Рекомендовано DPA:

Крива липа

Back in U.S.S.R..

Березень, 2020
Перечитывая Эренбурга

Вместо ответа, Лазик упал на колени.
Несвязно восклицал он: – Вы слаще бананов!
Вы бурлите, как сто Днепров!
Когда я получу от Бориса Самойловича шесть червонцев,
я куплю вам теннисную ракету. Я люблю вас, как ископаемый бог!..

…О тебе будут писать парижские романы. Рычи, Лазик, смейся, танцуй!
Ты уже не рассыльный Бориса Самойловича, ты бык на последней крыше..
(Бурная жизнь Лазика Ройтшванеца)

Рычи, Вова, смейся, танцуй, ти вже не розсильний Бориса Соломоновича – ти вже ніхто..
Ти мав надію, що, як іскопаємий Моісєй, заведеш посполитих назад в комунізм? Блін, хоч би бороду спробував запустити, як той митник, що по стриптизерках ходить, чи хоч, як той дрочер, що з прастітутками торгується.. Та й Моісеї зараз не ті – їх тепер більше цікавить, як би то відмінити кешеві гроші і прив’язати кожного посполитого до свого банку..

Як ти казав? – зменшити наполовину зарплату чиновникам, але не всім, а тим в кого понад 47 000..?
Класне рішення. Уяви в начальника 50 штук, в заступника 47. Після твоєї реформи в начальника 25, а в заступника 47. Заступник, тепер, начальникові замість – доброго дня, Борісе Соломоновічу, казатиме – Боря, сбєгай прінесі мне кофе…)))
Ти таким чином хотів посполитим сподобатися? Тобто ти вважаєш, що чиновнику, який абсолютно нічого не робить, і про що посполитий знає, можна платити 47 000? Це так ти рейтинг підняти хочеш? Ти крутий..)))
Чувак, лохи тебе вибрали з надією на справедливість, а ти їм брата єрмака? Що ти там казав про перший уряд, який зате не краде..?
Але – а далі що? На карантині ти їх якийсь час протримаєш – дай їм ще трохи більше озвіріти по хатах. Можеш ще комендантську годину ввести – бо той вірус з 22:00 до 6:00 – то страх як передається – як тільки бачить, що глуха ніч і на вулицях пусто, а тут хтось йде, чи їде, то скажена вірусяка передається скоріше ніж в маршрутці..
Але це місяць. А потім посполиті вийдуть і спитають – на пса ти розгромив мій бізнес? Коли повернеш мені втрачені гроші? Що будеш їм говорити? Грошей багато маєш? Вистарчить розрахуватися за кожний генделик, чебуречну, кав’ярню, чи будку на базарі?

Ще якийсь час посполитих можна пострашити страшними, як тріпер, заробітчанами. Ще «доктор» скоморовський порозказує, що в колишніх радянських – імунітєт, як в коняки, бо то медицина була імені сємашко… А через місяць, що? Як не покажеш їм гору трупів, то в їхніх очах побачиш нємой вопрос – а на хуа вотетовотвсьо было? Будеш розпиляти зарін з вертольотів?
І з заробітчанами повна лажа. Після Майдану, побачивши чергове наїбалово від партії чиновників, активний народ чухнув в унію европейську. Побачив як нормальні люди живуть, побачив, що там за роботу платять, чиновники – ти не повіриш, але працюють.. А тепер вони тут.. кордони закриють і назад в той рай їх вже не пустять. І вони не зможуть купити тенісну ракету своїй коханій… Знаєш яка думка зайде їм в глове? А чому в нас не так? А вони активні… Не страшно?)))
***

Був такий «хірург» – доктор пі. Мав диплом імені сємашко. Куплений. «Хірурга» закрили. Поясніть мені хтось, будь-ласка – тобто чмошнику без знань і з купленим дипломом оперувати людей не можна? А керувати Країною можна? Чи вову теж посадять?
***

Чувак, а ти знаєш, що зловживання службовим становищем – то вже тисяча відсотків є..? А те, що Барак Обама (то такий african-american – дуже щепетильний в питаннях моралі і особливо юстиції) сказав, що те, що відбувається в Країні – це геноцид власного населення, знаєш? А в нього, в того, шо american – диплом юриста не купований – прікінь)) І сказав так.. з відразою – геть на african не схоже..
А про Мілошевича щось чув – нє? А про голландське місто Гаагу? Там за геноцид приймають, якшошо..

Лазик шел по дороге — куда и зачем, он сам не знал.
Он не мог идти, и он всё же шел.
Ему казалось, что он уже прошел тысячи верст.
Не Гомель ли за тем поворотом? Но на знойном белесом небе
по-прежнему темнели купола и минареты Иерусалима.
Лазик всё шёл. Наконец, он свалился.
Он лежал теперь на дорожной пыли.

– Последняя собака! Сейчас же убирайся отсюда,
не то я тебя истерзаю!
Если каждый нищий вздумает умирать на таком святом месте,
то что же это будет? Уходи умирать на помойку!
Этот гроб Рахили вовсе не для тебя устроен.
Он устроен для порядочных людей.
– Иоська, сейчас же спрячь эту глупость!
Сегодня иом-кипур, и надо плакать, а не играть на трубе…
(Бурная жизнь Лазика Ройтшванеца)

 

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська