Рекомендовано DPA:

Крива липа

Пентаграма Вальцмана..

Січень, 2020

— Папа, а кто такой Магнитский?
Я никогда прежде не говорил с ней о Сергее,
но Джессика много раз слышала это имя
из разговоров взрослых.
Я подумал, как ей ответить, и сказал:
— Сергей Магнитский был моим другом.
— С ним что-то случилось?
— Да. Плохие люди посадили его в тюрьму,
заставляя сказать неправду.
— А он сказал?
— Нет.
— Почему они хотели, чтобы он сказал неправду? — спросила она,
заставляя жирафа танцевать на подлокотнике между нашими сиденьями.
— Потому что они украли много денег и хотели оставить их себе…
(William Felix “Bill” Browder – «Red Notice»)

 

 

Ну, що – про persecutor, victim, and rescuer? Нє – сьогодні теж не пре. Сьогодні я –
нарвався на фейсбучний діалог з френдесою:

– Привіт, Лєна. Чим зайнята?
– Тренінги проводжу, а ти?
– Та я, в принципі, також.. Займаюся Траблшутінгом..
– А за якою конкретно методикою?
– Без конкретики і без методик… все по ситуації.. Конкретика полягає в тому, що я завжди, на початку, озвучую який буде результат..
– Як результат??? Результат же неможливий… Ти ж знаєш, що відповідальність за результат – це найскладніший момент нашої професії..
Вашої професії – мабуть мав би сказати я. Але – навіщо ображати дєвушку..?

 

Періодично чищу стрічку новин від “експертів”. Повикидав нах всіх льошєків і наташєк, залишив по парі, більш-менш притомних, так щоб – с любой сторони, – щоб бути в курсі, що в них (сторін) в тренді.
Тепер в мене в стрічці котики, краєвиди гарні.. Красота..
Сьогодні стрічка принесла мені пост від одного з репродукторів Петра по Фейсбуку. Репродуктор він ніби й не тупий, але –
Бля – на яких тренінгах вони знаходять своїх «експертів»?

Його «експерт» пише:
«…Я 28 лет проработал наемным топ-менеджером в крупных компаниях.
Я знаю как работает экономика, которая сформировалась в конце 90-х. И эта схема работает …Работает по своим законам и коррупция является неотъемлемой составляющей этой системы…»

Чувак, ну хто так пише? Розкажи – в яких саме компаніях ти працював? Що є результатом твоєї роботи в цих компаніях? На основі яких власних досягнень в бізнесі ти вважаєш, що можеш стверджувати ніби без корупції всьо пропало?
Ось я, наприклад, все життя маю справи і з власниками великих компаній, і з їх компаніями. І можу тобі впевнено заявити, що 95 відсотків топ-менеджменту в них – хронічні долбой@би. І, що – як тільки власника відсторонюють від державного бюджету, ті компанії ідуть в безсмертя.. А поки вони, дякуючи власнику, на плаву – немає жодного значення хто там топ-менеджер.
Чувак, ти впевнений, що ти розумієшся на тому про що пишеш? Ти в курсі, що корупція (від лат. corrumpere — псувати) – це злочинне використання чиновником, наданих йому службових повноважень з метою одержання неправомірної вигоди. Якщо бізнес без зіпсованого чиновника ніяк-то це не бізнес, це – цыгане шумною толпою толкали с горки паровоз…
Може – давай відмінимо загальнодержавне законодавство – бо при ньому корупція якась ніби не легальна? Але – куди тоді подінемо мільйони юристів? Тих, що половина краде з бюджету, а половина ганяє по тротуарах з рюкзачками Glovo? Щось також не альо. Якщо посполиті перестануть купувати дипломи юристів, то нах тоді університети? А це ж перше місце де посполитого привчають до корупції.
От не розумію до чого ти схиляєш посполитих, чувак.
Єдине, що тобі скажу – пиздити гроші з бюджету – це ні разу не бізнес, якшошо. Зіпсований чиновник – це не бізнесмен, це – піздюк газірований.

Далі «експерт» вирішує, що саме час всіх налякати:
«Был великий реформатор, который пообещал искоренить коррупцию и национализировать предприятия у олигархов. Все обещания он выполнил… Вот только инфляция по итогам первого года президентства составила 32 500,00%. Реформатора звали Уго Чавес…»

Чувак, а крім націоналізації – інших варіантів ніяк не бачиш? Під час заставних аукціонів націоналізували підприємства – ну, чи зкомуніздили на користь нації – це як тобі більше подобається – саме радянські чиновники – нє?
Про демонополізацію – взагалі нічого не чув?
Тобі ні разу в голову не заходило, що країною вже керує колективний Уго Чавес? Вже 28 років.. Чи може ти себе з Держдепом позиціонуєш..?

Вирішивши, що ще мало налякав і варто дотиснути, чувак продовжує:
«…Если начать по быстрому прессовать олигархов – они тут же свалят и выведут деньги из страны и экономика рухнет. Это не все…Коррупция была и есть неотъемлемой частью экомической модели страны, убрать которую не возможно не сломав саму систему…После ареста Рената у вас погаснет свет, а доллар будет гривен так 1000. Это не прикол, потому что все обо..утся и начнут разбегаться по Мальдивам выводя бабло...»

Страшно – аж жуть.
Пресувати – це не той вислів, який мав би бути в лексиконі топ-менеджера, що позиціонує себе на стороні цивілізованого світу? Чи ти, втіхаря, таки за Уго Чавеса? Не пресувати, чувак, а застосувати закон. Не націоналізувати, а демонополізувати. Це там де закон порушено. Де порушень немає – все одно демонополізувати. Мені, наприклад пох скільки мешканців Країни в списку Форбс, мені цікаво – щоб бізнес працював. А при монополії він не може працювати апріорі – закон економіки. Ну ти в курсі – ти ж в багатьох компаніях працював.
І нікуди олігархи не дінуться. Могли б – вже б виїхали. Тобі ніколи не було цікаво, чого вони безвилазно сидять в Країні? Тому що там де їх приймуть, вони не хочуть, а там де вони хочуть, їх приймуть зовсім не так як вони хочуть. У першому випадку приймуть їхні гроші і скажуть – дєньгі сюда положіл, а сам валі – шоб я тєбя нє відєл. В другому – Закон Магнітського і також гроші приймуть.
І це олігархи, чувак. Про звичних чиновників навіть мови нема.
Коли прочитав, що Ренат придумав світло – чуть не розплакався від щастя.. А от про долар по 1000 грн … – ти точно не хочеш розказати де 28 років працював..?

Взагалі, без образ, Чувак – до тебе й питань по суті нема. Ти маєш право на свою думку. Мені просто цікаво – нашо твої думки ретранслює репродуктор Петра?
Може його назад на льошіка поміняти..

В Петра, до речі, зараз класний шанс повернутися у Велику Політику. Бізнес у нього легальний, високу зарплату за красівиє глазкі йому в оборонпромі не платили, на залізниці теж. Все, що треба – це балотуватися на мера Львова. Чому Львова? Тому, що це єдине місто де він стопроцентно переможе на виборах. Але зайти не так, як Міша в Одесу, а нормально. Це він може – те, що він реальний топ-менеджер, видно навіть без репродуктора. У Львові можна швидко показати результат. Для початку навести порядок з зовнішнім виглядом міста. Після всього того, що там натворили мери «патріоти» – це не важко. Навіть після них – там ще залишилось щось від справжньої архітектури і, навіть, декілька не до кінця забудованих парків. Далі почати будівництво своєї фабрики – це правдиві робочі місця, податки в місцевий бюджет і чистий легальний бізнес. Не бачу чому не заробляти там де це можна.
Показавши результат – йти на Президента. На виборах 73%- це мінімум.
Вовчіка собі на корпоратив з нагоди відкриття нової фабрики зможе покликати. Ржачка в тому, що той погодиться – гроші ж не пахнуть..

Цього можна, звичайно, й не робити, але тоді Велика Політике пролетить мимо, радостно трубя и сверкая лаковыми крыльями.. Залишиться як Міші – ходити на дешеві телешоу. Ось якщо Вовчік – генератор випадкових слів, то Міша, після Одеси – генератор випадкових вигуків. В його спічах можна розібрати тільки – Україна заслужила – все решта набір емоційних звуків.
А був колись нормальний чувак..

***

Вовчік, я пам’ятаю, що обіцяв про реформу куріння, але сьогоднішній ліміт часу на безкоштовні консультації я вже вичерпав. Та й обіцяв у Пентаграмі Шихмана, а це була Вальцмана.. Але напишу.

Компанії Glovo- нічого, крім респекту. Вони дають роботу тисячам юристів.

 

Антрахт, Нєгодяї..))

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська