Рекомендовано DPA:

Крива липа

Made in china..

Вересень, 2020

Каждого дня хожу, по місту, я туда-сюда,
Бачу, просто на очах, великі пєрємєни.
Більше не буду їсти, не буду спати,
Тілько би тойво всьо, случайно, не пройшло повз мене..

Вулицями блукають дивні люди. В їхніх очах немає майбутнього, в них немає планів, в них вигорів інстинкт самозбереження..
Маска на бороді, як символ віри, поліетиленовий пакет в руках, як символ уявного достатку, і – заздрість. Агресивна заздрість, що хвилями пульсує навколо кожного з них.
Вони – це упороті масочники, з яких витравили вміння сказати ні… Вміння сказати ні – це позиція сили. Але сила їм не потрібна. Власна сила їх лякає. Натомість вони кажуть – природа нагородила нас пандемією. Кожна така «природа» має ім’я і адресу. Але упороті роблять вигляд, що все нормально. Що створити вірус і запустити його, то теж нормально, що так і має бути.
Мені було цікаво – хто перший скаже: а хто запустив цю «пандемію» і яке покарання на нього чекає? Ніхто. І всі в захопленні від китаю..
…………………….

Вітер гнав брудним асфальтом обривки рекламних плакатів. Трохи далі, десь за квартал, чулися постріли. Чийсь голос, на надриві, рекомендував комусь невидимому:
– Слєва зайді, запіздяч єво с подствольніка..

На ліхтарних стовпах висіли дві групи чиновників з міськради. Вони вже добре посиніли, але все ще продовжували, беземоційно, вигукувати до худого пошарпаного цуцика, що з цікавістю розглядав їх:
– А ти вмієш по справжньому готувати котельні до холодної зими..? ремонтувати мікрорайони…?
– Ти потребуєш систематичних реформ… особливо в освітній сфері…
– Сила господарників…
– А ти знаєш скільки коштує кефір!!?… а пляшка молока!!?…
………………………

Звідки розплодилося стільки ідіотів? А вони були завжди. Просто, розуміючи, що вони саме ідіоти, то жили собі тихенько – не булькали. Але – Ідіотизм то багато халявної енергії, і якомусь дурному зайшло в голову використати їх в своїх цілях. Ідіоти потихеньку стали піднімати голови. Спочатку боязко і несміло, а так як відразу ніхто не дав по вухах, то стали впевнені і безапеляційні. А зараз, коли побачили, що до влади, реально, може потрапити навіть найвпливовіший, то я взагалі боюся думати, що в їхніх дурних макітрах твориться. Щоб не розірвало від напруги до холєри))..
……………………..

Як це працює..?
Керують. Загорілось щось. Затаїлися – волосся дибки, матільда вібрує. Паніка. Не дали по вухах. Вдалося заболтать. Заспокоїлись. Далі керують..
Це перші два рази. На третій – це перетворюється на рефлекс. Загорілось. Горить. Два тижні чекаєм. Забалтуєм. Забудуть. Забули. Продовжуємо керувати..
……………………….

Про «грандіозну китайську економіку»..
Люди, називайте речі своїми іменами. Китайське дешеве, тому що неякісне. Крапка. Чому неякісне? Бо використано рабську працю. Коли за роботу платять тарілку рису, людина не буде старатися. Це протирічить людському єству. Китайці придумали папір, порох і парасольку? Так – дві тисячі років тому. А, що ще придумали китайці з того часу? Вже дві тисячі років нічого в голову не заходить? Крім застеленого смогом Пекіну і десятків тисяч тон пластику вниз по Хуанхе…
Ти сам бачив успішних багатих китайців? Міг бачити. Але тільки з квитком члена комуністичної партії. Інші сидять тихо, як миші. З моральної сторони – це злочин проти людства і геноцид? Саме так. Тобто тішачись дешевому китайському, ти підтримуєш злочинців.. А карма вона ж є – нє?))) Про касу на виході – чув?)
………………….

Доморощеним апологетам китайської економіки..
95% архітекторів твоєї Країни зроблені за китайськими технологіями і з китайської сировини. 95% політиків твоєї Країни зроблені з китайської сировини і за китайськими технологіями. З китайської речовини – тої, що заповнила те місце в голові, де би мав бути мозок…
…………………….

Було собі зелене місто. Почали будувати в скверах. Появилися затори. Порубали дерева на тротуарах – бо нема де паркуватися. Заторів менше не стало. І що – зупинили безглузде будівництво? Хто – ідіоти? Ні – будують, шо глухонімі. Скоро вслід за деревами вирубають ще й кущі, а потім і траву повиривають де знайдуть. Таке враження, що будують вже з цікавості – а на якій, власне, будові трафік зупиниться остаточно і назавжди..
Місто впору перейменовувати. На Гівно. Яке саме місто? А кожне.
Невесело? А чого? Тебе ж пре грандіозна китайська економіка. Смог в Пекіні бачив? Маску носити вже привик? Можеш й себе перейменувати – на Сунь Хунь В Чай, наприклад…)))
…………………………….

Був один класнючий фільм. Два гангстера стоять на пероні. Розкриваються ворота вантажного вагону і звідти, вже на конях, зіскакують, один за одним, мисливці за головами від Алана Пінкертона.
Butch Cassidy дивиться на них і каже:
– Я не знаю, що мають намір продавати ці комівояжери, але те, що я не збираюсь в них нічого купувати можна навіть не обговорювати…

Я не знаю, що ще планують втюхати посполитим «господарники» в магазині під назвою «тридцять років при владі», але те, що їм пора плести лапті, можна навіть не обговорювати))))
А ще – розумні люди шукають того, хто вирив яму. Щоб унеможливити риття нових ям надалі. Бо злочин без покарання провокує нові злочини. І так аж до того моменту, коли всі чиновники країни стають злодіями. І коли саме риття ям стає буденною повсякденністю))))

Гарних вихідних, пересічні)))..

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська