Рекомендовано DPA:

Крива липа

Я ж кажу – який жах..

Я ж кажу – який жах..
(Круговая порука мажет как копоть..)
18+

Червень 2021

Який жах.
А що не жах?
Жах. Я ж кажу – який жах..

Рай, це Свобода – сказала колись Валерія Новодворська і була абсолютно права. Роздивись цю фразу зі всіх боків і ти зрозумієш, що це саме так. Саме звідти пішла фраза – рабів до Раю не пускають. Навіть, якщо вони прийдуть під ворота цілим колгоспом.
Це варто завжди мати на увазі. Тобто, якщо тобі вистачає і ти при цьому не законтачився заяложеними радянськими соціальними ліфтами – ти Вільний. І – це Дорого..
***

Юzік добудовує велику хату. Певне сплатив всі податки і на мізерну зарплату депутата… Шо – нє..? Це що..? Хочеш сказати, що забили на тебе чиновнички? І пох їм, що ти козацького роду? Айяяй… ну як вони могли))))))))
Байден каже – перестанете красти, будем розмовляти. Але блін – як перестати? Юzік же ж хату ще не закінчив..
Якось воно так склалося, що за всі 30 років існування держави, все її керівництво і здоровий глузд ні разу не перетиналися. Прям, як дві паралельні площини. Можете вважати це законом Миклухо–Маклая, бомжа Валєри (того, що в московському колумбарії імєні лєніна), чи тої баби, що продає жомові дисертації лохам..
Потрібні докази? Думаю – ні. Істоти, котрі маючи таку країну, приймають рішення про верхній шар чорнозему… Яких ще доказів тобі треба? Істоти, котрі маючи цей верхній шар, і паралельно мають єдину ціль – щоб їм дозволили тут красти, а вкрадене вивозити в Штати і там зберігати… До речі – не можу в цій схемі відшукати твій інтерес. Юzіка знайшов.. Твій не знаходжу. Може покажеш?
***

Мокрик знайшов ще одного кандидата жомових наук. Красавчєґ – реально Респект. От Юzikові – ні разу, а Мокрику Респект. Стерненку Респект. За сміттєву люстрацію. Це не натяк (хоча насправді натяк).
Є в світі держави, де особисте стоїть над колективним. Такі держави швидко розвиваються. Ви всі їх знаєте.
Є держави, де колективне стояло над особистим. Наприклад – ссср, третій рейх, Білорусія… В таких без варіантів.
Є держави, де незначна частина населення, зманіпулювавши захопила владу, пише під себе «закони» і робить вигляд, що то демократія. Це, наприклад росія, Cомалі,.. а ну назвіть наприклад, ще одну..)))
– Владімір Алєксандровіч, Байден грошей не дає…
– АУЄ.
– АУЄ, Владімір Алєксандровіч.. може Юzіка посадим?
– Давай ліпше Ткача?
– В нього хати нема.
– От ніщєброд. Навіть посадити нема за шо. От і посади тут трьох друзів..
– Пойняв. Піднімати ціни?
– А є варіанти?
– Юzік.
– Піднімай ціни. АУЄ
***

Що таке соціальний ліфт в державі, котру ми всі вгадали? Ой – там все дуже просто. Щоб ти став частиною иліти, в твого начальніка має бути на тебе компромат. Все логічно – в його начальніка на нього ж є. Шо не так?))))
Чим більше компромату – тим краще. Це не важко – тобі підсунуть пару другу рішень, що стоять поза законом. Ти приймеш ці рішення. І все – ти иліта. Далі будеш робити все, що тобі скажуть. Скажуть купити науківу десертацію, щоб принизити освіту країни.. от як можна принизити те чого нема… але ти підеш і купиш. Скажуть де саме красти – будеш саме там красти. Ти ж тепер иліта. Взбрикнеш – папочку з компроматом мінтам. Ну не вдобно ж твоєму начальнічку тебе самому попускати. Ви ж тіпа друзі. А мінти тобі швидко покажуть – чому вони мусора.
І ось ти вже илітний, і тепер будеш з цим жити. Робити що скажуть, і боятися. Боятися, щоб не попустили начальнічка, бо підеш паровозом. Боятися щоб спільні «друзі» не переконали його, що ти нелояльний..
Ти дійсно хочеш в иліту? Хочеш наукову дисертацію про жомову яму? Про рабів до Раю – не забув? Гроші не пахнуть? Пахнуть чувак. Причому різні по різному.
***

От реально по приколу. Пацан заплатив гроші за дисертацію. Баба свою роботу не виконала. Чому не виконала? Бо результат, який він отримав не той на який він сподівався. Чи думаєш, що він дійсно хотів за свої гроші стати посміховиськом? Тобто баба прохалявила, а він з неї навіть своє бабло назад не отримає. В неї своя криша і вона йому скаже – а ты получи с меня, если сможешь…
Сомалі, мля…)))
***

Залетів на вогник друган з Берліну. Він тут колись відсидів по взрослому. Каже (цитую): Пока у вас не позакрывают ментовские «красные» зоны – ни фига у вас не изменится…
Товариш не філософ, товариш – практик. Ось він це розуміє, а Галя на мій подив не зрозуміла. Я якраз недавно про це писав. Але мабуть я погано пояснив. А може прочитала по діагоналі..))
***

А чого ви всі так спереживалися за сєвєрний поток? Чистий тобі бізнес. Куди хочуть туди трубу й тягнуть. То їх дурні проблеми. Коли їх кинуть, а їх кинуть – вони в Лігу сексуальних реформ пожаліються. Власне тобі що до того? Якийсь умовно-колективний фірташ менше вкраде і ти через те заснути не можеш? Може краще снодійного? Ти з тої труби все одно нічого не маєш. Не буде чим тобі пенсію заплатити? Знайдуть – не переживай. Щоб ти не вийшов на вулицю – знайдуть. Просто трохи менше «зароблять».
Поки ти вважаєш иліту елітою…
***

Чому радянський соціальний ліфт то до сраки дверці? Ок – знову на прикладі. Знайома працює в міськраді. Розказує – сидить співробітниця, розгадує кросворд. Місто в Італії – пише Прага. Я в неї питаю – а з чого ти взяла, що Прага в Італії? Та зрозуміла, що щось не альо і каже: розумієте я в школі російську вже не вчила…
Якби це було в Донецьку, то пес би з ним – можна було б навіть про тролінг подумати. Але то в самій, що не на є Галичині. Який результат вона може дати на своїй посаді? Підписати те, що мер підсуне? І боятися, щоб його не хапнули…
Якого саме результату ти чекаєш від цього керівництва?
Що робити? Сміттєва люстрація. Тих, що мають десертацію – в илітні контейнери.
***

Лажа? Повна. Де вихід? В верховенстві права. Або – або..
Відкидаєш цю фразу, як заяложену? Просто роздивись її зі всіх боків і ти зрозумієш – будь-яка проблема твоєї країни при верховенстві права зникає сама собою..

Гарного дня, посполитий..)

PS:
Про саміт в Женеві тут..

PPS:
Иду, а вдоль дороги вакцинированные со шприцами стоят.. и Тишина…
І Байден грошей не дає..

PPS:
І шо , і шо? Кандидат наук хотів натовкти писок анальному гангстеру? Може й не хотів, але сказали – треба для відволікання твоєї уваги, а в нього нема іншого виходу. Прийшлось товкти. Радянські соціальні ліфти і відсутність Верховенства Права. Тобі дійсно таке в кайф?

Bonus track..
M&M або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній.. 

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська