Рекомендовано DPA:

Крива липа

Про Компетентність..

Січень 2018.

Одна моя розумна-прерозумна кузина, виклала в мережі своє інтерв’ю, де розклала по полицях некомпетентність державних чиновників. Розклала на найпростіших прикладах, включаючи казку про ріпку. З поваги до її розуму і таланту підхоплю і продовжу тему..))

Перше.

Якщо заробітна плата не привязана до результату – результатом буде нуль.

Потрібні аргументи і приклади? Без проблем:

Наприклад всі до єдиного державні чиновники. Хочете мені заперечити? Готовий вислухати ваші аргументи..))

На випередження /щоб не розносити спам/ – якщо люди двадцять п’ять років не змогли дати результат. Люди, зауважте, весь час ті самі. Колода чиновників періодично перетасовується, але люди з неї випадають в дуже рідких випадках..

Не знаєте чому? Та власне тому. Їм платять не очікуючи результатів.. Вірніше вони самі собі платять не очікуючи від себе результатів.

Але, як завжди, є нюанс..)) – так тільки у кращому випадку. А кращий випадок там буває ой як не часто.

Насправді вибудована вертикаль. Схема проста.. до ідіотизму проста. Ніхто взагалі нічого не робить і навіть не планує. Де можливо позичаються гроші. Розкрадаються. Приходить час віддавати – піднімають плату за комунальні послуги і на все до чого можуть дотягнутися. Блін, ну не свої ж віддавати в самом дєлє..))

Я просто в шальоному захваті, коли “журналісти” говорять: “заработанные коррупционным путём деньги..” А може все таки вкрадені – нє? Невдобно вимовити вкрадені? Так може давайте, в такому разі, взагалі законодавство відмінимо нафіх..)) Пограбували вас на вулиці – це заработанниє грабєжом дєньгі. Може все таки краще говорити вкрадені – нє..?

Друге.

Якщо вашим бізнесом керують люди, які з якоїсь причини вам подобаються, але не дали результат за перші три місяці.. але продовжують керувати – результатом вашого бізнесу буде нуль.

Потрібні приклади? Так ви самі їх знаєте скільки завгодно. Потрібні реальні приклади? Та всігда пажалуста)):

Інвестор вклав в бізнес купу бабла. Мало того, він з четвертого курсу платив стипендію перспективним, як йому здавалося, студентам. Команду собі готував. Пробував вести справи науково обгрунтовано..))

Результат – мінус. Провів ребрендинг. Знову купа бабла і знову мінус. Вирішив запросити кризис менеджера. Мене тобто. Але зразу поставив умову – пропонуй, що хочеш, але команду не рухай… Тиць-пиз#иць – приїхали))

Кризис менеджер тому так і називається, бо має вивести бізнес з кризи – знайти ланки, що не працюють, виправити і дати, правильно – результат)).

Я поянив інвестору, що у його випадку проблема тільки в команді. Бізнес не start up – злизаний з успішно працюючого. Значить його, ще недавно “перспективні” улюбленці десь не тягнуть..))

Не почув мене інвестор. Вирішив, що сам справиться. Мастурбує далі..

Александр, открою вам секрет – секс это круче чем дрочить..))

 

Чому так сталося? Тому, що студенти були апріорі некомпетентні. Як і сам інвестор по великому рахунку. Не тих вибрав. Не там копав – як в анекдоті..))

Вибрав тих, хто подобався. Пишу вибрав, а Т9 пропонує “выдрал».Видите, Александр, даже Т9 понимает, что для вашего бизнеса лучше..))

Розказати вам про тих хто і як їх вчив? Знаєте хто викладає в пострадянських ВУЗах? А як знаєте? Розповім)):

Є таке поняття – зубрилка, Так ось зубрилка-професор визубрив методику. Одну. На пам’ять. Тепер змушує зубрити її своїх студентів. Власне з тих, у кого це краще виходило і набрав свою команду інвестор Алєксандр. Ну плюс симпатіїї, звичайно..))

Професор ні одного дня не був в живому бізнесі, методика, яку він впроваджує в нєокрєпшіє уми, можливо була й непогана.. в якомусь одному місці.. якийсь час.. Але вона аж ні разу не панацея, вона простий інструмент, один з багатьох. Але він її викладає, як єдино можливу..

Пам’ятайте про те, з яким завзяттям беруться дураки за будь-яку справу..))

Своїм студентам пан прохвесор, але так, в приватній розмові, кажуть:

На крайний случай говорите, что нужно немного подождать…”

Скажіть – Ви маєте час чекати двадцять п’ять років? А потім ще двадцять п’ять..?

Можна звичайно вдаритися в демагогію і парассуждать на тему – ну державні гроші то ж не свої, а інвестор свої тратить..

Мимо)) – ні один пострадянський інвестор не зможе вам пояснити де він гроші взяв. Ще раз – ні один.. Absolutrly. Буде вам чесати про те, що виграв в казино, продавав ялинки на базарі чи їздив з великими сумками в Турцію. Ці версії, правда елементарно розбиваються звичайною арифметикою і банальним /але логічним/ калькулятором. В кінці-кінців відморозить щось на зразок: “еслі ти такой умний то гдє твої дєньгі..?” – це як останний аргумент короля..)).

До чого це я? До менталітету інвестора. Він піде в глибокий мінус, але буде себе заспокоювати думкою: “ну та і х#й с нім, дєньгі то я всьо равно спіз#іл.. ну нє палучаєтся с бізнесом, то с бюджетв ж всьо равно капаєт…”

Державні гроші – це Ваші гроші, для тих, хто не знав..))

Ви найняли собі на роботу менеджерів, які двадцять п’ять років не дають результату..? Як в радянському колгоспі – “40 ллет без урожая”. Вам двадцять п’ять років розказують, що треба трохи почекати.  Розказують без жодної аргументації чому немає результату..?

Знаєте хто Ви? Првильно – Лох..))

Ось в прохвесора зубрилки все вийшло. І студенти його при ділі. Трохи ся денервуют, але поки що при ділі..

Чому поки що? Тому, що вже бачу новий тренд – заметушилися лакеї-“журналісти” з новою темою – без корупції нам ніяк.. коррупція двигатель прогресса в Украине.. якщо прибрати цю, нехай навіть таку, що краде6 як в голову пальнута еліту, то взагалі ніякої не залишиться, а як жити без еліти..? Хто вами тоді керувати буде..?

Якби таке телебачення дивилася адекватна, цивілізована людина, то в неї закипів би мозок.. а потім чоловік би ще думав куда дзвонити – в швидку, щоб везли на дурку ідійотів, чи в бригаду по випалюванню території напалмом..))

Знаєте чому так? Тому, що жоп#ю чують – прийшов кінець всім сподіванням..

Невдовзі ще й не таке побачимо. Вони й на коліна встануть, просити будуть – ну дайтє нам ісчо паваровать.. ну ви паймітє нас – ми ж 25 лєт нічєго нє дєлалі, ми ж ігралі в бізнес і в управлєніє гасударством.. што нам тєпєрь дальше дєлать..? Ми нє умєєм зарабативать… А ми вам за ето субсідію платіть будєм, кто вам єщьо скбсідію насчітаєт..?

 

Так чому денервуються студенти? Тому, що ті, котрі не в чиновниках а в бізнесі, при нормальному бізнесі уяви не мають, що там робити. Ось така в них повна ху#ня..))

Для тих небагатьох рокмних:

– Якщо за три місяці, найнятий вами менеджер не показав результат – нах менеджера.

– Якщо менеджер пропонує вам, науково обґрунтовану методику для неважно чого, спитайте, що конкретно вона дає вашому бізнесу. Не пояснив зрозуміло – нах менеджера.

– Якщо вам пропонують трохи зачекати, тому що.. /без ясної аргументації/ – нах менеджера.

– Якщо вам пропонує щось подібне чиновник – правий хук, через руку, в щелепу. Зразу. З місця. Такий короткий. З півобертом тулуба.

В протилежному випадку візьміть своє фото, напишіть на ньомк – тому, що я лох.. і повісьте біла дзеркала в коридорі..

– Вас не влаштовує ваша зарплати – дивись фото на стіні.

– Вам не подобаються дороги в країні – дивись фото на стіні.

– Субсидія вас принижує – дивись фото на стіні.

– Вас погано обслуговують в ресторані – дивись фото на стіні.

– Ціни ростуть і комуналка неоправдано завищена – дивись фото на стіні.

– У вас не йде бізнес – дивись фото на стіні…

 

Конкретно в мене надія тільки на Держдеп..

Пунктів 3, 4 і далі, сьогодні не буде..))

 

Антрахт, Нєгодяї..))

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська