже, що в нього тут була амністія – поржуть, але гроші все рівно відберуть.. Але спробуй поясни то академіку – нє?)) 

А може дійсно та амністія така помічна і подіє..? Звичайно подіє. В Індонезії збільшила корупцію в чотири рази. Тут збільшить в десять..

Розвивати тему далі? Та взагалі не проблема, дощ надворі – маю час:
Посполитий, йди в маркет, візьми пляшку горілки, підійди до каси і вимагай амністії. Навіть не так – спершу випий її,  бо охорона відбере. З порожньою йди до каси і вимагай амністії. Хочеш бізнес по-справжньому? Теж не проблема. Йди в той же маркет, грузи в тачанку сто пляшок горілки і вали до каси. Там кажеш: тут рівно сто пляшок – п’ять віддаю по амністії, а на решту дев’яносто п’ять прошу мені виписати нульову декларацію… Охорона може дати тягла? Може. І в Ізраїль не варіант – там таких не приймають… Нєт прійома воровскова протів фарту лоховского – нє, Посполитий?..))
Тобто – їм можна, а тобі ні? Це може десь так в Конституції записано?..

Совок в голові – це наслідкове. Причинно-наслідкове. Причина – комуніст, наслідок – ідіот. Що тобі присувають ідіоти від влади?
Є страшенна, як рабіновіч, що співає «вставай страна агромная» проблема – всі повивозили гроші в Швейцарію. А як тільки буде нуль-амністія за п’ять відсотків, то тут же, німєдлєнно, повернуть їх назад туди, де вкрали. Ну і економіка – звісно ж що застрибає. Ну – воно то може й дійсно так – 73 відсотки посполитих повивозили гроші до швейцарських банків. А в деяких містах, таких, як наприклад Жашків – та цифра вже зайшла під 92 відсотки. Нє – ну то дійсно вже якась повна motherfucker – нє..?

А що той багатодітний забудовник Києва? Плаче, що не може своїм дітям лєнінград показати. А ще каже: мы ж когда строили – мы ж не знали, что столько машин от этого появится…
Бреше – їм це і тоді говорили, і сам би мав здогадатися. Позиціонує ж себе як розумного, а не як долбойоба, котрий не в змозі порахувати – як його нібаскрьоби вплинуть на автозатори.. А потім теж додає фльору: а помнишь каштаны на Крещатике?  Их, к сожалению, убили выхлопные газы от машин…
Знову бреше – їх повирубували долбойоби, але то таке.
В Швейцарії садять дерева і долбойобів – і, чи не тому часом ті всі з Жашкова туди гроші повивозили..? Чи може тому, що в тій, холєра, Швейцарії будувати можна тільки зважаючи на комфорт населення..
Знаєш чому в ссср’у росли каштани? Тому, що комуністи знали – Швейцарії їм не бачити. І в Ізраїль, тільки якщо підпишеш договір з кгб. Тільки Жашків. На крайняк – лєнінград. А виходячи з того – будували по генеральному плану розвитку міста. Плани ті були галімі, але каштани росли. В Швейцарії і зараз ростуть..
А потім неокомуністи стали «девелоперами» і з’явилися, сука, выхлопные газы…

Певно зараз звеселишся, але тому «девелоперу», діти котрого лєнінграда не бачили – теж тре нуль-амністію. Здається – йому то навіщо? Сам же каже, що податки заплатив і спить в окулярах… А ніт – давай амністію, або той тойвово…
А ще чувак, теж так майже непомітно, «заспокоює» посполитих: топ чиновники на амнистию не подадутся, ибо побоятся. Их деньги и дальше останутся в матрасах…
Знову стоп. Тобто персонаж визнає цим, що топ чиновники крадуть? Це звичайно йому плюс, за те що розказав всім те, що вони і так знають. Питання – а навіщо тоді та амністія, раз гроші все рівно залишаться в матрацах? Це щоб колись потім знову сказати – ну откуда ж мы могли знать…
Тобі здалося, що щось тут не чисто? Так – це не чиста сила. Всі ці вищезгадані. Вся секта..

Як воно насправді?
Амністія потрібна не для того щоб вернути гроші з Швейцарії. Вона потрібна, для якраз навпаки – щоб мати змогу вивезти в Швейцарію і все, і легально. І всі топ чиновники – аж бігом поженуть ту амністію оформляти. Чому? Тому, що швейцарці не хочуть щоб 73 відсотки вже їх населення почало вивозити бабло в банки Жашкова. І щоб цього не сталося –  дотримуються законодавства. Тут або/або. Або бабло перестрашених топів далі в матрацах, або Жашків столиця банкінгу. Швейцарці так не хочуть, а тому обов’язково спитають «девелопера» – звідки бабло? І він своє «надевелоперене» бабло більше не побачить. А так собі думає – спитають звідки, а я їм справку про амністію… Ось тільки чи не похуй швейцарцям буде на ту справку і на той закон – це питання..))
Чого той нещасний не може дітей в лєнінград завезти?  Бо йому надьожні люди з москви розказали, як там общіпали бідного януковіча і його dream team.
Ось саме тому він і не може з дітьми в лєнінград. Ось саме тому йому й потрібна нульова декларація. Ось саме тому він дуже хоче збудувати нібаскрьоб  на місці ресторану «Столичний». Стісняюсь спрасіть.. – це щоб автозатори зменшити? Посполиті подивляться на нібаскрьоб і масово здадуть машини на металобрухт..?

Ой не всё так просто – напише мені внизу коментатор – тогды такие законы были. Никакой толерантности – они воровали по закону того времени… Воровали и не знали…
Закони і тоді красти не дозволяли, якшошо, а за попередньою змовою – то вапсче… Відносно – вони крали і не знали.. Там один посполитий засунув іншому посполитому між ребра китайський “zero tolerance”– то він теж не знав. Дайте і йому амністію..
Але ні – амністія накраденого чиновниками капіталу і почекати 40 років. Їм амністія – тобі почекати. Дивись не переплутай…))

Рабінович співав «вставай страна огромная». Репутаційно то нагадувало азірова на сцені першого Майдану. Було враження, що вони були готові ще й станцювати “гопака”, потім «камарінского» і на довершення  “а ми тую червону калину” затягти…
І ось цей ылітний ансамбль пєсні і пляскі имени бонч-бруєвіча тягне тебе куди? А вони й самі не знають куди. Паралельно пропонуючи тобі, провести їм амністію капіталу..? Аргументуючи тобі це тим, що – ти ж не більшовик…?

Може їх дрочити навчити? Будуть мати заняття і то їх попустить від бажання світом покерувати..?

Так вони й щезнуть – засипані обломками своїх «проектів».
Забудують, аж до неможливості в них жити, великі міста і щезнуть..
Звідки така впевненість? Підручники з Історії..

PS:
Все ще не розумієш – що відбувається і хто тут кому бізнесмен?
Ок. Поясню на пальцях. Є електростанція. Вона виробляє електроенергію. Її збудувала держава. Держава продавала електроенергію. Гроші йшли в бюджет. Електростанція – яка була, така й залишилася. Але «держава» вирішила, що вона не вміє продавати і віддала це в приватні руки (назвем це так..). Тепер в державний бюджет заходять тільки податки від приватного власника. Правда не всі – офшори ж ніхто відміняти не хоче? Правда, вова?..))). У відносинах електростанція – споживач абсолютно нічого не змінилося. Навіть квитанції такі, як були. Навіть виписують їх ті ж самі, що і виписували. Трохи додалося в офісах ембіейщиків, а так – все без змін. Але тепер держава не має грошей, а її прем’єр каже – Ви замало споживаєте електроенергії, тому Ми не маєм за шо вами керувати… То та держава така матьора на всю голову, я вам скажу..))

Де вихід? Колись, якийсь сільський дядько, в лісі під Станіславом, запропонував радикальну ідею – «комуняку на гіляку». Поляки і прибалти просто заборонили комуністам на 5 років займати будь-яку керівну посаду. Досвід показує, що за 5 років комуністи мають властивість розсосатися во времени и в пространстве.  Ладно – можете коментувати – мені було лінь шукати чи точно на п’ять років. Оторвітєсь в коментах по полной, пацани –  не встидайтеся..))
А загалом – я за люстрацію, якшошо.. Навіть за амністію. Після люстрації. Як це? Та просто – віддав все, що накрав і – нахуй ето вон туда..
А поляки вже проводять другу люстрацію – всіх хто вчився в московських «вузах» – нах. Квітне Польща – скоро німцям буде розказувати як жити. Тішуся за них..
***

Третя з половиною планета від Сонця, зденервовано літала нічним космосом. Тільки похмурі вершники Апокаліпсису з жовтими очима понурі моторолопедисти Короновірусу з жовтими рюкзаками за спинами розсікали нічними містами..

……………………………………….

Хочеш підтримати автора?

Можна на PATREON..

 

Можеш зробити це і не на Патреоні:

Майк Новосад. “Хіпстер..” Видавництво “EuropeLiberal..” 2021.

В інтернет магазиніКнигарня Є

Майк Новосад. “M&M, або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..”Видавництво “EuropeLiberal..” 2020.

Придбати можна на офіційному сайті видавництва..

В інтернет магазиніКнигарняЄ

Не подобається електронна комерція? Можна в звичних книгарнях:

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
Пр. Повітрофлотський, 33/2
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)

Гарного дня, мy Friends..))

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська