Рекомендовано DPA:

Крива липа

Офісний планктон..

Серпень, 2019

 


Твои дела кричат так громко,
что я не слышу, что ты говоришь..

Подивився декілька BigMoney. З Каракоцкі прикольно. Поки про склепи, про наркоту, про старіючій еротоман.. Коли за бізнес – нудно.
Коли ловили один одного на дешевих понтах, як наприклад про відсутність у списку Forbes, чи про, насправді працюючий в мінус, торф’яний завод, чи про «а ты не забыл, что ты водкой торгуешь?..» – весело. Коли про бізнес – прогнозовано нудно. Капіталізація, маржа, мотивація – оце і все. Вузький діапазон інструментарію..)) 
Черняхт в батлі переміг – аргумент «а в мене бабла більше» психологічно розніс вщент «а я такой эпатажный и загадочный». Але. Навіть закадрова Таня розуміє, що ні Хортиця не дотягне до Smirnoff, ні Дрім Таун до Harrods. Хто така Таня? Таня офісний планктон.

 

Ведучий озвучив свою, і не тільки свою, Idée fixé – «они хотят понять, как стать нами».. Хто такі оні? Та все той же офісний планктон.
Так, станом на зараз – це нав’язлива ідея всіх старіючих рубльових предрініматєлєй: «и возможно моим именем назовут улицу». Не назвуть. Нема поваги. І взагалі – світ жорстокий)).. І – навіть планктону нецікавий ваш внутрішній світ, їх цікавлять тільки ваші гроші, які вони, до речі, вашими не вважають. А не планктону на вас пох, глобально пох, пох від слова absolutely – вони на вас не звертають уваги. Як на одинокого Черняка, що гуляє вулицями Нового Йорку – ніким невпізнаваний – unsung and lost, invisible to History. Тобто писати книжки із серії «как стать намі ілі потратіть мілліон» не варто ні разу – shit deal. Візьміть тих, хто «хоче стать вамі» на роботу, платіть їм офіційно за бажання стати вами і матимете той самий результат. Без безсонних ночей, проведених в муках творчості. Ви думаєте, що – ці тут і зараз, а книга переживе? Не переживе – твои дела кричат так громко, что я не слышу, что ты говоришь..

Тобто – в кого більше той і барін? Та нє – ні хрєна)) – як легко чувак розбив біднішого за себе Гарі, так само вщент продув біднішому від себе Балашову. До речі – класна передача, корисна. Я відкрив для себе іншого Балашова, іншого Червоненка. Балашоff зіграв, правда, поза правилами – почав говорити правду. Не всю, але в достатній кількості, щоб вивести Черняка з зони комфорту. Проти правди, навіть не повної, інструментів нема))..
А ще там прозвучало ключове слово – перфекціонізм. Так ось для того, щоб не ви писали про себе те, що ніхто крім вас не прочитає, а щоб ваш бізнес став таким, про який напишуть інші… Так – перфекціонізм. Але обережно – прагнення до досконалості робить людину вразливою до депресії та інших психологічних проблем. Але – хто казав, що буде легко?)))

Подивився ще передачу – з Чечваркіним. Там все прогнозовано і вже нецікаво. Чувак чеше про лібертаріанство і про книгу, яка його наштовхнула – «Атлант» звичайно)). Він правда читав її неуважно, або не зрозумів про що там. Лібертаріанство – це в першу чергу Логіка. До речі – дуже цікавий випуск з Червоненковим. Реально рекомендую. Я думав, що він вже все пропив, як Чeчваркін, а там є конкретна ціль. Мені вона не підходить, але вона є. Чого не можу сказати більше ні про кого з названих. Важко назвати ціллю – «помсти хочу» від Чечваркіна, «гроб хрустальный» від Гарі, чи «масштабування» від Черняка. Смішно, що всі вони поруч ходять і не бачать того, чого вони всі так шукають насправді. А воно лежить перед просто ними і ще й виблискує – бери не хочу))..
Так, саме все та ж – перфектність в бізнесі. Без неї, як казав класик – ночь, чужой вокзал и настоящая тоска..

***

Мав недавно справу з одним, ніби поки що успішним, бізнесменом. Кажу йому, що він не має основного. В нього відсутній продукт. Те, що він вважає продуктом, насправді таким не є. Є банальний збіг обставин, такий – менше ніж тимчасовий.
В чувака дуже слабка психіка, чувак слабкий ментально, але вскочив до вищої ліги, а там бля акули))), а вони бля порвуть))..
Пішов думати. Скоріше за все не розуміючи, що він на лінії банкрутства, на лінії прицілу від жорстокого світу. А все, що йому потрібно зараз – це додати перфекціонізму до продукту.

Знаю як. Know how. Послуга платна. Дорого.

 

А взагалі підбірка класна. Дякую вам, пане Євгене. І зверніть увагу на перфекціонізм в бізнесі. Балашоff сказав вам правду про Стіва. У цьому випадку теж, правда, не всю))). А вся – без Організатора Джобса не було б нічого. А Великий Стів, таки так – перфекціоніст від бізнесу. А тим хто цього не бачить – від не меншого перфекціоніста в музиці:

Wake to see
Your true emancipation is a fantasy..

 

Good Luck, джентльмени.

PS:

Офісний планктон. HR.

Реальні цілі та завдання. Як вони їх розуміють:

  • Захопити весь ринок вакансій.
  • Переконати Власника бізнесу у своїй винятковій необхідності.
  • Домовитися з топ-менеджментом про системні відкати.
  • Підготувати пул «спеціалістів» і продавати їх з компанії в компанію.
  • Не допустити спеціалістів до бізнесу.
  • Всі питання закрити своїми «спеціалістами».
  • Дурити голову Власнику бізнесу тімбілдінгами, мотивацією etc.

Як «заробляють»:

  • Продажем «спеціалістів».
  • Гонорар за пошук «спеціаліста» /ділиться з топом/.
  • Відкат від самого «спеціаліста».
  • Продажем «новейших технологий по управлению».
  • Організацією нах нікому не потрібних мероприятий по обучению.

Основні характеристики:

  • Абсолютна некомпетентність.
  • Абсолютне незнання продукту.
  • Абсолютна непотрібність в компанії.
  • Дилетантство на рівні фантастики.
  • Фантастичне хамство та безцеремонність
  • Повна відсутність моральних та етичних принципів.
  • Non stop маніпулювання і all time брехня – як mainstream.

Як з цим боротись? Елементарно – запропонуйте відповідальність за результат.  Грошима, головою – як вам ближче. Включно з результатом від приведених «спеціалістів».

Вони вам малюють яскраву та омріяну перспективу? Нема питань – нехай покажуть результат. Нехай втілять теорію на практиці)).. Їм  вдалося переконати вас у своїй необхідності? Ось нехай і доведуть її практично.

Ах – вони кажуть, що це не їх робота? Ви з ними погодились? Вам знайоме значення слова лох..?

Bonus track– (з Мережі):

Середня тривалість роботи співробітника в компанії:

Facebook: 2.02 years / Google: 1.90 years / Oracle: 1.89 years / Apple: 1.85 years /
Amazon: 1.84 years / Twitter: 1.83 years / Microsoft: 1.81 years / Airbnb: 1.64 years / Snap Inc .: 1.62 years / Uber: 1.23 years..

У цих компаніях неймовірна корпоративна культура. Безкоштовна, смачна їжа. Повна медична страховка.
Але, середній термін роботи людей в цих лідерах світового корпоративного ринку – два роки!

Це відповідь на питання про доцільність дорогих HR-служб, тестування, бонусування, навчання, семінарів і тренінгів.

Be cont..

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська