Рекомендовано DPA:

Крива липа

 

2022. Січень, 17

Вільний той, хто може
дозволити
собі не брехати..

Вода, з гуркотом, несла важкі камені. Вода несла ті камені легко та невимушено, обертаючи їх так – ніби-то вони були з пінопласту. Берегом річки бігав з виряченими очима якийсь шмигаль і кричав на воду, розмахуючи руками:
– Куди?!! Стій!!! Карантин!!! Покажи свій паспорт!!! Паспорт показуй, йоп твая мать!!!
Медична марлева пов’язка, від Louis Vuitton, намокла від дощу і сповзла йому аж на спінжак, відтягуючи далеко вперед добре посинілі вуха. Порухом вух, шмигаль закинув маску на лоба і пострибав в сторону лєсопільні, високо підіймаючи коліна і розмахуючи постановою локальної міської ради…

Вова сидів закритий на ключ і, раз за разом, вперто пробував думати. Він щойно записав відео-звернення до працівників фастівського локомотиво-ремонтного депо — щоб перестали їздити по рейках на німецьких дрезинах, а їздили виключно на китайських. Тепер сидів, дивлячись на відкладену вбік камеру і думав паралельно дві думки.
Перша про ту наглу бабу… Він набрав її номер і сказав, що їй личить бути схожою на корабельну сосну. На що вона відповіла:
– Якщо треба то сосну, але я товар штучний…
– Це як? – зробив вигляд шо не пойняв, вова.
– Дуже просто — якщо менше, ніж за штуку, то всі в ігнор…

Друга думка була більш розлога, але й опасна.. От що не скажу – думав вова, – то всі відразу ржуть. Раніше таке монетизувалося, а тепер якось – ну зовсім навпаки. От цікаво – то ще софістика, чи вже діалектика? Тре буде в арахамії спитати…
Зараз, як ніколи маю шанс – думав вова і прям бачив – він, як Бонапарт піднімає в небо вертольоти. В Бонапарта не могло бути вертольотів? Бля, а звідки вова мав про то знати? Він шо в школі вчився? От чого чіпляєшся до малого???
Піднімаю вертольоти і разом закриваю всіх, хто дотичний до вирубки дерев – думав вова – від лісничого до юzіка, включно з мером Королівського Міста і шмигалем… Всю цепочку – усіх 48 педерастів… Блін, – я ж тоді мабуть відразу стану героєм і рейтінг почне рости…
Вова ще раз посмикав за ручку дверей, але ніхто видно не спішив його випускати. От підараси – подумав вова і пішов назад до дивану, що стояв коло вікна.
Вствавай проклятьєм заклєймьонний!!! – почувся за хвилину його стривожений хриплий баритон…

Лісничий сидів на корабельній сосні. Від сосни до річки було метрів з п’ятдесят, але він добре бачив, як вода понесла вниз його хату.. Мабуть треба буде потім підпалити стодолу, якщо встоїть – подумав лісничий, докурив і натягнув з бороди на очі мокру марлеву маску…
***

Мій парламент прийняв законів більше за всі існуючі парламенти… – розказував вова якомусь нетолерантному…
– Скоро в мене буде свій прокурор… – розказував вова такому ж нетолерантному трампу.
– Прийде весна посадим всіх чиновників-злодіїв… – писав вова на зелених біл-бордах..
Весна опьять пройшла – свій парламент пропихає чомусь закон про амністію для злодіїв-чиновників…
Свій прокурор, що по гендеру, виявився прокуроркою, робить вигляд, що полює на пєтю…
А шо вова? А вова запостив фотку. Стоїть коло лавки в позі – ніби на олега валерійовича чекає… Це мабуть сигнал парламенту – саме час приймати закон на підтримку гомосексуалізму…

А мені написали, що я не долюблюю євреїв. Звісно ж, я — як громадянин чоловічого роду, то долюблюю виключно єврейок. Шо не так?
І не треба припихати тут расизм (бо там нижче ще про негрів є) — я вважаю, що є всього дві раси — розумні і долбойоби, незважаючи на колір шкіри..
Мало того – я схильний признати, що гомосексуалістам та ще й невизначеним ніяким законом від вовиного парламенту – то ціла срака. Невизначеність – то взагалі не дуже добре. Тобто – може той закон і дійсно на часі – бо ще всі так коло лавочок постають — і як то тоді буде виглядати…?
Я от ніяк не дочекаюсь коли перейменують країну Нігерія і річку Нігер. Бля – шо за не політкоректні назви? Що за – йоп твая мать…? Чи населення тої країни все влаштовує? Чому тоді це не влаштовує тих, що «стандарти спільноти ФБ» пишуть?

Але то пост не про нігерів, хоча підозрюю, що гомосексуалісти є й серед них… І навіть не про призедентів, а там їх, як… Але то таке. Пост скоріше про законотворчість..
Раз пішла така весна, то час ще більше законів понаприймати – нє? Про — «замість по батькові, тепер можна і по матері» — прийняли. Саме на часі братися за ґендер. Колись поляки мали цілу купу мороки з Майклом Джексоном. Не знали як його позиціонувати. Потім придумали формулювання — і не чарний і не бялий, і не баба і не хлоп…і заспокоїлись.
А тут все ще простіше. Парламенту треба ввести в паспорт ще одну соціально-біологічну характеристику громадян. Нє умнічать? Ок — в паспорт і всюди, де ставиться гендерна належність, додати слово гомосексуаліст. Буде — рід чоловічий, рід – жіночий і – гомосексуаліст.
Тобто показує людина гордо свій паспорт, а там чорним по білому — Володимир Олександрович Цукєрброд. Стать — гомосексуаліст. Можна йти на прайд з гордо піднятою головою. Що не так?
Поки експерти будуть лягати один на одного в телеефірах, а посполиті товкти один другого в бубен перед телеекранами, свій парламент втіхаря пропхає закон, що надає амністію на нерухомість злодіїв-чиновників.
І страна зажівьот…

Розумію, що зараз на часі написати – ну шо, пйотр олексійович? Не хотів ручний суд реформувати, то тепер сам під нього попав…
Але не напишу. І тоді, коли пєтя зливав вові вибори і зараз вважаю – це хуйово зрежисерована вистава. Навіщо вона? Щоб залишитися при владі. Кому залишитися? Організованому злочинному угрупуванню чиновників неокомуністів. Вони цю виставу вже тридцять років грають. І будуть грати поки посполиті будуть її дивитися. Закон жанру – йопта..))
***

А власники фійсбуку закликають не порушувати «стандарти спільноти». Взагалі там ніби все просто мало б бути – достатньо було б простої фрази про законодавство вашої країни, і законодавство США, де вищеозначена соціальна мережа прописана. Але – ніт!
Виписані цілі правила. Наприклад?
Наприклад – не можна ставити поруч «зображення афроамериканців і мавп або мавпоподібних тварин» – як це розуміти? А афрофранцузів можна? А який між ними зв’язок, наприклад? Ще – не можна ставити поруч «зображення афроамериканців і сільськогосподарське обладнання» Бля – а тут який зв’язок? Поставте всі мої фото навпроти плуга – і шо? Це мене образить? Це ж мережа, тут чверть психічно хворих – які тут можуть бути взагалі на когось образи?
Пішли далі – не можна «євреїв і пацюків», «мусульман і свиней», а також «мексиканців та істот, подібних до хробаків», та «мусульман і сексуальні стосунки з козлами або свинями»
Я аж растірявся внатурє…
Фото сексуальних стосунків з козлами або свинями…, взагалі-то підпадають під статтю про зоофілію. Таку статтю ще не відмінили в жодній країні. Вова – можеш бути перший. Після «дії» можеш робити взагалі все, що хочеш – народ хаває.
Але, ну – мусульмани не їдять свинину… Може через те? Бля, але ж вони ще багато чого не їдять… З тим всім теж не можна фотки постити? А якщо ти не знаєш – мусульманин той чувак, чи ні? Майже у всьому світі це приватна інформація. А якщо хтось морозива не їсть?
А євреї з пацюками… Тут який зв’язок??? Тут цікавіше – а самі такі «стандарти спільноти» – вони євреїв ні разу не ображають…?
Крім фото ще є заборонені слова. Словами не можна згадувати «євреїв, що керують світом або контролюють такі головні інститути суспільства, як засоби масової інформації, економіка чи уряд»… Знову нічого не розумію – а що євреї контролюють засоби масової інформації?  Що це за натяки в «стандартах спільноти»? А, якщо контролюють в Ізраїлі – тоді що? Чому це не можна згадувати?
Ще не можна  «трансгендерів, або небінарних людей, згадувати – як «воно» Ну тут згоден. Це мабуть дійсно образливо. Я там вище запропонував називати речі своїми іменами, якшошо..
А те, що власники «спільноти» весь час заохочують та спонукають мене заохочувати та спонукати інших посполитих до вакцинації… Знаючи, що я не лікар-вірусолог, не розробник вакцин і не д’білл гейтц – це ніякі закони не порушує, часом? В США, наприклад – нє?
Чи, наприклад – там нема ні слова про сексуальні стосунки з трупами (некрофілія). Це «стандарти спільноти» дозволяють? Вам ці «стандарти» не вовин парламент часом написав?
Стандарти пояснюють самі себе бажанням нерозповсюдження ненависті. Ну не знаю як на рахунок ненависті, але все це – розповсюдження ідіотизму не нагадує? Нє..?
Є там правда дописка. Не можна, якщо це не сатира. А коли сатира, то можна. У деяких випадках. Наприклад коли один другого антиваксєром обзиває, то тоді то є вєрнякова сатира.
Щоб тобі до гугли не йти:
Сатира — гостра критика чогось, окремих осіб, людських груп чи суспільства з висміюванням, а то й гнівним засудженням вад і негативних явищ у різних ділянках індивідуального, суспільного й політичного життя..

PS:
Весь той текст – від заголовку і  аж сюди – то сатира, якшошо..

PPS:

Всі збіги слів, “імен”, чи “прізвищ” – це тільки збіги. Наукова фантастика – йопта..
………………………………………….

 

А влада продовжує нагороджувати племінників. Головне, що всі щасливі…
Посполитий, як думаєш – є в них бажання щось змінити в країні? Чи може їх все влаштовує?
Це ти сидиш без роботи, а їм пенсію приносять вчасно. Тебе заїпло, що ціни на комуналку весь час ростуть? Тобі важко? Ти вже й на сигарети не маєш? А їм не важко. Думаєш за них багаті діти платять? Нє – їм шкода гроші на хуйню тринькати, то вони їм пільги поробили. Як героям…
Що з тим робити? А, як поляки – прийняти закон, що скасовує позовну давність за комуністичні злочини. А потім спитати: ти все життя чиновник – звідки в тебе оце все?
Ти так не можеш, бо ти толерантний? Не знаєш що це таке? Є два види толерантності. Перший – це нездатність організму відрізняти чужорідні органи. Ті істоти, яких ти раз за разом вибираєш до уряду – це чужорідні органи в середовищі здорових людей. Толерантність, якщо вона ненормальна, веде до апатії та байдужості. Повна толерантність, на слензі медиків, – це смерть.
Є нормальна толерантність. Там також не складно – роби все, що хочеш, не заважаючи при цьому іншим..
Як цього досягти? Правилами поведінки і законами, які для всіх однакові.

Знаєш у чому різниця між твоєю країною і, наприклад, Норвегією? В твоїй країні не діє законодавство. Це все.  Якщо сьогодні включити діюче законодавство – через пару років тут буде така сама Норвегія.
Це перша необхідна реформа. Все решта складеться само по собі…
Друга реформа – всіх держчиновників-неокомуністів нах. Разом з довідками і субсидіями. Нах.
Чому так? Бо в їх діяльності немає здорового глузду. Апріорі. В них, навіть, інструменту немає, щоб бути корисним тобі в будь-чому. Вони таке не передбачили – через відсутність необхідності. В них немає інструменту, щоб розвивати країну. З тими інструментами, які вони собі через парламент створили, вони можуть тобі або заважати, або не заважати. Друга функція платна, як ти розумієш.
Про толерантність на прикладі? Ок:
Носиш маску? Носи на здоров’я – це твоє право. Я розумію, це можливо навіть зручно – можна зуби не чистити. А головне – це твоє право. І мене це абсолютно не обходить. Поки ти тримаєш від мене соціальну дистанцію. І поки, вирощені тобою під маскою віруси, на соціальній дистанції від мене.
Тобі колись підрозказали, що нікотин – це страшний ворог. А так, як ти не курив – то тобі було пох. Ти думав – нехай курять де їм дозволять… –  я ж не курю.
Тепер ти ходиш в масці туди, де тобі дозволяють. Який тут зв’язок? Такий самий як між вирубаними деревами і тотальною онкологією.
Не ловиш думку?
Тоді змазуй вуха салом – кажуть, що від сала вони трохи вирівнюються..
***

Нє – ну в «уряду», звичайно, теж є проблеми. Тим всім долбойобам тре платити – всі ж свої, а грошей бракує. Комуністи китаю би дали, але не гроші. Вова в китайців може б і взяв, але хіба тілько так, щоб ніхто не бачив. Встидається – не личить йому. Хотів заслати Юzіка на развєдку, а той не схотів – каже що і так грубий, а ну, як ше вєсу набере… І паспорта на Швійцарію шось ніяк не бачить, якшошо… Послали спробувати арахамію, то він каже що не зайшло йому… Не вкусно було. Вова, ти йому напевне яке звання дай за то – чуваку ж теж колись на пенсію. Якого заслуженого діяча больших і малих гірничо-відкачувальних насосів «для особо вязких продуктов», наприклад. Або орден імєні птушкіна, або хоч обгортку від жувачки «рускій лєс»…
***

2022. November, 10

Про генералів? Запросто. Є Залужний зі своєю групою офіцерів. Він вже в Історії. Я ще не знаю прізвищ тих, хто з ним, але вони всі вже теж в Історії.
Є один нюанс. Якось, ще до війни, хтось не лінивий порахував, що єніралів в державі у декілька разів більше, ніж було бойовиків в гірькіна.
Ти ж не сумніваєшся, що всі вони нагороджені експерти в своїй військовій справі? А чому тоді їм персональна пенсія, а на схід відправляли пацанів з Житомира чи Вінниці..? Єніралу не личить самому воювати? А Юzіка кохання в неприродний спосіб йому часом не личить?” – писав я тоді. В якому батальйоні «Монако» вони зараз? – пишу я тепер.
Цікаво, а оті всі «європейські батальйони» – вони в курсі, що вони всі вже в папці «А на хуа вони всі жили взагалі?» Що далі? Разом з папкою в корзину. Ще далі? Хтось клікне на «очистити смітник»…

Вова, до речі – а ти вже склав опис нерухомості прокурорів, суддів і податківців…? А вирішив, для себе – чому вони, всі разом, досі не в тюрмі?
Вова взагалі ще той штріх – без штріхкода, як без пряніка, якшошо..
Вова, а збери всіх своїх подоляків, єрьмаків, тімошєнків і докажіть всім, що я пизджу. Опублікуй на сайті призедента список ВСІХ персональних пенсіонерів «за особливі заслуги». А ще список всіх героїв. З колонкою де вказані заслуги. Але – такі ВСІХ. Включно з родичами самуїла марковіча..
Ну і всіх єніралів, включно з податковими – може їх насправді не так багато і вони всі дійсно Герої…
***

Посполитий, розкажи мені, будь-ласка, а чому головна нагорода твоєї країни у вигляді комуністичної звізди? Істоти з такою звіздою на партбілєтах робили тобі голодомор. Чи може ти теж комуніст? Тоді чому тобі «з-за порєбріка» прилітає всяка хуйня замаркована такою ж звіздою? Як там з причинно-наслідковим зв’язком в голові..?

Ще раз – або діюче законодавство, або бідкатись і розводити руками..
Або Верховенство Права, або країна тотальної брехні..
Або / Або..

Знаєш у скільки тобі обходиться всі оці – «заслужені орденоносці»?
В твоє життя.

Не занадто дорого..?

…………………………………………..

Майк Новосад. “Хіпстер..” Видавництво “EuropeLiberal..” 2021.

В інтернет магазиніКнигарня Є

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.
пл. Ринок, 3 “Книгарня #1”

Майк Новосад. “M&M, або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..”Видавництво “EuropeLiberal..” 2020.

Придбати можна на офіційному сайті видавництва..

В інтернет магазиніКнигарняЄ

Не подобається електронна комерція? Можна в звичних книгарнях:

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.
пл. Ринок, 3 “Книгарня #1

Майк Новосад
“Театр, або той тойвово..”

Apple Books

і Rakuten Kobo

і: Smashwords

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська