Рекомендовано DPA:

Крива липа

Ґанс Новілла Аґреґат..

Березень, 2020

Читав в дитинстві роман якогось українського письменника про Ярослава Осьмомисла. Чувак не полінувався і добре посидів в архівах. Був там один прикольний епізод.

Коротко суть.
Був собі галицький князь. Мав столицю в Галичі. То тепер воно село без сіліради, а тоді була столиця. Був в нього родич – ні разу не князь. Почав створювати зе-партію і думати як би то князя похєрити. Позичив в угорців бабла і пішов ловити зустрічний вітер. По дорозі з Будапешту, найняв в Закарпатті модну ЧВК і посунув з грязі в князі..
Тодішні ЧВКісти називалися берладники і гуляли, як вміли, в районі Сваляви. Там в них був штаб. Там їх всі знали. Озброєні були хто як – в одного сокира, в другого ятаган, а один, красівий, як рояль Steinway, мав французьку дуельну шпагу оздоблену смарагдами..

Осьмомисл, панятно про то почув і відправив свою гвардію тим назустріч. Гвардія була організована за зразком римського легіону і мала реально прикольний прапор – чорна альпійська галка, на фоні синіх Карпат.
Легіонери вийшли в поле перед Галич, вишикувались в рівний квадрат, вперли списи в землю і закурили, ліниво розглядаючи шукачів пригод на свою берладницьку сраку.
Ті стояли на горі, і показували галичанам різні непристойні факи – добре шо діти то не бачили. Поруч з ними на високому коні сидів претендент на трон.

Звівшись на стременах він, як потім Наполеон, махнув рукою – показуючи вниз і вперед на галицьку рать. Махнув і аж пошкодував, що він не попереду. Войско закарпатське з гиком, свистом і криком – ах ти ж йоп тваю мать, ломанулося вниз на галичан. Це був ніби смерч-торнадо. Попереду біг і махав красіво шпагою комісар берладників. Махав поки не добіг до впертих під кутом в землю галицьких списів..
Хвилин за сорок гвардійці, порубавши ту гопоту мечами, пішли в Галич на пиво.

А в тіні ялинки сидів на коні позеленілий претендент і, пробурмотівши – добре шо засцяв очолити атаку, поскакав в Будапешт…
***

До чого цей текст. Вроді в мене стрічка з притомних людей, але вже пару днів проскакують тексти, як росія і китай знищили Америку. Причому і північну і південну зразу. Т9 слово росія вже й не пропонує писати з великої літери, а китай ще пробує, але вже через раз..

Дійсно – дві мощнєйші армії..)))
Одну з них купка добровольців зупинила на Донбасі. Ну ок. За допомогою США. Бо мощнєйша армія, як чує слово США, то зразу сциться в штани і готова здаватися в плєн. До речі – той, що сциться, як вип’є – він зараз в Донбасі маски роздає, я так розумію. Він же любить Донбас.
Іншу армію в ділі останній раз бачили , коли їх японці ганяли по всій піднебесній. А ні – брешу. Ще в Кореї два канадських кулеметних гнізда накосили їх за день кілька десятків тисяч. Бідні вже не могли йти в наступ, бо не могли перелізти через трупи попередників і поперли назад в китай.
Але все одно мощнєйші…
Обидві мають по авіа крейсеру. В одних «кузя», в інших «ляонін» Крейсери супер модернові і надсучасні. Обидва виготовили в СССР років десь так 40 назад. Там леонід маркович все ще не хоче розказати в телевізор де дів гроші за той крейсер, шо тепер «ляонін»?

Тобто можна й з дуельної шпагою понти колотити, але дуже недовго…

На рахунок того, що зараз відбувається..
Вирішили дві «наддержави» спробувати «домовитися» з цивілізованим світом. Зклєпали якийсь вірусняк. До речі – ні одна, ні друга держава не створила за останні століття абсолютно нічого корисного для людства. Відправили загін шанувальників бароккової архітектури в Італію і Австрію шпилі розглядати. А для прикриття, щоб ще раз не попалитися, набрали армію волонтерів-аніматорів і зняли кіно про «заражену» Ухань. Потім за день збудували надсучасну лікарню, швидко всіх вилікували і лікарню за день розібрали – щоб ніхто не побачив, що вона була з гуми, пінопласту, піску і ізолєнти. Китайської ізолєнти…

– Етонєправда і вивсьоврьоті? Ой лі))). Зараз не треба чекати 60 років, як на пакт молотова рібентропа. Все стане відомо дуже швидко… Побачим – як там аналітика спрацювала)))

Ну і наостанок. З того боку ще навіть погроз не було. Комуністи мають надію, шо цивілізованим толерантність не дасть нічого у відповідь запропонувати. А я думаю що дасть. І відповісти в них є чим. Аргументами там мірятися – людей смішити)))

Ну а посполитим треба крєпко подумати з ким дружити і кого до парламенту вибирати. Бо можна буде піти під роздачу через свою тупість і за не свої гроші…

Антрахт, Нєгодяї..))

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська