Рекомендовано DPA:

Крива липа

 

Країна У..

Січень, 2022

 

Це місто недостатньо велике для нас обох,
а я не той, хто його покине..))

Або/ Або..

 

Країна тотальної брехні. Країна У..
Країна, де більшість не живе, а робить вигляд..
Країна, де захопили і утримують владу неокомуністи..
Країна, де юстиція відсутня, як така, що не має значення..
Країна, де люди бідкаються, а влада робить вигляд, що розводить руками..
Країна, де «журналісти» за гроші, брешуть, що корупція цементує суспільство..
Країна, де не чують очевидну правду, а в захваті мастурбують на неприховану брехню..
Країна, де більшість населення одягнула марлеві пов’язки і дивується, що в неї відвислі вуха..
Країна, де більшість населення ходить до церкви, спаплюженої попами-неокомуністами. Ходить – робити вигляд..
Країна, де треба ще сорок років так пожити і все нібито буде добре..
Країна тотальної брехні. Країна У..
***

А що уряд?
А уряд робить вигляд, що розуміється на управлінні. А посполиті роблять вигляд, що то так і має бути. А тому:
Уряд займається виключно собою і вирішує свої проблеми.
Уряд нагороджує своїх родичів орденами, робить їх генералами і призначає родичам персональні пенсії.
Уряд позичає, «с любой стороны» гроші, щоб тут же їх розікрасти. Грошей бракує – родичів багато і їх треба за щось утримувати, тому паралельно уряд безкінечно піднімає ціни…
Щоб трохи таку свою діяльність завуалювати, уряд натякає, що десь в державі є якийсь шмигаль.. Той, що кращий, ніж гройсман, але гірший ніж самуїл марковіч.. Хто такий самуїл марковіч? Кабаліст-аматор – його вигнали з менори за вправо радикальні взгляди.
Вигнали за взгляди? Ну – він паралельно ще там вправи різні робив, мав непонятне бажання вступити в радикальну партію імені ганни герман. Наступний претендент в призеденти кароч..
А що, поки що діючий, призедент? А вову носить по країні.Як Марка по пеклі… Чого його носить? Та все пробує зіграти дірєктора совецкого союза. Але йому ніяк не вдається..
Це все..
Дійсно все? Чи може я щось забув?)))))))))
Та ні – таки все. Ні додати, ні відняти.
Знаєш у скільки тобі вони обходиться? В твоє життя.
Не занадто дорого..?
***

Ксьондз так ладні повідав,
а людиска – плакалиии…

Тут в мережі дві дєвушки посварилися..
Одна військова, інша лікар-волонтер. Одна за пєтю, інша за пороха.
Одна сказала:
– Кобила, як ти могла сісти поруч з призедентом і прийняти від нього нагороду???
А та їй:
Сама ти лошадь, я ту нагороду заслужила..
Обидві ніби й праві – кожна має право на ліво..
Питання – а чи таку нагороду вона заслужила? Хоча.. Раз взяла – значить таку.. 

Де то все відбувалося? Та ж на зйомках новорічного привітання від призедента. Три дні той ролік знімали – замучилися всі, як раби на галерах. До речі, а це не ти казав, що він непоганий актор..? Нє.. ну може… як на самодіяльність… – ким він по суті і є.. Чи може все таки поганий..? Три дні – оту хуйню..?
Як призедент привітав посполитих? Новим новорічно-святковим законом про реєстратор розрахункових операцій. Вова взагалі ще той штріх – без штріхкода, як без пряніка.
І шо, і шо – шо дав той «закон»? – Як тепер? Тепер, коли я замовляю каву, мені кажуть: але ми приймаємо, або готівку, або переведіть на телефон… Зручно з тими переводами на телефон – нє? Особливо якщо інтернет є. А якщо відключили, як в Казахстані, наприклад? Де тоді твій монобанк? Розтворився в астралі? Та невже? Ось ти ставиш собі рамку в фейсбуці, що ти за відміну кешу… А на хуа – стісняюсь спрасіть… Це щоби що? Ціль в тебе яка?

 

Цікаво з тими орденами – нє? Та військова, що заслужила, суддя, прокурор, ще пару злодіїв – вони всі нагороджені одним і тим самим орденом. Модний орден. Держчиновниками, правда, трохи законтачений. Яка його реальна ціна? Десь, як в обгортки від жувачки “Lolek i Bolek”..  Що, ти теж собі купив? Розвели тебе, як лоха – нє?))
Як то поправити? Та виходить так, що тре відмінити всі нагороди з того часу, як ними почали торгувати. Тобто за останні 30 років.
Відмінити і почати все спочатку – від проголошення Незалежності. Незалежності від держчиновників неокомуністів, їхніх родичів і самуїла марковіча…
Паралельно відмінити вову з його «урядом», «генералами» і всіма юzіками – там довгий список..
А на прощання вову тре нагородити. Грамотою імені пакту о нападєнії молотова на рібентропа. Чого він на нього нападав? А хто їх там знає – може устал і хотєл любві, чи ще там може чого. Це не важливо. Важливо, що з тим тре щось робити, бо ті баби одна одній очі повибивают..
Так – якась з них в кінці кінців скаже:
– Кобила, іді сюда, я тобі глаз виб’ю…
***

Бля, ти якось так то все прочитав – недовєрчіво..
Ок. Ще раз:
Василь Сліпак – Герой. Генерал податкової – Герой. Самуїл марковіч – теж Герой.
Різницю між ними відчуваєш..?

І що дійсно відмінити? Так – дійсно відмінити. Відмінити всі державні нагороди, з того часу, як їх почали продавати. Тобто за останні тридцять років. А як бути зі справді Героями? Тільки через голосування. Прізвище кандидата на сайті президента, заслуги претендента і голосування. Банальне голосування.
Лише тоді це буде Орден, а не – «Тында город-побратим»…
***

Все ще недовєрчіво? Ок.
Персональна пенсія. Це теж нагорода. За особливі заслуги. Не підкажеш мені – які саме особливі заслуги в племінника маминої сестри самуїла марковіча, крім того, що він племінник маминої сестри? Що – самуїл марковіч пацан особливий? А племінник тут яким боком?
Як визначають ті особливі заслуги? «Закон» каже – на підставі документів, які їх підтверджують. Хто виписує такі документи? Невже держчиновники? Тобто – коло замкнулося?
Ну – можу тобі підкинути перелік «особливих заслуг»:
Особа, що є герой ссср.
Особа, що нагороджена орденом лєніна.
Особа, що нагороджена Почесною грамотою Президії Верховної Ради УРСР…
Особа, що нагороджена тріпером на трасі Чоп – Вулканешти.
Особа, що є родичем держчиновника неокомуніста, або племінником самуїла марковіча.

– Шо ти пиздиш – подумав ти? Все норм – крім двох останніх пунктів, процитував тобі «закон» від 2016го року. Останній пункт можна й не вносити в закон, це ж само по собі зрозуміло – нє?

Нє – ну може всі ці радянські «герої», вкупі  з нагородженими грамотою від ЦК УРСР, на трасі Чоп – Вулканешти, були якісь надзвичайно талановиті управлінці? Чи може якісь інші досягнення?  Та ніби ні. Все, на що вони спромоглися, це розвалити к хуям свій радянський союз, разом з УРСР, а потім за ними ностальгувати. Виїхали в Ізраїль і ностальгують, як дальнобойщік за трасою. Тобто – досягнень було дофіга, але не з тих за які нагороджують. Якщо ця нагорода не тріпер, звичайно. Найвидатніше їх досягнення – Чорнобиль, якшошо..
Тобто, станом на зараз, назбиралося таких «науковців», «держслужбовців» та інших персональних орденоносців вже більше, ніж бліх у курнику в Миронівці. Не віриш? Порахуй держчиновників, помнож на всіх родичів – отримаєш цифру. Їм всім треба платити – бо то вовин елєхторат. А ще вони всі нагороджені.
Це на таку нагороду заслужила та військова?
Ок – давай про військових..
Хтось не лінивий порахував, що генералів в державі у декілька разів більше, ніж було бойовиків в гірькіна. Ти ж не сумніваєшся, що всі вони нагороджені експерти в своїй військовій справі? А чому тоді їм персональна пенсія, а на схід відправляли пацанів з Житомира чи Вінниці..? Генералу не личить самому воювати? А Юzіка кохання в неприродний спосіб йому часом не личить?
Мобілізація для жінок? В державі, де 300 000 мінтів? Нє – ну, якщо ти на таке готовий… Але може відразу після того, як сводний батальйон генералів орденоносців імені лариси ніцой, піде в психічну атаку, під барабани і пісню сердючки…?
Що це насправді? Ой – а то ти не знаєш. Це означає – будеш пизділа по інтернетах, мобілізуєм і в Макєєвку…

Нє – ну в «уряду», звичайно, теж є проблеми. Тим всім долбойобам тре платити – всі ж свої, а грошей бракує. Введення того РРО«закону» нічого не дає. Байден – теж не дає. Комуністи китаю би дали, але не гроші. Вова в китайців може б і взяв, але хіба тілько так, щоб ніхто не бачив… Встидається – не личить йому. Хотів заслати Юzіка на развєдку, а той не схотів – каже що і так грубий, а ну як ше вєсу набере… Послали спробувати арахамію, то він каже що не зайшло йому… Не вкусно було. Вова, ти йому напевне яке звання дай за то – йому ж теж колись на пенсію. Якого заслуженого діяча больших і малих гірничо-відкачувальних насосів для особо вязких продуктов, наприклад. Або орден імєні птушкіна, або хоч обгортку від жувачки «рускій лєс»…
Хоча з другого боку – он назарбаєв вже взяв… Тепер не знає шо кричати – чи то путін, введи війська, чи – китай, введи війська… А де тому путіну на всіх військ набрати… Та й в китаю як рване, то – то буде страшний піздєц… Ой, бля – я зовсім забув. Ти ж сциш кип’ятком по ногах від того, як в китаю добре. Всі там з QRкодами, всі там сертифіковані, всі з соціальними балами і в масках. Неокомуністична ідилія – кароч..
А та революція – то всьо Америка і Вільні Казахи.. Я за них – якшошо..

Вова, до речі, а ти вже склав опис нерухомості прокурорів, суддів і податківців…? А вирішив, для себе – чому вони, всі разом, досі не в тюрмі?
Цікаво.., а сам вова… – він розуміє, що вже автоматом попав в папку «На хуа вони всі жили взагалі?» Що далі? Разом з папкою в корзину. Ще далі? Хтось клікне на «очистити смітник»…

Як це все сталося і чому?
30 років назад інтернаціонал-неокомуністи придумали схему. Половина назвалися жидобандерівцями, імені тягнибока, інша половина – посконно скрепними, імені бойка. І під кожні вибори адаптують лоха методом пили. Правда не по вертикалі, як в альпінізмі, а повздовж – то на Захід, то в расєю. Лох такий адаптований став. Половина кричить  – Зрада!!! Нас знову тягнуть під москву… Друга половина торжествує: Ооо – нас знову тягнуть під Москву… Потім половинки міняються місцями та ейфорією від сподівань – і все з початку..
Влада продовжує нагороджувати племінників. Головне, що всі щасливі…

Посполитий, як думаєш – є в них бажання щось змінити в країні? Чи може їх все влаштовує?
Це ти сидиш без роботи, а їм пенсію приносять вчасно. Тебе заїпло, що ціни на комуналку весь час ростуть, не дивлячись на карантин? Тобі важко? Ти вже й на сигарети не маєш? А їм не важко. Думаєш за них багаті діти платять? Нє – їм шкода гроші на хуйню тринькати, то вони їм пільги поробили… Як героям.
Що з тим робити? А, як поляки – прийняти закон, що скасовує позовну давність за комуністичні злочини. А потім спитати: ти все життя чиновник – звідки в тебе оце все?
Казахи зараз на вірному шляху..

Ти так не можеш, бо ти толерантний? Не знаєш що це таке? Є два види толерантності. Перший – це нездатність організму відрізняти чужорідні органи. Ті істоти, яких ти раз за разом вибираєш до уряду – це чужорідні органи в середовищі здорових людей. Толерантність, якщо вона ненормальна, веде до апатії та байдужості. Повна толерантність, на слензі медиків, – це смерть.
Є нормальна толерантність. Там також не складно – роби все, що хочеш, не заважаючи при цьому іншим..
Як цього досягти? Правилами поведінки і законами, які для всіх однакові.

Знаєш у чому різниця між твоєю країною і, наприклад, Норвегією? В твоїй країні не діє законодавство. Це все.  Якщо сьогодні включити діюче законодавство – через пару років тут буде така сама Норвегія.
Це перша необхідна реформа. Все решта складеться само по собі…
Друга реформа – всіх держчиновників неокомуністів нах. Разом з довідками і субсидіями. Нах..
Чому так? Бо в їх діяльності немає здорового глузду. Апріорі. Изначально – якщо російською тобі ближче. В них апріорі немає інструменту, щоб бути корисним тобі в будь-чому. Не передбачили – через відсутність необхідності. В них немає інструменту, щоб розвивати країну. З тими інструментами, які вони собі через парламент створили, вони можуть тобі або заважати, або не заважати. Друга функція платна, як ти розумієш.

Про толерантність на прикладі? Ок:
Носиш маску? Носи на здоров’я – це твоє право. Я розумію, це можливо навіть зручно – можна зуби не чистити. А головне – це твоє право. І мене це абсолютно не обходить. Поки ти тримаєш від мене соціальну дистанцію. І поки, вирощені тобою під маскою віруси, на соціальній дистанції від мене.
Тобі колись підрозказали, що нікотин – це страшний ворог. А так, як ти не курив – то тобі було пох. Ти думав – нехай курять де їм дозволять…  я ж не курю…
Тепер ти ходиш в масці туди, де тобі дозволяють. Який тут зв’язок? Такий самий як між вирубаними деревами і тотальною онкологією.
Не ловиш думку?
Тоді змазуй вуха салом – кажуть, що від сала вони трохи вирівнюються..
***

Ще раз – або діюче законодавство, або бідкатись і розводити руками..
Або Верховенство Права, або країна тотальної брехні.. Країна У..

Або / Або..

PS:

А ще тиждень назад неокомуністи Казахстану пропонували вові навчити його правильно жити. Тихо там було. А ще вчора Експерти Дакакойразніци казали: ой – та то тілько в Алмати, а то просто обласний центр… Як казав якийсь поцоватий – ну кто б мог подумать…
Молодці Вільні Казахи. Респект їм. Так буде всюди.

Вова, докажи всім, що я пизджу. Опублікуй на сайті призедента список ВСІХ персональних за особливі заслуги. А ще список всіх героїв. З колонкою де вказані заслуги. Але – такі ВСІХ. Включно з родичами самуїла марковіча.. Ну і всіх генералів, включно з податковими – може їх насправді не так багато і вони всі дійсно Герої…
До речі, вова – Казахи миттєво визначилися чий Крим. Де твоя реакція в їх підтримку? Чи то тобі не кошерно?

Посполитий, пес з тим вовою, він QRкодами прибитий, Вільні Казахи зараз воюють і за тебе – Ти не забув їх підтримати..?

PPS:
Всі збіги слів, “імен”, чи “прізвищ” – це тільки збіги. Наукова фантастика – йопта..))
………………………………………….

Хочеш підтримати автора?

Можна на PATREON..

Можеш зробити це і не на Патреоні:

Майк Новосад. “Хіпстер..” Видавництво “EuropeLiberal..” 2021.

В інтернет магазиніКнигарня Є

Майк Новосад. “M&M, або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..”Видавництво “EuropeLiberal..” 2020.

Придбати можна на офіційному сайті видавництва..

В інтернет магазиніКнигарняЄ

Не подобається електронна комерція? Можна в звичних книгарнях:

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
Пр. Повітрофлотський, 33/2
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)

Гарного дня, мy Friends..))

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська