Рекомендовано DPA:

Крива липа

РАЦІО, ЛОГІКА, ЕРЕЦ-ІСРАЕЛ..

  1. May, 15

 

– А шо Валєра?
– Ходить по хаті в навушника?
– ??
– Записує аналітику дляYouTube.
– Так він же фотограф…
– Тепер вважає себе військовим аналітиком..

Тихий травневий ранок. Невеличке озерце посеред чудом вцілілих дерев. Колись воно було великим чистим озером. Поки його забудовники не знайшли. Але то було колись. Тепер воно невеличке, обсаджене новобудовами і заросле брудним очеретом. А забудовники настільки ахуїли, що вивісили банер – Ми батальйон забудовників…
Десята ранку. На тому березі вже ловить весняну засмагу цікава брюнетка, поруч пройшла дівчинка з таксою на повідку. Світить сонце, а поміж кульбабок стрибає білочка. Ідилія..

І тут приїхали підараси…
Приїхали на двох «машинах газєль», «тракторі спріцепом бєларусь», а ще частина пішки прийшли. Підараси вгодовані, як колгоспні бухгалтери і екіпіровані, як термінатори. Сіра уніформа, маски на всьо ліцо і з китайськими бензокосарками напєрєвєс. Тобто на озеро приїхала зондер команда бургомістра.
Якби їх побачив якийсь бойовий бурят, то рвонув би з місця і не зупинився б раніше, ніж як заглибившись на 40 кілометрів у пустелю Зовнішньої Монголії. Мало того – біг би з голосним криком – путінґ вафлірен ферфлюхтен капітулірен. Реально – отак біг би і кричав, аж до самої Монголії. То – якби їх на фронт відправили. Але підараси не ходять на фронт. Підараси мають бронь від мера (такого самого підараса) – підараси косять траву і рубають дерева.
Все в них злагоджено і відпрацьовано – очі опущені, як в колгоспного бухгалтера, що пропив зарплату колгоспників – косять. І траву, і від фронту.
Начальнік управління по знищенню навколишнього середовища і боротьбі з зеленими насадженнями товарішчь Ґармошкіна-сладкова – бі Турбо зі своїми ґицлями не приїхала. По перше – нє царскоє ето дєло, по друге – саме писала звіт в москву в сєкретном телеграм-каналє – бабло, воно потребує бухгалтерської звітності, якщо ти раптом не знав…
Чому таке довге фамілійо? Ну та бо то газірована колгоспна ьіліта. Чому бі турбо? Та бо в тім горсовєтє всі газіровані, і всі бі турбо.
А взагалі цікава в тих китаїзованих позиція – нє? З одного боку лякают посполитих, шо путін бімбу кине – одну ядерну, другу хімічну, з другого – рубают все те, що захищає від забруднення. Невенгри, Сер..
Посполитий, увага – запитання: чому агентка кремля перебуває на державній службі? Га?
Хочеш сказати, що я перебільшую і вона звична ідіотка? Ок – запитання номер два – чому звична ідіотка перебуває на державній службі? Га?
Запитання номер три – чому ти не спитаєш в держслужбовця – на яку зарплату придбане її майно..? Га?
Тобто таки гроші з кремля? – от хуйня нездорова – нє?
Підкинути ще запитань до бі турбо? Ок – скільки грошей пройшло через управління, на що вони списані і де можна подивитися на результат?
Пишу це спокійно, бо знаю шокрадутьякневсебе…

Ні – ну ти може думав, що я їх бакланю, а вони нормальні українські ґеї і збиралися те озеро від сміття почистити? Нє, чувак – приклеїли скочем до ще вцілілих дерев листки «а4» з текстом – чистять не там де чисто, а там де не смітять
В Голландії за зрубане дерево заплатиш десятку і то, якщо ще повезе. Тут – рубай шо хочеш – мер прикриє. За цього підараса ти голосував, якшошо… Місто вгадаєш?
Чим то всьо скінчилося? Скошену траву поскидало вітром в озерце – вона там зігниє і буде смердіти на всю околицю. А мер тобі розкаже – як все класно в Ізраїлю. Як там бережуть кожне дерево. От ти знаєш скільки парків в Берліні? Мабуть тебе здивую – дві тисячі п’ятсот штук. Не дерев – парків 2 500. Займають площу 5 500 гектарів. А в твоєму місті? Підарас бургомістр, що набрав «техніки» за ціною втричі дорожчою за всі розумні границі. І підараси що рубають все, що бачать? Це теж причина цієї війни, якшошо. І це китайське та російське залізо прилітає з белорусії. За гроші виручені за ту «газєль» в тім числі.
Ти це знаєш? А чому бургомістрі досі не плаває в тому озері, що гниє дякуючи йому?
***

А шо там пропагандисти невенгри за гроші з офшорів? Як то шо – пойнятно шо включилися і кричать. Кричать криком – путіну треба дати шлях виходу з ситуації та компроміси щодо окремих територій України… путину надо дать сохранить лицо…
Бля – це ще круче ніж «батальйон забудовників». Потрібно дати шлях виходу? Та без базару. Записуйте по пунктах:
1. Від’єднати від росії і створити нове державне утворення. Назвати його наприклад Новоросія, чи Малоросія, чи як вони самі захочуть. Це утворення повинно включати в себе всі сусідні з Україною, тепер вже не російські, області. По всьому кордону з Україною.
2. Заборонити на 500 років керування цим утворенням з москви. ООН, чи вони самі, але стовідсотково не з москви. Ось така буферна зона.

Треба путіну сохраніть ліцо? Записуйте:
1. Заявити, що почати війну путіна заставив лукашенко. Заставив в брутальній формі і з особим цинізмом. Потім дати йому отравленої бульби наїстися.
2. Дати путіну трохи йаду. Йому тре ліцо офіцера комуніста? Нема базару – дайте йому пістолет з одним патроном. То може спотворити лице? Нехай стріляє не в голову, а в ногу, наприклад…
***

Стільки смсок від друзів з Ізраілю, як напередодні «вєлікой пабєди» я не отримував ніколи. В чому прикол? В кожному смс – один і той самий скрін від «РИА Новости». Про що? Про те, що «кієвскій рєжім будіт бамбіть Западную Україну. Чтоби расію падставіть…»
Бля я не пойняв – а як її взагалі можливо підставити?
Пацани, то вам на ранковій проповіді таке цеу дали? – «рассьілайтє риа новости всєм знакомим в Украине…»
Це – щоби що?..

 

PART TWO:

ЕРЕЦ-ІСРАЕЛЬ..

 Ерец-Ісраель, або дуже коротко про землю обітовану:

На самих початках, каже Історія – євреї жили в Межиріччі і розводили там різну неблагонадьожну худобу, та мотиками в полі махали. А на місці сучасного Ізраїлю була така собі Фінікія. Так – саме та, що Карфаген колись кришувала.
Тобто, на самому початку, комусь – кому саме Історія не каже, 
здалося, що он той кучерявий на нього криво подивився. То він підійшов до нього і говорить зверхньо: Рахіля, тібє шо савсєм в голову холодно..? А той йому у відповідь теж щось образливе. Ну і пішло поїхало. Чим то все скінчилося? Першим ісходом євреїв. З Межиріччя в Фінікію.

 Де це все відбувалося територіально і коли? Десь приблизно за тисячу років “bc”, на стиках двох тодішніх імперій – Єгипту і Ханаану.Єгипет і зараз там де був, а Ханаан тепер – це Палестина, Ліван і Сирія (поки вона ще існує).

Фінікія, на той час, вже була ніяка в плані армії і євреї її легко завоювали, а фінікійців палками та мотиками по полю розмотали. Після цього – сіли і возрадовалісь. Але – ненадовго. Років на сто. Потім почали між собою дискутувати,  які євреї правильніші – ті, що південні, чи ті, що північні. В результаті держав стало дві – Ізраїль на півночі (самаритяни) і Іудея на півдні. Кожна зі своєю храмовою горою і храмом Соломона на ній. Пойнятно, що кожна сторона вважала і гору, і храм опонентів некошерними.

Збоку на то всьо дивилися вавілоняни і вирішили прийняти участь в процесі. Себе вони називали халдеями і казали, що вони крутіші за Переса де Куейляра. Але, то – як мінімум. А ще казали, що їх цар Навуходоносор, то взагалі Кім Ір Сен в майбутньому.
Євреї обох держав – і північної, і тої другої  халдейському Навуходоносору на слово не повірили, тому халдеї натовкли їм в табло. Це так піднесло іх у власних очах, що вони, на тім піднесенні, більшість євреїв депортували на свої території. Ну – щоб там зайнялися асиміляцією себе в халдеї, замість всяков хуйнев сі занимати.. А тоді, на куражі, ще й розвалили їм обидва храми в холєру ясну.

Цей храм євреї тепер називають першим. Який цей? Мені теж незрозуміло який з двох, але євреї – вони вміють якось по своєму рахувати. Може тому й пишуть справа наліво, а кожен єврей вже від народження альбертенштей. Тут навіть не пробуй зі мною сперечатися, бо попадеш під закон про антисемітизм. Але менше з тим – саме тут, вперше в Історії, з’являється слово – іудаїзм. 

Пройшло років небагато і тут Персія вирішує, що ті халдеї слєгонца ахуєвші, а тому – йде і дає тягла вже їм. На радощах, що вдалось, Персія відпускає депортованих євреїв додому. Ті повертаються, а там ті, що не були вислані і залишилися – якісь вже зовсім спаскуджені поставали. Пісні якісь неправильні співають, на арабках поженилися..  Кароч – самаритяни галімі…

В цьому місці вперше з’являється вираз – «є євреї і є всі інші…» – (не євреї, тобто).

Щоб ті газірованітам знов не почали заніматися якоюсь хуйнев, цар Кір (так, той що з Македонським потім рамси путали) державу євреям робити, про всяк випадок, не дав. Ні правильним, ні неправильним. Натомість організував з них чотири перські сатрапії. І сказав, що вони можуть, звичайно, відбудувати свій храм, але так щоб всі – і правильні, і мутанти. На вихлопі – в зрадників храм в Самарії, а в ідеологічно правильних  – в Єрусалимі.

Так було аж до Македонського. А при ньому вже греки потовклися по тій території, як тільки самі хотіли. То був час перманентного конфлікту. В результаті греки привчили мєстних зулусів їсти свинину, подарували їм слово синагога, і настойчіво рекомендували зав’язати з обрізанням, бо виглядают, як якісь кастрати нецензурні, внатурє…
Слово за слово і то переросло в повстання Маккавеїв. В результаті – Іудея стає Хасманеєю, на радощах валит в Самарію і розвалює їм храм. Храм залишається другий, але один…

В цьому місці вперше з’являються слова – Фарисеї і равин. А євреї – і північні, і південні діляться на цілу купу різномастьових сект.

Секти, то круто, але хто правильніший єврей, євреї все ще не визначилися. Тому знову палки в руки і давай далі один одного в бубен товкти. Саме в цей момент  мимо проїжджав нєкто Помпей. Глянув він на ті двіжєнія і, з бодуна, приєднав ту Хасманею до Риму. Прям всю – і північну, і південну. Мало того – зробив це зверхньо і, як здалося євреям, занадто цинічно – бо навіть не як окрему територію приєднав, а як просту сирійську провінцію..
Але тут збоку – в сусідів персів був, мабуть, добрий урожай грибів. Вони ними пообідали і на куражі забрали ту провінцію собі. Римлянам йти розказувати пацанам на грибах, хто в хаті господар, було в падлу – і дорога неблизька, і свята на носі, тому перси там погуляли пару років.
В цьому моменті на арені з’являється нєкто Ірод. Сам не так щоб чистокровний справжній єврей, а десь так – йно наполовину (десь так, як лєнін, приблизно). Чувак їде до Риму і каже: а дайте мені пару легіонів, то я там порядки скоро наведу. А ті йому: а, ну – то на. А він їм: а можна я за те – царем там побуду? А ті такі во хмелю – та хоч прем’єр-міністром..
Чувак бере ті легіони, дає персам тягла і будує третій храм. Але справжні правильні євреї вважають його другим, бо некошерно збудований. Стіна плачу – то частина огорожі того храму, якшошо. Тобто огорожа Іроду мабуть вдалася кошерна, а сам храм, то певно нє.
Ти все ще будеш мені розказувати, що євреї дуже дружать з цифрами?

Храм другий, стіна третя… – і так це «вотетовот» схарило правильних євреїв, що вирішили вони то всьо похєрити к хуям свінасабачим і почати першу іудейську війну. Стартували з того, що завалили Legio XII Fulminata, а його створив сам Гай Юлій Цезар, на секунду.. Мало того – в легіоні впав орел. А так, як штандарт з орлом тримав останній воїн, то це означає, що легіон знищили повністю..
Але це означає не тільки це. В 90ті про таке казали – опустили. Щоб якісь зулуси опустили Рим..!!! Такого Рим собі дозволити ніяк не міг. Тоді Римом керували пацани зі справжніми яйцями, а не приклеєними, як в берлусконі і, як результат – Єрусалим зрівняно з землею, а від храму (або третього арифметично, або другого кошерно) залишається фрагмент огорожі. Там тепер записки кладуть. Ще раз – храм другий? Огорожа – третя..?
Але, то таке і  – це ще не все.
Тепер немає більше ніякої Іудеї, відтепер це – Палестина. Але і це ще не все. Всіх євреїв виганяють звідси на 500 років. Через 500 років акурат з’явиться іслам, але тут не про це. У Вірменії якийсь пацан почав дути в палку і казати сусідам – шось та дудука не грає ніхуя. Але тут і не про це. І навіть не про те, що паралельно в Еритреї обкурений шаман збирав непонятні йому жолуді і підвивав – путінг, пріді…
Тут про повний розгром. Не варто було євреям той легіон перемагати, мабуть. Нє, ну вони ще пробували відновитися під проводом чувака на ймення Бар Кохба. Але, то була реально партизанщина, яка закінчилася тим, що тисячі євреїв продали в рабство.
Іудеї, і правильні, і некошерні розбіглися межи людьми, мов мишенята. По всьому узбережжі Середземного моря. А секта караїмів, найадекватніші з них, як на мою скромну думку – то аж в Крим..

В цьому місці вперше з’являються такі поняття, як – равіністичний іудаїзм; талмуд з його безкінечним трактуванням (маніпуляція, бо кожний трактував, як йому вигідно); і усна тора.

Далі римлян замінив багдадський халіфат, і єврейська еліте масово стає мусульманами. Правильні євреї тікають далі. Їм ніде особливо не раді. Перше місто-країна, яке їх прийняло була Венеція. Там їм дозволили навіть збудувати собі гетто. Гетто – це єврейська назва і означала огороджений мікрорайон – щось на зразок «ЖК Венеційський квартал», з власною охороною і парковкою. То вже потім гітлєрюгенд слово спаскудив, а тоді у Венеції євреї ним тішилися. З часів цього гетто євреї освоюють новий бізнес – продавати гроші. У Венеції їм не дуже зрослося і вони поперлися в Німеччину, Англію, Іспанію і Францію. Але давати в борг гроші там було кому й без них, а тут ще й Хрестові походи намітилися. Тоді в них справи пішли по справжньому не альо. З Англії їх депортували на 400 років, наприклад..

В цьому моменті в Історії вперше з’являються такі поняття, як – містицизм, кабала, чітать мєжду строкта всяка інша алхімія. Зрозуміти, в принципі, їх можна – чорний нефарт і вони починають у всьому бачити містичні символи. Наприклад? Ну – два плюс два, то чотири. А чотири, мало того, що саме страшне, як ковід, то ще й, якщо домалювати до нього рисочку, то буде дуже схоже на «н». А «н» – це повний нефарт – шо ніясно?!!!
Якось так кароч..

А на арену Історії виходять турки зі своєю Османською імперією. В євреїв була спроба вернутися в Ізраіль, для цього вони навіть пробували пиздити з турками жителів Балкан, але турки віднеслися до ідеї нової Іудеї без ентузіазму. Треба було тікати далі. Далі була Польща. І ось тут євреям спершу законало «по-крупному». Польщею тоді заправляла шляхта. Впевнені в собі чуваки – на московський трон своїх васалів садили, а то вам не пеніс каніна. Шляхта хотіла казати – «нє пазвалям» в парламенті, а решту часу сидіти по кабаках. Це, як в парламенті України за останні 30 років. Шляхта вирішила – ми гульбаним, а євреї нам на гульбан податки збирають. Євреї вирішили – ми їм збираєм і про себе не забуваєм

З цього моменту слова невенгр і митниця з податковою – нероздільні, як ханаанські близнюки. Чи байстрюки – це як тобі більше подобається.

Здається – ось воно тихе єврейське щастя. Але недовго «музика іграла». Жадібність має одну особливість – вона перемелює фраєрів, як китайська ручна бензокосарка траву на тому озері. Шляхта хотіла все дорожчого вина, бо – істина в вині, а митарі все більше і більше не забували про себе. На вихлопі місцеві посполиті втратили сенс існування. Кожен посполитий вже був должен на пару поколінь вперед. А головне він бачив – бля працюю тільки я, а винуватий всім тим, хто ні хрєна не робить….
Тут з’являється Хмельницький. Чорна біда для єврейського щастя. Для польського теж.
Польща тратить незалежність на сотні років, а євреїв гине просто тьма. Їх банально нищили і віддавали кримським татарам на ясир.
В цьому моменті до них прийшло повне розчарування в самих собі.
А далі – повна кабала. Методом складних алхімічних формул, вони виводять, що після Хмеля, прийде месія і вони нарешті знову возрадуются… І він прийшов. Звали його Шабтай Цві. В місті, де він жив, його вважали дивним – сидів собі чувак цілий день на узбіччі в пилюці і пісні співав різні – про Оклахому якусь, наприклад…. Прийшли до нього євреї і кажуть – чувак, а ти часом не месія? А той їм – месія, як не месія. Ну сказав, а далі треба ще щось говорити. Ну він і сказав. Каже – всі турки стануть іудеями, а той османський султан зніме переді мною корону і на колінах поповзе в Палестину будувати нам новий Ізраїль...
Я питав в знайомого хасида – а чого Ізраіль, а не Іудею? Іудея ж вроді правильніша була? А він каже – ой, то всьо дуже містично, і взагалі Шабтай Цві реінкарнувався в Шабтая Калмановіча… Але той хасид  пацан веселий, то я не знаю наскільки йому можна довіряти. А тоді… А тоді султан каже – приведіть мені того дурнуватого. Привели. Султан – то ти месія? Той – аз єсьмь!!! Слухай мене сюди, кучерявий – каже султан – або ти зараз одягаєш чалму і приймаєш іслам, або я відріжу тобі бейцели. Будеш ходив, як берлусконі. Каже так і кладе на стіл кривий турецький ятаган. А той такий – пойнятно шо давай чалму сюда, не надо мені нічого різати…
Ось такий нефарт. Всьо пропало – месія вступив в іслам. Що тут роблять правильні євреї? Кажуть – раз така непруха, то нам тепер треба співати і танцювати…

В цьому місці, в Історії, вперше з’являється поняття – хасид.

А євреям залишилась росія. Далі був тільки північний полюс. Три четвертих всіх євреїв світу на той час оселилися в росії.
То з поляками євреям підфартило – мали навіть свій уряд – «кагал» в столиці і «підкагальники» по периферії. А в росії була шальная імпєратріца єкатєріна. Сідати з ними на гектар поля вона вважала западло і mauvais ton. Каже якомусь зі своїх потьомкінів – мілашка муй, здєлай етім чєртям чєрту осєдлості. Шоби мнє тут по пітєрсбургу нє швендялі туда-суда, donnerwetter… А потом возращайся скорєй і трахні мєня в царскую жопу, муй жирєбєц…

Але невенграм було вже вшистко єдно. Раз абсолютна більшість нас тут – подумали євреї –  то значить це і є наша земля обітована. Така собі – галіма німнога, але яка вже є…
А раз то всьо вже ідеологічно наше, і ми знайшли свою землю, то тре з нею щось робити – вирішили невенгри, і все  в них потекло покотилось. Як вода з прорваної греблі колись в Запоріжжі. Спочатку створили комунізм, потім скинули царизм, потім об’явили ссср і різний всесвітній інтернаціонал. Потім в ссср’у влаштували Голодомор – відімстилися за Хмельницького. Але далі знову забуксувало…
З’явився нєкто гітлєр, а з ним есесівці в уніформі від Hugo Boss. Та ще й на понтових панцерніках з двигуном від Porsche AG.
Лажа…
Правильніші євреї втікли в Гамерицький край, мутанти залишились в ссср’у, а ні в чому не винних звичних євреїв  перебили мільйонами…

Війна скінчилася, гітлєр випив йаду і в цьому місці з’являється нєкто Соломон Міхоелс (справжнє прізвище – Вовсі) з ідеєю зробити Ізраїль в Криму. Нєкто сталін ідею нібито підтримав, але – то поки був потрібен лендліз. А потім того міхоелса під грузовик, а замість Ізраілю в Криму, і вовсі – зробив єврейську автономію на виселках в Біробіджані.
Тут втрутилися англійці.. Як по мені – найправильніша нація станом на зараз. Палестину тоді кришували вони. Тобто – Ізраїль зробили в Палестині – там де він і був. Це було круто – Голда Меїр, Бен-Гуріон, чуваки з Моссад і ще ціла купа класних чуваків, почали робити класну вільну країну. А потім з ссср’у понаєхалі ковбасниє євреї… І знову затовкли тихе єврейське щастя. Правительство тепер мало брати до уваги їхні хатєлкі. А вони ностальгували за ссср’ом. Поступово вільна країна перетворилася на відстійник для чиновників корупціонерів з країн колишнього сссру…

Ще мабуть варто згадати чувака на ймення Теодор Герцль. Це такий єврейський Степан Бандера. Чувак написав книжку «Єврейська держава» і вважається засновником сіонізму. Основна його ідея – всі євреї мають жити в Палестині. Ага-ага – прям всі і в Палестині – знайшов дурних – нє?
Тобто для них це ні разу не актуально і тому марксолонін про нього стріми не знімає…

Ось це, в принципі і все.

Я, коли чув возгласи покійного кравчука, (шоб він там ще раз здох звіздюк газірований) нам треба брати приклад з Ізраїлю…, завжди задавав запитання – з якого саме місця починати повторювати їх історію? Оголосити, що якщо хтось добре вкрав, то нехай бігом тікає сюди, тут йому бігом нададуть громадянство, а ми своїх не видаєм? Буде ще одна така собі Швейцарія для брудних грошей? Ви це серйозно?

Ні – якщо так, як при Голді Мейр, то я за. Тим більше, що саме це зараз і відбувається. Вова, офшори відмінити ніяк не хочеш?
***

А що адепти секти Сертифікованого Ковидла? Поки війна, то примовкли. Але так би вони тобі відмовилися від такого інструменту – нє? То ж і бабло, і посполитих можна загнати по хатах.
В епілозі до своєї книги “Театр” я писав:
Посполитий, якщо тобі відразу після війни введуть червону ковідну зону, і не просто червону, а ще й з малиновими і помаранчевими вставками… Якщо тобі скажуть місяць не виходити з дому, бо лютий карантин, а самі вернуть всіх тих, що зараз торгуються з контрабандистами вздовж західного кордону, назад в свої кабінети… Якщо ти на це поведешся, то ти найбільший долбойоб у Всесвіті..
Відкриваю новини і ось вони – в китаю, а особливо в північній кореї (тобто в максимально ізольованих державоутвореннях, де нічого не перевіриш) новий спалах ковидла. Від кого новини? Від каналу Ґ+Ґ. Так, того що належить визначному сину свого народу бєні.

Скоро Олесія Хно злізе з теми ядерної бімби і почне описувати, як вона гуляла торговим центром, побачила пункт вакцинації і вакцинувалася. Сто вісімнадцятий раз…
***

А що твої держслужбовці та інші «бізнесмени»? Як почалася війна, то запакували багажники баблом і рванули «на западную». Там платили таким же «бізнесменам» за номер в готелі три зірки, як за номер у Four Seasons в Манхеттені. Потім вирішили – час вертатися, бо наші хлібні должності позаймають. А як вертатися?  Блокпости по дорозі, а в багажнику бабло (як показала практика – в багажник Мерседеса влазить до 30 лямів кешу). Це коли туди їхали, то блокпостів ще не було, а назад як? Повідбирают же ш… Та порішали – для них познімали блокпости, як тимчасово непотрібні. А вони возрадовалісь і поїхали…

ООН каже – через війну в Україні, у світі від голоду помруть мільйони. А твої чуваки – ті, що «на западной» бухали два місяці, тобі казали, що українська їжа нікому не потрібна, бо там своєї переізбиток. Французькі фермери на ринок не пустять… Пам’ятаєш? І ти ж повірив – нє? Ну і хто ти після цього?
А ще вони ж тобі казали, що страшний ковід живе у парках. Забудувати парки – це їх хвороблива мрія, бо кремль за це платить…
Тобто вони тобі весь час брешуть, а зараз вже починають припихати, що й після війни вони нікуди не подінуться:
«Реалізація економічної політики відновлення української економіки та її прискореного зростання буде робитися руками українських підприємців та значною мірою коштом українських підприємців, тож ми вважаємо, що маємо право та обов’язок брати участь у визначенні пріоритетів та розробці й втіленні економічних політик…»
Особливо їх руками – пра?
Перекласти то на людську мову? Запросто:
Коли скінчиться війна, то все йде до того, що в Україну зайдуть шалена кількість грошей. Ми – твої посполитий, корупціонери – ті, що брали в пьіньки і терли йому, як класно ми за це підготували йому легку (як талібан Афганом) прогулянку твоєю країною. Ну так ось – ми вже готові всі ці гроші розікрасти і вивезти в невенгрію. Так – через венгрію. А що тобі не нра? Ти ж все одно так, як ми красти не вмієш? Ну і ми вже готові тобі чесати, що вкладаємо свої кошти, а тому маємо право вирішувати – що і як. Ах – ти в курсі, що ми ті свої накрадені гроші вже давно в невенгрії заскирдували? Ну так – ми і злодії, і мародьори. А хто тобі без нас субсидію нарахує? Га? Ми знов все розісрем і якийсь черговий путінг нападьот? Так – це більше, ніж реально. Ми тоді відразу «на западную» – дорогу вже знаєм. З тобою що? А то твої проблеми. Думаєш нам отакво дуже легко з тими таможєнніками венгерськими домовлятися? Тобто – і без тебе проблем хватає…
Чому вони досі в тім озері не плавають? Га, Посполитий..?
***

 

До чого тут раціо? Взагалі-то – в перекладі, це слово означає розум.
Раціо – це філософський погляд, який наголошує першість і компетентність розуму (логічного ходу міркування) в пошуках правди.
Логіка – це те, чим керується Всесвіт. Ігноруючи все нелогічне. Включно з твоїми, Посполитий, державними корупціонер-мародьорами.
Складно ? Ок – тоді давай про валєру…

Валєра – це один з посполитих. Боїться війни. Щоб не забрали на фронт втік з дружиною «на западную». Приїхав маршруткою – на машину не мав грошей. З цієї ж причини не втік через венгрію. Жив в знайомих. Грошей вони з нього не брали. Навіть на продукти. На початку за ті продукти дуже переживав – а ну, як продавці проаналізують, що знайомі стали купувати більше їжі. Тому перші дні жив за спинкою дивану і наполегливо радив хазяїну купувати продукти кожен раз в іншому магазині. Потім освоївся і навіть створив свій ютуб канал.  В гардеробній. Там записував відеоаналітику від себе. Розказував, що нам для перемоги катастрофічно бракує торпед. Навіть цифру приводив – скільки саме їх бракує. Коло Одеси треба – 37, а коло Харкова – 54. І, що він знає місце, де їх складувати – в Кривій Балці в кущах. Чому там? Бо то 42 кілометри від Енергодару. А взагалі, він може показати те місце – там кущі  і дикий терен, тому ніхто не знайде…
Кароч – як арестовіч, тільки безплатно.
А потім прочитав в Олєсії Хно, що бімбу кинуть не на Чернівці, а на Львів. Чувак аж осунувся весь… Потім три дні не брився і не вмивався – щоб виглядати старшим призовного віку. Потім – тим, що його прийняли, так многозначітєльно сказав – відмітимо в Києві нашу Перемогу і сів в нічний поїзд.
Діставшись додому, тим в кого жив не подзвонив – а нашо?

…………………………

(Сh 9 з нового блог-роману – 2022.. або Пазорная звізда)

…………………………

 

Майк Новосад. “Хіпстер..” Видавництво “EuropeLiberal..” 2021.

В інтернет магазиніКнигарня Є

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.

 

Майк Новосад. “M&M, або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..”Видавництво “EuropeLiberal..” 2020.

Придбати можна на офіційному сайті видавництва..

В інтернет магазиніКнигарняЄ

Не подобається електронна комерція? Можна в звичних книгарнях:

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.

 

Майк Новосад
“Театр, або той тойвово..”

Apple Books

і Rakuten Kobo

і: Smashwords

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська