Рекомендовано DPA:

Крива липа

Я твоя мама шатал..

Березень, 2020

Потім приїхала вночі, на мотоциклях ціла банда.
Ми розібрали паркани і били всіх кому не в падлу…

 

Жили собі були файні негри. Аж два племені. Одні були землероби і називали себе Вільне Плем’я Хуту. Інші були скотарями і називали себе Ще Вільніше Плем’я Тутсі. Жили собі, пиво пили, інколи за пивом одні інших тонко підйобували – так тіпа: я твоя мама шатал…Нічого цікавого тобто.

Потім до них прийшли бельгійці і почали розказувати, що якщо отак збоку подивитися, то Тутсі вони трохи рівніші, а Хуту більше схожі на дирявих підарасів.

Потім до них прийшли французи і натякнули, що то самі бельгійці підараси, а вільні французи допоможуть створити народам Центральної Африки справжню демократію. Адекватні негри з обох племен цей заклик почули і почали формувати демократичний рух.

Адекватні то добре, але що робити неадекватним? Неадекватні вирішили створити радіо. Не одне звичайно, а по одному на плем’я. З одного пагорба, на вільному «Радіо Мухабура» засирала ефір журналістка і блогер з Житомира Наташа, з іншого на, не менш вільному, «Радіо Пагорбів» її друг і соратник Максім. Максіма Наташа знайшла десь серед покинутих агентів заїрської спецслужби, а той, подумавши, що при таких раскладах може стати навіть государсвєнним дєятєлім, почав писати пости в «Сомалійську Правду» про те, що він, як тільки бачить Наташу, то відразу дуже хоче з нею танцювати…

Аж тут прийшла біда. Раптово впали ціни на каву. Нє, не в кафешках, там вони якраз виросли, ціни впали на світовому ринку. А файні негри, крім кави, нічим більше не торгували. Почалася лажа, яку до всього накрила засуха. Почалася повна лажа.

– То всьо Хуту винуваті – як би натякала зі свого радіо Наташа – Хуту і американці…
– Прийшла весна, чому ні один Тутсі не в тюрмі!!?– верещав Максім і в нього, від збудження, чомусь весь час вилітав з рота язик …
– Ми рівніші – кричало на всю Африку «Радіо Мухабура»
– Ви диряві підараси– відповідало їм «Радіо Тисячі Пагорбів»

А Наташа з Максімом йшли в якийсь генделик, включали собі «занзібарський краков’як» і танцювали… танцювали…
***

А що адекватні? А вони казали – ой, нє усложняй. Бельгійци нам памогут…
А що бельгійці? А бельгійці забралися взагалі з Руанди. Ще й додали на прощання наше внутрішнє законодавство забороняє участь бельгійських солдатів в громадянських війнах…
А що французи? А французи растіряліся.
А що негри? А негри радіо слухати любили на своє нещастя. А негри Хуту взяли мачете і пішли в наступ. За три місяці вирізали (саме вирізали) коло мільйона Тутсі.
А що Тутсі? Спершу втікали, потім наступали. Тоді Хуту втікали. Повна арахамія почалася в негрів…

Ти думаєш – та коли то було? Та якраз Кучма в Україні став Президентом. Але тоді то тільки почалося. А продовжується ще і зараз.
Скілько вони там вирізали? Якщо з тими, що паралельно від холєри померли то можна напакувати весь донецький стадіон. Я не про трибуни, я про чашу стадіону. Ну чи олімпійський в Києві – це як тобі уявляти легше.. Але так з вершком – ще на метрів сто над дахом…

Тепер головне – обидва племені розмовляють на одній мові.
Був міжнародний трибунал і обидва радіо отримали довічно.
Негри вже не п’ють разом пиво – негри тепер партизанять.
Що мали зробити французи? Мали ввести в Руанді законодавство. Що мали робити адекватні негри? Мали вимагати цього і від французів і від ООН.

Що робиться в Країні. Пробують маму шатать за допомогою ЗМІ. То вліво то вправо. То на Захід, то на схід. Чим закінчиться? Тими ж мачете. Що робити? Вимагати діючого законодавства для всіх. Без рівніших. Такий простий інструмент перетворює країну з Руанди на Бельгію.

Потім полили пляц водов
І танцювали, танцювали…

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська