Рекомендовано DPA:

Крива липа

​Пентаграма Кацмана..

Січень, 2020

– Михаїл, а до театру любиш?
– Нє…
– А пиво будеш пив?
– БудУ…

Коментувати Вовчіка і його талановиту відповідь на запитання: яка реформа важлива для нього у найближчому майбутньому – щось не пре. Та й що там коментувати? Вова ні разу не оратор, Вова він.. навіть не знаю, що він таке.. за ним на вербах золоті груші виростають.. Та й писав вже про його промови – десь там нижче є пост під назвою – «Ґенератор випадкових слів».
Написати про трикутник Карпмана (Stephen Karpman – Drama triangle).. Також не той настрій.. Ігорь кофе піть не пропонує… Скучно.. Але ж Давос.. Ну не про сині ж шапки, внатурє.. О – давайте напишу про Театр Абсурду..

 

Ви, звичайно ж, бачили, як спецслужби Швейцарії затримали в місті Давос двох російських шпигунів, які готували замах на гендира інвестиційного фонду Hermitage Capital Білла Браудера. Ви, як і я, читали його «Red Notice» (Червоний циркуляр)..

Чувак ніби-то воює.. – і з комітетськими, і з путіним.., але мене чогось непоняткі беруть..

Ок. Хто не читав – дуже коротко.
Громадянин США, Внук шефа компартії США. Розумію звучить смішно, але була така, поки не нарвалася на Joseph Raymond McCarthy (коли вже в Країні свій Маккарті з’явиться..).
Жив в Лондоні. Вирішив заробити бабла. Зібрав з єврейської громади 25 лимонів і почав інвестувати в російський нафтогаз. Підняв на цьому чотири з половиною ярди. Комітетських задавила жаба – тіпа – а шо він на нашій території бабло гребе, а з нами не ділиться. Наїхали на нього. Він ділитися все одно не захотів, бабки з росії вивів, а сам втік до Лондону. Тих то вкурвило і вони закатрупило в тюрмі його юриста Магнітського. Про нього – то певне вже всі чули.

З того часу вони воюють і, як бачимо – воюють по сьогоднішній день. Вже майже 25 років, ще з так званих «залогових аукціонів».

Заставні аукціони – то взагалі гімн радянського союзу.
Розкажу – це цікаво.
В росії вирішили зробити вигляд, що приватизують державні підприємства. Виглядало це так. Держава, на дуже короткий термін, позичає в кооперативному (на початках комерційні банки росіяни обзивали кооперативними) банку якусь невеличку суму грошей. Як заставу – держава тимчасово пропонує своє підприємство. В назначений час держава гроші не повертає і кооперативний банк, через суд, отримує це підприємство у власність. Держава не має нічого проти і, навіть, до суду не приходить.
Питання – звідки банк взяв гроші на кредит державі? Ні разу не питання – в Державному Міністерстві Фінансів. Уявіть – навіть без процентів. Щоб бідні комсомольці не парилися – з 88го по 90й рік включно – російським комерційним банкам взагалі податки відмінили.

Тобто, якщо максимально просто – держава дає чуваку свої гроші, щоб позичити їх в нього під заставу, а потім зробити вигляд, що не має чим повернути.

Тобто з точки зору карного права – це розкрадання державної власності, шляхом злочинної змови у формі шахрайства в особливо великих розмірах. Скоріше навіть – в небувало великих розмірах. Злочинною групою… с особым цинизмом.. Інколи навіть в стані алкогольного сп’яніння.. тобто зі всіма можливими обтяжуючими обставинами..
Тобто коли микола березень тобі каже з телевізора – ви що хочете все відібрати? Ви що – більшовики? Можеш спокійно піти до нього сказати – позич мені 10 копійок, потім зняти з нього рожеву майку, повернути 10 копійок і сказати – вона тепер моя. Чи може ти хочеш її назад відібрати? Ти шо – може большевік?

Тобто з одного боку Білл Браудер красавчєг. Але з іншого..?
Він, що не знав бідака, яким чином там все приватизують? Правда ж знав? Я також так думаю. В людей чорної масті люди, які скуповують крадене, називаються – баригами. Цього слова він міг і не знати, але те, що він скуповує крадене – знав вєрняково. Ну і як мені тепер до нього відноситися?
З одного боку чувак був учасником злочинної групи, і можливо був би в ній до цього часу, якби не наїхали. З того ж боку – він не зробив нічого корисного для суспільства. Барига він і в Африці барига..
З іншого боку, чувак проштовхує застосування Президентського Указу №7750, який Буш підписав ще в 2004 році. Що це за указ? Він дає право Держдепу накладати візові санкції на корумпованих іноземних чиновників та членів їх родин..

Але ні – мабуть я все-таки за нього. Уявляєте – якщо цей Указ до Країни застосують? Це ж 99,44% чиновників загублять всякий інтерес до корупції. Бо – а нах ті гроші, як їх потратити нема де? Вони таке вже в совку бачили.
Чому 99,44%? А ви думаєте, що в Держдепі не вміють співставити зарплату з майном? Чи може ви подумали, що чиновники собі зараз масовано зарплату піднімають, бо дійсно жрать нема шо? А може – щоб відмазка була – нє?
Нє – ну може хтось справді вірить, що вони такі невїбенні спеціалісти… Одному премію навіть за колишнє волонтерство виписали.. Щоб не втратити часом спеціаліста.. щоб не втік часом ведучим на радіо «Голос Східної Борщагівки»…

Але блін – коли вони всі відразу видадуть результат – Країну від щастя не розірве?

Тобто я за Білла – та знов проблема. Таких Браудерів, що «заробляли» в постсовку ціла купа. Майже всі до одного – колишні емігранти з ссср та члени їх родин. І блін всі чомусь не венгри. Їх що всіх, як манафорта, до федеральної тюрми? Уявляєте який ой вей почнеться? Замкнуте коло – нє?
Щоб тут якийсь шмуцер не припихав антисемітизм – я дуже люблю євреїв. Але не всіх. Горських люблю, Тих, що в Цва га-Аґана ле-Ісраель люблю, а от радянських – щось ні хріна не люблю.
Євреї різні бувають – хто не знав. Для прикладу поцікавтеся – хто організовував Яд Вашем і чому на нього не приїхав Президент всесвітнього єврейського конгресу Ronald Lauder…

І, чомусь, мені здається, що звільнення від дотримання законодавства, за національною ознакою – відсутнє в усіх карних кодексах світу..

Пост вже задовгий, холєра. Нема місця де Вовчіку реформу запропонувати. Про куріння наприклад, чи про – persecutor, victim, and rescuer. Але то хіба вже в наступному пості – «Пентаграмма Шихмана».

Антрахт, Нєгодяї..))

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська