Рекомендовано DPA:

Крива липа

Прілічниє люді…

2022. Липень, 04

Не треба плутати свободу слова з пропагандою за гроші..

Фійсбук дуже настойчіво рекомендував мені відео. Вони там весь час щось пропонують. Переважно – ловити всіх підряд посполитих і переконувати їх терміново вколоти собі яку індійску вакцину. Певно думают, шо я дохтур. А я починаю думати, чи вони часом не створені саме для того, щоб те ковидло китайське рекламувати.
Або той їхній цукерброд.. Якийсь він мутний на вигляд – нє? От цікаво – він таємний комуніст, недоросійський нацьіст, кабаліст, чи взагалі догналіт може який?

Але цього разу пацани з фійсбуку не пропонували мені стати волонтером фейкпандемії, тепер мені пропонували ознайомитись з думками цілого, бля, розенбаума. Навіщо? Не знаю – мабуть хотіли, щоб я ловив всіх підряд посполитих і переконував їх, що в Бучі нєвсьотакоднозначно.
Я звичайно написав і спитав в них – а хто такий той розенбаум і чому його роздуми повинні мене зацікавити? Мовчать.

Ні, я допускаю, що на їхню думку, вже того, що він руzкій єврєй з пітєрсбурга, а ще – «пєвєц», «кєнт кобзона» і «друг гордона» цілком достатньо, щоб спробувати присувати його думки кому попало. А те, що він руzкій нацьіст і свінасабака – їх там, наприклад ні разу не бентежить?
Інтерв’ювала того «артіст-аутіста» та сама ксєнія собчак. Ну та що – надувная. Чому вона? Мабуть йому вдалося переконати крємль, що він у їх середовищі все ще лідєр мнєній і його думка для когось важлива. Інтерв’ювала в нього вдома.  Він собі щось варнякав, час від часу ізображая в погляді, поверх окулярів, всю печаль єврєйского народа. Вона теж щось ізображала. Тобто зібралися дві свінасабакі і робили вигляд, що вони люди. Аплодисменти.

Але чому, власне, мені його рекомендує, власне, фійсбук?
Може той розенбаум засудив агресію, цинічні вбивства і неприхований геноцид? Ні – ось такої думки в нього якраз не було. Натомість сказав про Бучу – «я в такоє нє повєрю, ібо мьі ж прілічньіє люді». Тобто весь світ бачив, а він – нє павєріт і всьо. Мьі прілічньіє і піздєц.
Може він йобнутий, як путін? Можливо. Бо в якийсь момент підскочив, як в жопу підстрелений і давай тій ксєнії задвігати. Емоційно так задвігати і переконувати,  що «вокруг же ж всє – савєцкіє люді».
Ну добре. Нехай йобнутий. Але тоді навіщо ви пропонуєте мені роздуми йобнутого z-нацьіста? Чи я там у вас в списках вже не лікар-інфекціоніст? Я може тепер вже лікар психіатр? І тому, на вашу думку, мене думки розенбаума можуть зацікавити?

Альо, Марєк, а на твою думку – на пса мені знати думку того ідійота? Так, я вже чув, що він руzкій єврєй з пітєрсбурга і «кєнт кобзона». Це для мене недостатній аргумент. Мене, наприклад, пре – що пішли в минуле концерти московських «звьозд» в палаці Україна. Всіх без виключення, якшошо. Включно з розенбаумом і його думками.
Марєк, а це все – щоби шо? Той розенбаум разом з ксєнією – то дві свінасабакі. А ти тут яким боком?
Чи ви всі там теж  совєцкіє люді? Марєк – ти камуніст?
***

А недоросія ментально зараз дуже нагадує алкоголічку марьяну. В котрої, посеред квартіри, зашморг звисає зі стелі. Чому звисає? Ну – може від колишнього мужа сідорова залишився, може як пам’ять про крєйсєр кузнєцовъ… А може сама вчепила та й забула.
Так от – та марьяна зашморг той нічаянно побачила і, як зварювала. Крутиться навколо тої петлі – то задком до неї підійде, то передком… Це для неї нестерпно – петля ж висить. Шо робить марьяна? Правильно – малює собі на животі букву Z – і шусть з головою в ту петлю. Стоїть на табуреті китайському і верещить голосом «ріжісьора» бортко – нацьісти, ща, бля, весь дом взорву…!!!
***

ДЕСЬ В УРАЇНІ..

– Як тобі ота тєма, що нам зброю надають дуже дозовано?
– І не ту, яку блогери вважають надати необхідно?
– Ну так..
– Я не фахівець зі зброї, це перше. Я не знаю скільки насправді і в якій кількості нам її дають, це друге. Для цього в нас є бойові генерали і їм видніше. Це третє.
– А четверте?
– Я бачу, що відбувається глобально. Ось тут можем поговорити..
– Тут ти спеціаліст?
– Екстра класу.
– Прям екстра?
– Було колись, щоб я сказав – побачиш, буде ось так, а було інакше?
– Не вникала.
– Вникни.
– І що ти зараз можеш сказати?
– Що я бачу дуже чіткий план. Він промальовується лише контурами, тому не видно всіх аспектів. Але дуже добре видно,  що все чітко розплановане і йде згідно цього плану. І, що все дуже логічно.
– Але ж блогери пишуть чого і скільки нам конкретно бракує.
– Ці їх тексти мені цікаві лише одним. По них видно, які саме наративи замовляє ваксєр-блогерам влада станом на сьогодні.
– Яка саме влада?
– Одним одна, іншим інша. Іноді тим самим і одна, і друга.
– Тобто вони не висловлюють свою власну думку?
– Власна думка у ваксєр-блогерів? Ти на приколі??
– І як ти бачиш той план, котрий контурами проглядається?
– Розумієш.. В березні 22го мені теж дуже хотілося, щоб шостий флот влупив по кремлівських звіздюках. Але то були мої емоції..
– І що?
– Уяви сама – входять, наприклад, війська НАТО і викидають свінасабак за порєбрік в недоросію. Далі що?
– Як що?
– Тільки те, що при владі залишається та сама номенклатура. Вони продовжують красти і через якийсь, дуже короткий час ця війна почнеться заново. Військам НАТО тоді що – знову йти свінасабак за парєбрік викидати? Вони, що – з голодухи найнялися наші кордони охороняти?
– Ну вони сповідують принципи..
– На котрі тут всі забили? Вони дуже схожі на ідіотів?
– Не дуже.
– Їм тре було розігнати путінских мародьорів і далі наших чиновничків припрошувати –  пацани, зав’язуйте вже з корупцією.. пацани, перестаньте будувати феодалію.. та не крадіть вже так, як в останній раз… Так тре було їм зробити?
– Тобто – це дурному наука?
– Скоріше те, що я завжди кажу: Ти точно хочеш саме ось так? Ти в цьому впевнений? Ну добре – спробуй, раз так. Спробуєш – переконаєшся.
– Тобто – реформи в обмін на зброю?
– Ти така категорична в визначеннях. Тобто це б мало звучати якось так – Народ, логіка підказує, що ось так жити правильніше. Бо саме в такому випадку досягаються ті результати, яких ви всі на словах прагнете. А хочете їздити на трикутних колесах і утримувати владу злодіїв комуністів – то ваше право. Ми нікуди не спішимо. Нам не прилітає..
– Бля, то якийсь моїсей і валандання пустелею..
– Нє – давай ми вам розженем орків, дамо бабла, щоб було шо красти. І, взагалі – нам дуже подобається, як ваша влада то робить… Ти так хотіла? Але це тільки частина айсберга.
– Що ще?
– Відбуваються настільки глобальні зміни, що їх і осягнути важко.
– Які саме?
– На наших очах знищується передостання комуністична імперія..
– Остання китай?
– Так. Але не згадуй вже ту північну корею, бо то недорозуміння. Таке, як білорусія. То просто філія китаю.
– А нам потрібні реформи?
– Так.
– Ну реформи, як показує практика, то не швидко..
– Не швидко – то не, як практика показує, а як ваксєр-блогери це описують. То різні речі.
– Ой..
– Уяви. Я сьогодні стаю міністром освіти.
– Чому саме освіти? Давай економіки.
– Таке міністерство взагалі не потрібне. Будь-яку економіку легко прорахує команда з десятьох, максимум, фахівців. Це ще з запасом.. Все, чим зараз там займається ота кодла ідіотів – це вигадування схем, як зкомуніздити з бюджету. На пса таке «міністерство»?
– Ну тоді культури…
– А це тре перейменувати на гей-клюб. Або на  міністерство гомосексуалізму і відлучити від бюджету. Це все.
– Не любиш гоміків?
– Не люблю коли на роботу беруть не за розум і вміння, а за сексуальні збочення. Ну і ще – а де тут всі їх захисники? Ось же – очевидний харасмент. Одні не зовсім психічно здорові заставляють інших таких самих лизать їм міньєта прям на робочому місці. Де феміністки? Де марші на захист?  А так – то най собі плодяться, якщо маск вже придумав як. Мене це не обходить.
– Ну ок – освіти.
– В перший день Указ – перелік необхідних знань та навичок для власників дипломів, що підтверджують вищу освіту. Потім тиждень п’ю з тобою каву. Далі роблю загальні збори викладачів в будь-якому університеті. З собою запрошую ведучу з хорошою дикцією. Далі сідаю на сцені і виголошую спіч..
– Розкажеш який?
– Та він буде короткий:
Любі друзі, зараз ми з вами напишемо диктант. Диктант за 8й клас середньої школи. Хто не впорається, чи просто знає, що не впорається, то де вихід на вулицю ви знаєте. Чому так? Тому, що не може людина вважатися такою, що має вищу освіту, не знаючи того, що вчать в середній школі. Свій диплом можете покласти туди, де зберігаєте комсомольський квиток та різні інші «нагороди». Але.  Дорога до університету вам не закрита. Ви можете закінчити середню школу, потім ВНЗ і з новими знаннями прийти і прийняти участь в конкурсі. Все чесно, все відкрито і, маю надію, всім все зрозуміло. А зараз вам роздадуть по аркушу білосніжного, розлінованого в косу лінійку паперу, а Юля зачитає вам текст диктанту. Дякую за увагу і нехай вам щастить..
– Це вся реформа?
– Це головна її частина.
– А далі?
– А далі розберуся з тими, хто підписував документи про продаж «забудовникам» землі, яка була закріплена за закладами освіти і передам це все в НАБУ.
– Багато продали?
– Ти не уявляєш тих розмахів. Продавали, як свою власну..
– А чого забудовникам в лапках?
– Бо вся ця шняга – це фабрика-пральня. Поцікався звідки гроші.
Що перуть?
– «Золото партії».
– Скільки людей не напише той екзамен?
– Абсолютна більшість.
– Впевнений?
– Більше, ніж. Я тобі казав – якби студентів першого курсу поміняти місцями з тими, хто їх екзаменує, то вони б озолотилися. Рівень незнань – абсолютно конгруентний.
– Хотіла б побачити – студенти сидять з надутими щоками, а викладачі ганяють в пошуку через кого занести..
– Знаєш де там найбільша проблема? Вже тридцять років ось ці «викладачі» впарюють студентам наративи комуністів недоросії. Ось цю псевдонауку потрібно розвалювати вже.
– А далі?
– А далі в Міністерстві Освіти залишається десять чоловік, яких цілком достатньо. А я йду пити з тобою каву.
– Ти уявляєш – які там об’єми різних циркулярів, формулярів і… І десять чоловік?
– Ті, що підуть, заберуть з собою і формуляри і циркуляри, а головне радянське уявлення про те, що таке освіта, навіщо вона потрібна і, як цим процесом керувати..

  1. 2022. Грудень.
    Як тобі вотетовотвсьо?
    – Ти про суіцидальні атаки недоросів під Бахмутом, чи про поранення в мягкіє ткані влагаліща товарішча рогозіна?
    – Мягкіє ткані ягодіц.
    – Ну я в фізіології педерастів не розуміюся. Але новина для недоросів думаю класна. Тепер їхній руководітєль роскосмоса офіційно і буквально в жопу ранєний. І все логічно, і будуть мати про що поговорити.
    – Тепер нам зброю дадуть?
    – В зв’язку с ранєнієм рогозіна?
    – В зв’язку з візитом..
    – Все згідно плану. Але. Вже те, що є – так налякало путіна, що він аж окончатєльно  йобнувся зі страху. Пішов слідами мєдвєдєва.
    – Ти про його мавпування символіки третього рейху?
    – І не тільки символіки. До речі, є якась така жаба, що від страху роздувається. Він крім гітлєра мавпує паралельно і її. Нацьіст, Мем.
    – А далі що?
    – Далі ніхто в світі не налякається, і на останкіно-тіві спробують новий фомат: завішають всю студію червоними прапорами і пропагандисти будуть прівєтствовать одне одного – «Sieg Heil!!! frau Симоньян. Heil Putin!!! herr Менинсковский CоловьйовШапиро». Але і тоді ніхто не налякається. Він сяде і розплачеться.
    – Прям розплачеться?
    – Ну плакав же ж під час візиту. Примовляв – на мєстє Зєлєнского должен бьіл бьіть я. Яяяяяяя – і істерика. А потім його припиздить білим табуретком фельбєгєрь-адьюьант – все як я написав в першій главі.
    – І сміх, і гріх.
    – І смішко, і ґордон.
    ***

– Де був, що бачив?
– На кладовищі.
– Щось часто ти туди ходиш.
– І тобі раджу. Ці люди заслужили, щоб до них приходили. Знаєш – у них всіх до єдиного чисті світлі очі. На всіх фото. Таке – два в одному. З одного боку чисто – Вальгалла. І цілковитий спокій з іншого. Це, до речі, класно зчищає радянську чіпуху з голови..
– А чому зчищає власне там?
– Знаєш, коли людина каже правду, то це завжди легко і без напрягу. А там.. Там немає брехні, там тільки правда і спокій. Я відчуваю такі місця. Просто повір на слові..
***

 

Десь перед початком війни я писав:
Люди, чому ви не живете, а імітуєте життя? Ніяк не зрозумію – навіщо? Хтось пояснить?
Чому ваша країна вже тридцять років бідна? Вона десь в центрі Сахари і іншою просто бути не може? Є ще якісь аргументи..? Хто вам розказав, що схема управління державою залишена від ссср’у – єдино можлива? Ссср був гнилий і розвалився – що там було переймати? Навіщо ви створили рай для пострадянських чиновників на збиток собі? Це – щоби що?
Чому мій Євбаз ідіоти назвали площею перемоги? Там хтось когось переміг на тій площі? Може на Євбазі придумали план заходів для досягнення якоїсь перемоги? Можливо мали на увазі – імені перемоги? Тоді чому так не назвали? Хоча й так – повний ідіотизм з боку банальної семантики..
Коли Брест-Литовському проспекту повернуть його назву..? Який в звізду проспект перемоги?
Хочеш сказати, що похуй на назву – бо не це головне..?
Та ні – якраз це головне. Назвіть вулицю Чистою – вона буде чистою, назвіть Каштановою – на ній з’являться каштани.. Назвіть імєні лєніна – буде  галімий піздєц…

Чому це згадав?
Попався мені список перейменованих вулиць. Серед інших побачив знайоме прізвище. Чувак працював сценографом, нічого надзвичайного не створив… Правда був яскраво вираженим гомосексуалістом. Я перепрошую – це за це назвали вулицю? Вулиця так собі, до речі – можна було назвати «сорок років без асфальту» – було б принаймні чесно. Нє ну там було пояснення – за нагороди від мера, грамоти і таке інше. Мер теж гомосексуаліст, якшошо… Бля – чувак помер і трохи невдобно, але ж сука ж проситься – він ті грамоти насосав?
Але то таке. Цікаво інше – хтось колись в когось з місцевих запитає: а в честь кого назвали вашу вулицю? Цікаво не те, що відповідатимуть, цікаво – як їм жити з такою назвою? Може краще було Калинова і калину посадити вздовж вулиці? І тоді дивуватися – блін, а звідки асфальт взявся..?
Назва програмує подальше життя в цьому місці.. Нє – ну може ви програмуєте там в подальшому ґейську слободку? Ок – тоді ви на вірному шляху.
А взагалі – уникайте називати вулиці іменами людей. Тільки в крайніх випадках і коли реально людина була видатною. Називати треба так, як би ви хотіли щоб вона виглядала. Ну, або – галімий піздєц.

 Сьогодні за сусіднім столиком пацани обговорювали – де ловлять і вручають повістки. На пляжах, на пікніках і навіть коло церкви… Бля – ну хто так вручає? Вручати треба по держадміністраціях, судах, міністерствах і прочіх органах, що залишились від ссср’у. Як саме? Дуже просто. Сказати главному по органу – складіть список людей, кого варто призвати. Потім брати список – в ньому перша третина буде з тих, хто реально щось робить. Решті можна вручати – на життєдіяльності того закладу це ніяк не позначиться. Мало того – це джерело претендентів буде відновлюватись, як Чорнобаївка долбойобами з недоросії. Мало того – не потрібні волонтери з джипами. Там у кожного вже є. У тих, що будуть в кінці списку навіть по три. Вони саме через них в ті органи і йдуть, якшошо… Головний расєйскій наратив – украл, вьіпил, в тюрму…, а в цих буде – вкрав, привіз з Європи джип, поїхав на ньому на донбас…
Їм не можна воювати? Згоден. Нехай ями риют. Або вже вириті закопують – там, де більше не потрібні. Має ж від них за все їх життя бути хоч якась користь? Чи може вони святі, а тому недоторкані? То може теж догналіти які?  А може то навіть цілі гомосексуалісти???!!!!

Прочитай про Содом і Гоморру – дуже цікавезна історія… Тільки не в вікіпедії, бо там вони напишуть, що гомосексуалізм то не содомія… А розенбаум – то прілічниє люді…

  1. Грудень
    – Знаєш в чому головна проблема пересічного?
    – У відсутності знань.
    – Як причина – так. Але я зараз про наслідок. Пересічний намалює собі в голові картинку і тішиться нею, як мала дитина.. Але інтегрувати її в навколишній світ не в стані.
    – Наприклад?
    – Наприклад – садок вишневий коло хати, генератор гуде, сонечко світить – думає пересічний – добре мені. А не решта лохів мені – похуй похуй похуй..
    – А в цей час?
    – А в цей час він не на Марсі. І якщо він вже коло хатинки з генератором, то ворожі війська десь недалеко. І скоріше за все його знайдуть і вб’ють.
    – Замість генератора потрібен автомат?
    – А замість хатинки блок-пост.
    – Причина війни в цьому?
    – Причина того, що кремль наважився таки перейти кордон. Якби ті долбойоби чули: спробуйте – получите пізди, то вони б не насмілилися. Недороси по життю сцикливі, якшошо..
    ***

PS – ?
Запросто – PS:

Як виглядає маніпуляція за гроші? Елементарно. Наприклад, коли ваксєр-блогери пишуть – жители оккупированного Лисичанска вьішли приветствовать красньій флаг на главной площади… То, ти це прочитав і маєш подумати – всьо пропало, вони всі за руzкій мір.
До такого ваксєр-тексту є всього два простих запитання:
1 Скільки населення було в Лисичанську до 14го року?
2 Скільки з тих, що залишились, вийшли «прівєтсвовать»?
В конкретних цифрах, будь-ласка.
Тобто все не просто. Все дуже просто..

Або блогерша-ваксєр «Олєсія Хно» пише – не всьо с Херсоном так однозначно. Россияне, отступая, евакуировали оттуда десятки семей.
А ти такий – бляяяяя, всьо пропало, бо нє всьо так однозначно… Та ні все дуже однозначно – вона не пише скільки з них «евакуїровалі» примусово. 

В тім інтерв’ю від фійсбук, ксєнія собчак задала тому розенбауму невдобне  запитання – «Саша, а почему советские, как тьі говоришь, люди уехали с Донбасса? Вернее – почему 95 процентов уехали в Украину, и только 5 процентов в Россию?»
Запитай в чергового маніпулятора – хто там кого прівєтствовал в оккупірованном Лисичанську?

 

Слава Україні!
Слава ЗСУ!

Мої улюблені USA– з Днем Незалежності!

………………………………………………………………

(Сh 15 з нового блог-роману – 2022.. або Пазорная звізда)

……………………………………………………..

Майк Новосад. “Хіпстер..” Видавництво “EuropeLiberal..” 2021.

В інтернет магазиніКнигарня Є

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.
пл. Ринок, 3 “Книгарня #1”

Майк Новосад. “M&M, або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..”Видавництво “EuropeLiberal..” 2020.

Придбати можна на офіційному сайті видавництва..

В інтернет магазиніКнигарняЄ

Не подобається електронна комерція? Можна в звичних книгарнях:

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.
пл. Ринок, 3 “Книгарня #1

Майк Новосад
“Театр, або той тойвово..”

Apple Books

і Rakuten Kobo

і: Smashwords

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська