Рекомендовано DPA:

Крива липа

Негрузія…

  1. April, 10

А прівєзі тьі мнє, тятєнька,
Цвєточєк алєнькай…

– Невенгрія, Негрузія.. Наступна буде Небілорусія?
– Було б прикольно, але вони мені ні разу нецікаві. Чомусь завжди між Свободою і ковбасою, вони обирають пушкіна.
– Ну, ти ж не будеш заперечувати, що є російська культура від якої нікуди не дінешся? Чайковський там всякий, чи балет різноманітний…
– Буду. Захочеш – дінешся. Культура і релігія формують світогляд суспільства. Ці наформували те, що ти бачила в Бучі, Ірпеню і всюди, де немиті побували. Культура, котра формує суспільство, яке посилає армію садистів-збоченців в іншу країну, це не культура – це хуйня..

Посполитий, а ти дійсно не хочеш натякнути своїй владі, що саме час зібрати всю ту ґей тусовку з Лаври і відправити рядами і колонами на історічєську родіну. З портретами канонізованого допкіна на хоругвях… Нема такого бажання – нє?

***

ДЕСЬ В ЛІСІ НА СУМЩИНІ..

– Ей,лєйтєнат. Падайдітє ко мнє.
– Так точно, товаріщ полковнік!
– А гдє нахуй капітан? Єво рація ужє час малчіт…
– Нахуй-капітан спіт вон под той крайнєй «Мстой»!!!
– Он що дурак?
– Пьяньій в гафтно дурак, товаріщ полковнік!!!
– На сьірой зємлє? Простудітся ж долбойоб.
– Он коврік постєліл, товарішчь полковнік!!!
– А чего под «Мстой»?
– Опасается Джавелінов і чтоб Вьі не нашли, товарішчь полковнік!!!
– От дятєл.
– Так точно, товаріщ полковнік! Конченьій дятел!!!
– А тьі как? Ужє много накомунізділ?
– Два бусіка за ноль отправіл. Там на почту і в Йошкар Олу…
– Маладєц лійтінант, Пайдьом, сьінок, може гдє пивасика вьіпьєм…
***

До речі, Посполитий.. А ти твердо переконаний, що МПЦ – це церква? Що онуфрій, то священник, а не співробітник спецслужб свінасабачої недоімперії? Ти твердо переконаний, що ти твердо переконаний? Вони тебе переконали  і ти належиш до цього «патріархату»? А ви патріарха з числа віруючих ніколи не пробували собі якось обрати..?
***

– Написала, панотцю – а коли вони збираються жити церковним календарем з усім нормальним світом, а не з тими орками? Відповів, що ще не на часі. Написала йому – вам так завжди буде не на часі.. А що б ти написав?
– Сказав би, що на часі буде, як перестануть конверти від МПЦ приймати. Твій панотцьо на Лексусі їздить?
– Не знаю, але шось таке не маленьке.
– Ну ось, тому й не на часі..
Тре шоб пішком ходив?
– Якщо він священник, то треба..
А що б ти сказав усредньонному сідорову?
– Що б сказав? Щось таке:

Послушай, сидоров… пафнутий, афанасий, или как там тебя… Анфиса, блин чехова… Вот знаешь, что именно тьі сейчас сделал? Меня за один день так схарило ваше нарєчіє, что я даже Макаревича перестал слушать. Ибо не заходит. Но для тебя еще раз им воспользуюсь. Реально – кто тебя сюда звал? Помародерить хотел? Тьі понимаешь, что тьі дешевьій урод и фуфльіжник? Про борьбу с нацистами и фашистами можешь чесать, пока чешется – все равно никто тебя не сльішит. Почему не сльішит? Потому, что тьі дешевьій урод. Все ето видят и этого достаточно.
А фашизм, сидоров, это такая фигня, которая почти не имеет определения. Заюзаньій вами гитлер бьіл нацистом на самом деле. Фашиста – то ему уже ваша пропаганда присунула. Еще раз – термин фашизм имеет очень размьітую формулировку. На этом ваш пропагандист марксолонин попалился. А вот нацизм
формулировку имеет конкретную. Нацизм это про:
 «історичну велич своєї нації, як «вищої раси», що дає їй право на розширення так званого «життєвого простору», захоплюючи території інших держав, та проводячи на них політику геноциду..»
Шо – прям взял и все понял? Я в курсе, что тьі пиздабол. Правда это про вас, сидоров? И тьі, сука, это знаешь. Еще про вас? Кушай:
 «цілеспрямовані дії з метою повного або часткового знищення груп населення, чи народів – за національними, етнічними, расовими, корисливими або релігійними мотивами».
А это бьіло про геноцид, сидоров. И, бля – снова все про вас. Як пороблено тому москалеві – нє?
Это все слова и тебе на них так-то похуй? А унитаз в Ворзеле – тот, что тьі никак не мог в свой «бтр» засунуть – это унитаз и его можно в руки взять? Это твой вьібор. И за этот твой вьібор тебя теперь ебут как сидорову козу. Я, кстати, в него срал – тьі хоть руки помьіл, чушпан галимьій?
Тьі собирался на советских танках дойти до Варшавьі и Берлина?  Тьі ети танки видел? Именно на них…? Тебе значение слова дурак известно?
Я дав тобі визначення українською, щоб звикав. На суді, якщо доживеш, часто будеш її чути.
Що тобі тепер робити? Спробуй поцілувати себе в сраку. Не дістанеш? Спробуй – ти ж дісантнік, в тебе ж розтяжка. Все одно не дістанеш? Тобі піди в останнє поцілуй в сраку путіна, а потім з криком «апоєбать» – дьорні на сєбя за шнурок розтяжки. Це все.
А засим желаю тебе, чтобьі тьі сдох. Желательно уже. Ето реально и от всей души.

– Думаєш зрозуміє тебе сідоров?
– Думаю, що мені пох і на дурного, і на його проблеми. В нього не було безвихідної ситуації. Вся інфа відкрита – читай і не будь дурним.
– Тобто?
– Тобто – бути дурним, в його випадку – це не фатум. Хотів би розібратися, то таку можливість мав.
– Але то і наша проблема.
– Так, звичайно.
– А путінґ… він більше – «історік» чи «стратєг» …?
– Він істєрік, ідіот і гермафродит с половимі прізнакамі бабушкі.
– Але ж переконав цілу купу ідіотів в Недоросії.
– В мене враження, що їх би й Барбос зі сміттєзвалища переконав. Вони хотіли бути переконаними.
– Ну, не знаю.. Думаєш таки ідійот?
– Сама подумай – д’ебіл, котрий накомуніздив бабла і не знав куди його ховати. А тепер? Серед білого дня, практично під відеокамери, хотів розстріляти купу народу зі списку портнова? А решту – в тундру…?
І переконав себе, що це зійде йому з рук..? Я ж тобі казав, що він сказочний долбойоб. Це, здається, ти не вірила?
– Як в таке можна повірити? Він же президент… 21ше століття..
– Тоді не вірила, зараз переконалася – так часто буває..
– А чому думаєш, що хотіли бути переконаними?
– Ти ж бачила репортажі від «Свободи» з москви. Вони нас ненавидять.
– За що?
– Вони були «главнєє». Зараз скочуються в непотріб. Їх це бісить. Ну і тупа банальна заздрість – как ето хахли вдруг станут лучше жить? Поубівать всєх нахуй!!!… Посжігать в смерековьіх хатах!!!
– А китай…
– А пам’ятаєш скільки разів я написав, що за дешевий китайський смартфон прийдеться потім ще раз заплатити і, що ця плата не втішить ні разу..?
– Ну – це важко не купити дешевше…
– Так – за це треба питати так звані «уряди» в першу чергу. Починаючи з ліаніда макарича.
– Та він вже ледве теплий.
– Земля йому китайським бетоном.
– Бляяяяя..
– Колись нєкто сталін захотів вийти на світовий ринок з сірниками. Ціна була більш, ніж конкурентна. Дешеві були – шо піздєц. Його не пустили, бо їх робили зеки в тайзі на морозі. Їм не платили – звідси й ціна. Складова ціни на смартфони з китаю така сама. Їх клєпають за жменю рису в день. Всім було похуй на цеі тому брали? Тепер тим, шо працюють там за хавчик похуй на те, що сюди їх залізо прилітає. Кругооберт похуя в природі..
– А були в путінській армії такі, що вірили в його лозунги?
– Думаю ні. Ну – максимум чоловік сорок.
– Не забагато нарахував?)))
– Ок. Давай разом порахуємо.
– Та не мала б я шо робити..
– Ок. Давай по іншому. Тих ідіотів хтось тут чекав?
– Думаю, що так. Дуже мало, але були такі.
– Декілька тисяч таких самих ідійотів – без сумніву. Я навіть знаю декількох.
– Наприклад?
– Наприклад – роза самуїловна райхман (по паспорту – іванова).Внучка капітана нквд, дочка прокурора. 82 роки. Ще пам’ятає, як їй дєдушко медмедиків плюшевих приносив – коли вертався з роботи після розстрілів. Вона їх дуже чекала…
– Ще?
– Наприклад – пєлагєя яковлєвна паніна (тепер по паспорту – пєтрушєвіч). Живе в Ізраїлю. 74 роки, чистокровна мордва, поїхала на запах ковбаси і заблудилася. Ще пам’ятає, як тятєньку дражнили – яков сраков спав з собаков… Ще – якась бабка з львівського парку імені Костюшка, савік ґандзюлєвіч, сірожа смірнов…
– Наші???
– Український комуніст, від того, що він український, комуністом бути ні разу не перестав. Вони всі ще навіть зараз сподіваються…
– Чекай, а та шо в Ізраїлю живе – їй то нашо?
– «А шоб зналі, ібо – нєхуй хахлам…»

Тепер серйозно. Хтось наведе мені один приклад нацизму в Україні? Один,
бля!!!
***

А шо, дєффкі, то не ви мені казали – які ті грузіни мачо, джигіти і настоящіє мусчіни? А, то не я вам казав, що вилите на голову пів відра одеколону,  то ні разу не ознака джигітизму? Як і загадочні намьокі, шо воно – ізвєстньій вор в законє, і – це як мінімум, якшошо…
А ось зараз – це що? Грузія допомагає недоросам перевозити підсанкційні товари? Це – щоби що? Це Грузія підтримує апрічніків путіна проти України? Айяяй. Ну – хто б міг подумати..?
Це точно ті, в кого путін Абхазію забрав? Кого апрічнікі горбачова саперними лопатками рубали на мітингу в Тбілісі? Дійсно якісь вони загадочні – асса, пацани, орс-тох, орс-вай – давай-давай…
То не вони? То в них прем’єр поц і зволота, а спікера звати шалва? Чекай, – спікер, прем’єр.. їх йно два? А населення майже три і сім мільйона? І ті два поца не бояться стільки настоящіх мусчін? Соррі, тоді дійсно – два мачо в Грузії таки є…
Хочеш сказати, що – грузинів майже чотири мільйони? Та – то певне з Абхазією разом. Але в них її забрали і тепер вони ходять туда-суда – молча голову склоня…А так, то таки дійсно багато – майже, як цілий Київ, якщо з лівим берегом. Перебільшую?
А – зняти штани і лягти під того, хто в тебе забрав третину території… Це справді джигіт називається? Мені здається, що то має якусь іншу назву – га, дєффкі?
І взагалі – так виглядає, що останнім джигітом там була царіца Тамара, ну і може ще трохи Тамара Гвердцителі… А – ну так, – ше тих двоє, що настоящіх мусчін не бояться. Шалва і той другий…
Чи може то грузини так комерцію включили? Тіпа запасний хаб для слабких здоров’ям корупціонерів? Для тих, кому в невенгрії клімат не підходить. Так – я в курсі, що льоні космосу там не той клімат і повітря бракує – він розказував… То – вони собі теж вирішили, що бабло з України – або без запаху, або ромашками пахне? Проспект Руставелі на проспект путіна вже перейменували – нє?
Це точно Грузія? Га – витязі в тигровій шкурі?
***

Фійсбук пише – “екс-керівник московського підрозділу МІ-6 Крістофер Стіл сказав: я розумію потреби Ізраїлю в безпеці, але вважаю дивовижним, як багато олігархів раптом стали євреями..”
Може – то не в безпеці потреба, а в шорохе бумажньіх купюр? Га електронно–крипто–валютизовані?
Що ще сказав той мудрий чоловік? Буквально наступне – “на карту поставлена боротьба авторитаризму проти демократії та правди.
В чому правда? В тому, що якщо адекватні в Ізраілю не відправлять на історічєскую родіну в Просранную страну своїх «ковбасних «євреїв», то вони їм розвалять той Ізраїль, як колись розвалили свій ссср. Як розвалять? Ну – зроблять з нього яку губернію при Лівані, наприклад..
Їх там при такому розкладі місцеві семіти можуть трохи погеноцидити? Не знаю. Можливо. Принаймні, я не чув заяв від їх уряду про геноцид в Бучі. Ні тоді не чув, ні зараз не чую.  Може їх влаштовує Україна, як губернія у федерації немитих? Ну.. – карма, вона дуже швидка, якшошо..
Шо – правильні пацани в Ізраілю, не маєте бажання створити каравани Палмера? І відправити своїх ковбасєвічів назад в недоросію? А на карту поставлено дуже багато.. Ой – та ви й самі в курсі. Powodzenia – як кажуть поляки..

– Думала, що ти тільки євреїв не любиш..
– Стоп. Де я сказав, що я євреїв не люблю? Євреїв-комуністів – так. Звичних люблю. Особливо єврейок. Можеш починати мені ще й сексизм присувати..
– Та ладно..))
– До речі, а ти знаєш, що Ізраїль на початку створювався, як розвинена демократична держава?
– А зараз?
– А зараз – враження, що пробують створити хаб для корупціонерів.
– Вдасться їм?
– Цілком можливо – навколишнім сусідам і не таке вдалося.
– Тобто?
– От ти знаєш, що в Ірані (і не тільки), в кінці 70х дєффкі ходили в спідницях міні і на підборах?
– Ти на приколі?
– Ні разу. Сам бачив фотки –  студентки курять коло Кабульського університету. Такого короткого плаття в тебе не було..
– Реально – арабки в міні?
– Реально – повально всі.
– Траву курять?
– Ґиґиґи – червоне Мальборо, уяви..
– А як скотилося до цього, що зараз?
– Спочатку було – Ой, нє услажняй… Потім – Ой, дакакаяразніца… А тепер – мають те, що мають.
***

Щойно прочитав у ФБ..
Дівчинка виїхала закордон. Дома залишила кішку. Ключі залишила подружці з Києва. Так – це було в Бучі.. Коли наші помножили на нуль свінасабак і подружка змогла дістатися до квартири – кішка вже загинула. Вона лежала згорнувшись клубочком в умивальнику на кухні. Видно пам’ятала, що там іноді текла вода. Не дочекалася..

маргарита симоньян – сдохни, мразь. 
***

Якимось дивом я був затесаний в групу колишніх львів’ян на фійсбуці. Половина з них живе в Ізраілю, половина, зрозуміло – в Німетчині. Читаю пост-оголошення від «німкені»: «при вьіезде с Украиньі – главное получить справку о вьідворении. С такой справкой, здесь в Германии, вас сразу обеспечат жильем и работой…»
Бляяяяяяя – що це????
Видалився з тої групи і пішов помив руки. Цікаво, що це чомусь ніяк не порушувало фійсбучні, так звані – «правила спільноти»… Ей, Фійсбук – альо, How’reyourdoing..What about – «our community standards»?

(מה לגבי – “הסטנדרטים הקהילתיים שלנו”?)

***

Нє – ну та панятно, що всі українці то апріорі дуже правильні і побожні люди. Особливо у Королівському місті. Там їхній голубий прайд-бургомістр виконує програму суркова, аж дерева шумлять. Вірніше не шумлять – все місто в свіжих пеньках від здорових дерев.
Як саме це відбувається? А їздять там такі ґицлі на білоруських машинах і тракторах – Їздять і  ріжуть все підряд. Чому на білоруських? Ну, мабуть для локальної влади все білоруське, то – авторитет і белая бяроза. А може з відкатами в них без проблем – то ж не шведи які, нє?

Що зі спиляними роблять? Пиляють на кавалки і складають коло еко-готелю. Там еко-котельня на дровах. Вгадай – кому той готель належить…
А що ті правильні і побожні? Може роблять тому газірованому які зауваження? Та нє – готуються Паску в один день з сурковим святкувати. Бо зі всім світом їм не на часі.
Колись мав там цікаву розмову з дівчинкою перукарем. Каже – «я буду голосувала за андрійвановича, бо він вже стільки накрав, шо най його вже посадять в кінці кінців…»
Сиджу позавчора в тому “п’ємонті”на лавочці. В єдиному, що ще залишився в центрі скверику. Навпроти – метрів за десять сідає галицька «пані». Вся така, як положено  – в масці, пальті,  чоботах і в’язанім капелюсі. І з ходу – мужчина, не куріть, бо мені смердить. Я хотів сказати – пані, вітер з вашого боку дме, бо мені чути, що ви останній раз зуби чистили позавчора і це в кращому випадку. Але не сказав. Встав і пішов. Через хвилин сорок йду назад. Пані вже нема, а на лавці валяється покинута марлева маска. Бидло, бля…
Це, до речі – і є той мір, який йшли орки «визволяти». Певно даремно я їй нічого не сказав…
Тобто той дебіліо зрізає їм дерева, бо йому з маскви наказали, а вони борються з курінням? Аплодисменти. Довгі овації , з численними повторами..
Шо за програма суркова? «… нужно сделать их города непригодньіми для жизни.  Порезать на металл заводьі – лишить рабочих мест. Вьірубить всю зелень, и закатать все в асфальт – тогда бьістро головьі свои наклонят..
Ше той підар – нє?.. Не будь таким, як сурков.
***

Все – хватить на сьогодні? Ще про бізнес з російським «приватним» капіталом? В епілозі до книги “Театр” я вже писав, що то за бізнес. Це оптова скупка лояльності держслужбовців і силових структур. А взагалі в сьогоднішньому контексті з ними можливий єдиний бізнес – нефть в обмен на объедки…
Дуже хочу побачити, як якийсь «белорус» буде через сітку на кордоні кричати – ей, хахол, брось джинсьі немного поношеньіе – а…
І я це побачу.
***

Ах – так. Негрузію в НАТО???… В ХУЯТО. В тайожньій саюз… Воювати з китайом за озеро Байкал.

PS:
Чекайте, нєкто червонєц казав, ще недавно, в тепловізор, що він представник всесвітнього єврейського конгресу. Правда нічого не сказав де саме він представник. Просто сказав, а потім пісню заспівав…
А тепер каже, що він – представник ЗСУ по заправці в Закарпатті???…
Бляяяяяяя..
Що саме  співав? Що – «и, поверженный в бою я воскресну и встаю…»
От вічно в нього ті якісь проблеми на тих заправках – нє?..PPS:
Пост «Негрузія», а я про щось інше весь час..
Так – мені теж дуже цікаво – а як там Саакашвілі в тій тюрмі?
Певне сидит на нарах всіма забутий, і написи на різних мовах по стіні царапає. А потім візьме смичок і водить ним по потрісканій абхарці та пісню журливу на два голоси співає:
Я тут дурно не сиджу, вже мови дві торопаю –
Вивчив мову москалів і по фєні ботаю…

Той, щовтюрмісидить…

Наколки? Ну звісно – він же джігіт. На коліні полярна звізда, а на груді ящік Пандори, ящік Ркацителі і два ящіка Сапєраві..

გამარჯობა..

 

(Сh 2 з нового блог-роману – 2022.. або Пазорная звізда)

…………………………………………………………………

 

Майк Новосад. “Хіпстер..” Видавництво “EuropeLiberal..” 2021.

В інтернет магазиніКнигарня Є

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)

 

Майк Новосад. “M&M, або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..”Видавництво “EuropeLiberal..” 2020.

Придбати можна на офіційному сайті видавництва..

В інтернет магазиніКнигарняЄ

Не подобається електронна комерція? Можна в звичних книгарнях:

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)

Майк Новосад
“Театр, або той тойвово..”

Apple Books

і Rakuten Kobo

і: Smashwords

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська