Рекомендовано DPA:

Крива липа

Реве та стогне..

Лютий, 2020
In Memory of my Dad..

Реве та стогне..
Горами хвилю підійма…

Фігня в тому, що і не реве, і не стогне, і не підійма.
А взагалі Дніпро – це така річка. Була..
Річка – це, апріорі, течія. Дніпро майже не тече. Дніпро стоїть, гниє і смердить. Дніпро заїпали сині водорості і комуністи.

Що там кажуть – треба комуністам Криму дати води від зелених комуністів Великої України? Нема що давати – в Дніпрі більше немає води.

 

З наших з татом діалогів:
А чому Дніпро цвіте і смердить?
Бо вода не рухається, плюс сині водорості.
– А звідки водорості?
Бо вода стоїть.
– А який вихід?
Спускати водосховища і тоді річка сама себе почистить.
– Не спускають через ГЕСи?
Та ні, ГЕСи електроенергії виробляють понти, насправді. Їх зупинки ніхто і не помітить.
– Тоді чому їх не прикриють?
Через жадібність, типу – лишніх грошей не буває. Ну і через банальну лінь..
– Дебіли?
А ти десь бачив комуніста – не дебіла..?

Одного разу, повернувшись з Глібівки, я підняв тему греблі у Вишгороді. Отримав у відповідь неочікуваний мною текст:
Розумієш, розумні люди греблі будують зі зкошеним водозливом. Такі водозливи відкидають воду від греблі і не дають розмити дно біля її основи. У Вишгороді комуністи збудували вертикальний злив. При переливі вода розмиє дно і через двадцять хвилин гребля ефектно ляже. Якщо встигнеш за двадцять хвилин на Володимирську гірку – побачиш, що саме мали на увазі люди, коли почали юзати слово армагедон. До речі – ніколи не пробуй селитися в Києві нижче за пам’ятник Володимиру. Те ж саме про Лівий берег..
– Та я Лівий берег якось і Києвом не вважав ніколи.. А що буде?
– Змиє Поділ, Лівий берег, потім всі мости.. Ось ти до речі знаєш, що половина опор на мостах не торкаються дна? Не вони міст тримають, а він їх..
– Та прям.. а це з якого дива?
– При сан саничі так пісок дешевий намивали.. комуністичну архітектуру майбутнього будували..
– А ти ниряв і бачив?
– Для цього ниряти нема необхідності – достатньо на підручник фізики звертати увагу, але мені розказали ті, що ниряли.
– Так – їхні «зємснаряди» я на річці бачив. Уявляю, що в стінах тих архітектурних шедеврів..
– Таблиця Менделєєва в тих стінах, і повір – не краща для людського існування її частина. Та й не тільки в стінах – все решта довезли з Китаю, а там теж комуністи гуляють…
Так ось – за мостами змиє Кончу Заспу. Гребля на Канівському вже не ляже – вона вистрелить, як корок від
Dom Perignon Rose.. Думаю відлетить на кілометр не менше. А далі.. А далі – чиїсь ворота з Кончі Заспи приб’є до воріт Цареграду..
– А що робити?
Спускати воду метр за метром. На берегах садити щось, що швидко проростає – верболози наприклад..
– Навіщо?
Ти уявляєш що на тому дні? Щоб вітром оте що не розносило..
– Так гарно ж буде. Річка чиста і береги в верболозах..
– Та ніби так.
– А чому ви не піднімали це питання?
Не піднімали? Я з цим до Шелеста ходив. Він там єдиний серед комуністів був більш-менш адекватним. Він погодився, але потім вони з Підгорним спробували взяти владу в Кремлі. Не до того йому було. А потім, коли Брежнєв їх помножив на нуль, тим більше не до того..
***

Coffee break:
Десь під час цих розмов тато пішов на пенсію. Якось, майже одночасно, до нього звернулися два його колишні співробітники. Вони «нажили» по ділянці землі на невеличкій річці. Працюючи у відділі експлуатації малих річок – то на малій річці і приватизували. І один і другий попросили спроектувати греблю. Щоб у ставках рибу вирощувати. Тато спроектував. Той, що нижче за течією, збудував. Той, що вище, сказав: слушай мне тут говорят, что ты запас прочности переувеличил..
А потім збудував так, як йому порадили. Навесні греблю змило. Риба пішла до нижнього. Верхній пішов до нижнього – віддавай рибу. Нижній сказав – рыба ушла ниже по течению. Там ищи…Верхній сказав – она, чтобы ниже по течению уйти, через твою плотину прыгала...?
Побилися… Потім, ніби довго судилися… Потім верхній під échauffer випадково втопився. Нижній сидів на березі і створив на його честь стіхі:
Затянуло мутной тиной
Воду моего пруда…
Підійшов сусід, заглянув в блокнот через плече і сказав, що вже десь такі бачив… Нижній обізвав сусіда підарасом і пішов злий додому розказувати жінці – як правильно обустроїть росію…

***

Гарна картинка..
Яка є..
– Все
одно не розумію. Якщо у водосховищах немає сенсу – чому не починають їх спускати?
Кримський канал висохне. Він вище за рівнем. Крим без води залишиться. Хоча – якщо річці не дати себе очистити, то років через двадцять, це вже не вода буде, а банальна отрута. Тобто проблема каналу відпаде сама по собі. Один раз, до речі, греблю Дніпрогесу таки «відкрили»..
Як? Коли?
Під час другої світової.. Прислали зондеркоманду з Москви підірвати греблю. Вони й підірвали. Втопили дві радянські армії нижче за течією..
– Своїх? А попередити не можна було..?
У них був наказ підірвати, а не попереджувати.
– Комуністи таки дебіли.
– Можеш в цьому не сумніватися. Зробити навколо Хортиці промзону… Що там природа створила бачив..? Навіщо це треба було нищити?
Згоден.. Дебіли…
***

Я тут ось що подумав.. Кримський канал нам поки що потрібен, як зайонцу тріппер.. Може саме час спускати воду і садити верболози..? Повернути Києву Ріку..
А коли повернеться Крим, там можна буде поставити насосну станцію, яка буде закачувати в канал чисту воду.
***

Що планує комуністична номенклатура
Списати всі прой@би на клоунів. Цим відбити в 73 відсотків посполитих бажання нових ліц в політікэ. Пропхати богдана на прем’єра. Згадати що Країна парламентська республіка. Почати робити вигляд, що уряд, тяжко гаруючи, виправляє помилки клоунів. Це, звичайно, боляче вдарить по самолюбію женсчін з їх мімімішним – ну прі чьом тут вова, але нам какаяразніца? Йому ж сказали – тєпєрь каждий за себя..

Що треба зробити.
Провести люстрацію всіх чиновників. З забороною п’ять років займати будь-яку посаду, що має у своєму функціоналі слово управління. Хоч двома людьми, хоч одним, хоч двірником..
А те, що чисто випадково – вони, здебільшого, комуністи та члени їх сімей – то якось їх проблема.. нє? В кінці кінців – це в їхніх же інтересах. Коли вони втулять якийсь новий Чорнобиль, їх просто почнуть вішати на деревах. А добрих радянських людей, які готові віддати своє життя за чийсь прой@б, боюсь вже немає.
Ми ж ще з шкільних років пам’ятаємо, що чийсь подвиг – це наслідок чийогось ідіотизму.

За пять років очиститься і Річка і Країна.

Лінки в тему:
Хахол=Долбой@б
Fuckin’ idiot!
А на хуа..?

Лінк на «вскрытие» Дніпрогесу

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська