Рекомендовано DPA:

Крива липа

Shell Shock, або Shell & Core, або ПДВ..

2022. July, 30

Ой мам, грицьо-грицьо
Грицьо хоче в черепицьо…

Увага! Текст строго 18+ і може бути не зрозумілим
та не сприйматися членами секти аутистів 8го дня.

Комуністи-ніщєброди припхали закон. Про антисеотизм.
Не згоден про – ніщєброди, бо в кожного комуніста бабушка власник та СЕО ста бізнесів і сорока восьми земельних ділянок? Ну, так, така собі – старушка-ембіейщіца. Але – це вже недовго і це вже очевидно. Ну добре – нехай буде цукєрброди. Так нра? А як більше – цукєрброт, чи цукєрброд? Ок – буду писати і так, і так.
Цукєрброди присунули закон. На фіга? Коли псові нема чим зайнятись, то він яйця лиже – казали спостережливі люди. Мабуть тому.
Я тобі вже схарив весь моск Верховенством Права? Ну добре – давай сьогодні саме про це й поговоримо.
Ось, наприклад, на Заході існує таке поняття, як – вибіркове правозастосування. Воно є і тут, але з нюансами. Там воно існує здебільшого, як поняття, а тут це право широко застосовують на кожному кроці.
Це погано? Це дуже погано. Після такого починається війна і в будинках зникає світло. В будинку бабушкі, тої – що СЕО ста бізнесів теж, до речі.
Не харити моск? Ну добре. Який той моск в тебе ніжний, бля..
Поясню на прикладі. Якийсь, наприклад, чувак, назвемо його, наприклад, бєня, набрався, наприклад, проблем, як гриців шпіц бліх у курнику. А ти можеш присунути дев’ять ком в одне речення? Та – то я собі гоню. Поїхали далі. Я десь три роки тому писав: Ігорь, – Вова, то твійхуйовий актів, давай бабла і я тобі розрулю все філігранно.. Він тоді мене не почув, ну – чи зробив вигляд, що не почув. То, в принципі, важко когось почути, якщо, навіть, законодавчо про тебе можна – або добре, або ніяк. Нє – ну може дійсно не почув – it doesn’t matter, в кінці кінців. Так ось набрався той бєня проблем, але – якщо зараз, його хуйовий актів, присуне йому яку зраду, чи яке інше мракобесіє, то – якщо умовний бєнін юрист, наприклад, нєкто боґдан, доведе, що таке робив не один бєня, а багато різних чуваків, але присувають за то, власне, бєні, то – Західний Суд звільнить його від відповідальності, на підставі того, що до нього було застосоване вибіркове правозастосування. Довгі складно-підрядні речення теж можу – а шо мені?
Є правда один нюанс. Навіть два. Виглядає на те, що не з бєніним цукєрбротським щастям щоб так сталося. Це зараз була ілюстрація до слова здебільшоготам вище.
Другий нюанс? Проблем бєня дійсно набрався – той шпіц фізично стільки бліх би на собі не виніс. Чому так сталося? Причин декілька – мене не почув, надто сильно повірив, що він найхитріший, ну і опонентів собі вибрав – ні разу не по масті. Той Захід лише здається інфантильним, а насправді там все нормально з тим, щоб за все всім віддати. Нєкто путінґ, лише зараз це зрозумів. Але вже піздно, товарішчь хітрий кагебіст з нєзабвєнним чувством юмора. Витягне зараз дурний пьінька за всіх «піндосів» і «амєріканци оні ж тупиє» так, що – аж йому лапсердак на сраці задереться…
Але це ми з тобою відволіклися. Тобто – якщо б Західний Суд бєню виправдав, то це, принаймні, було б логічно. Бо закон має бути однаковим для всіх, не зважаючи на те, хто чиї діти звіздив в комуністичній «церкві». Бо інакше – то буде не закон, а пімпка до ровера.
То всьо було про вибіркове правозастосування. А ще ж є вибіркове законодавство.

Десь, здається, у вересні минулого року прийняли закон про невенгрів та їх майно. Хто його писав? Не знаю – може який кінолог, може проктолог, може просто клінічний ідіот. То не важливо. Хуйовий актів той «закон» підписав і він тіпа має діяти.
Нє – на перший погляд воно виглядає, як справжній закон. Тобто – має назву, пару статей, визначення там різні, навіть пару проявів… Хто автор закону? Так кажу ж – персонально не знаю і знати нецікаво. А в реалі виглядає, що законотворцем того цукєрброда взяли відразу після того, як його науково-популярний реферат – «Так чому ж все такі собакі яйця лижуть?» не взяли декілька західних наукових журналів. Він сидів собі тихенько плакав на пуфіку в холі готелю «Хая тт», то підійшли і кажут – не плач, ходи будеш тепер депутатом…

Але – закон, бо ми знову відволіклися.
Спершу автор дає своє визначення – що то таке той антисеотизм. На його думку, то – «прояв ненависті». Якої саме ненависті? На думку автора – «риторичної та фізичної…». До кого? До – невенгрів, «та їх власності»…
Ну добре – як можна ненавидіти чиюсь власність риторично, то я ще можу собі якось уявити. Ну – якщо з артикуляційною моторикою все норм, то чого нє – ходи собі і ненавидь риторично.
А фізично? То, якийсь, наприклад, усрєдньонний філатов мав би, проходячи мимо бєніної хати, її ногою копнути? То неможливо, бо там паркан? Ой, ну добре – копнути паркан фізично. Паркан, то також власність, якшошо.
Грандіозний «закон». Запитання – навіщо він?
Я ось прям аж побачив – як хтось сука-злочинець, стоїт коло хати невенгра і ненавидить її. А особливо балкон на другому поверсі. Так ненавидит – аж му іскри з очей. Але балкон, то ше хєрня в порівнянні з тим, як він ненавидить комин і черепицю…
Запитання – а якщо цей зладєй так само ненавидить хату етнічного поляка, наприклад? Її можна ненавидіти? І риторично, і фізично? Нє? А де закон про прояв ненависті до власності поляка? А інших національностей?
Може той «закон» написали для того, щоб охороняти вибрану власність якогось вибраного? А написання того «закону» – це точно зробить ту власність недоторканою? В державі з вибірковим правозастосуванням? Ая-ая..

От в Україні немає антисемітизму. Але тут приймають «закон» про запобігання та протидію йому. Для чого цей «закон»? Виглядає так, що для того, щоб той антисемітизм штучно створити. Запитання – навіщо? Запитання не риторичне – я не знаю на нього відповіді. Можливо автор «закону» понесе відповідальність за його наслідки? Ось це запитання вже точно риторичне. Принаймні станом на сьогодні. Але мені не понятно інше – за ось такі «закони» ти гарантуєш його автору звільнення від мобілізації і безплатний проїзд в маршрутці? Запитання – а то точно він долбойоб, а не ти? Кожні чотири роки ти набираєш «депутатів», які пишуть «закони». Написали вже стільки, що нема де складати. Запитання – а чого саме ти хочеш цим досягти…?

 

Є в мене один знайомий, ні разу невенгр, аутист Гріша. Ну, як знайомий – ми знаємо про існування один одного, але при зустрічі спілкуємся лише поглядами. Тобто, для суспільства, робимо вигляд, що ми незнайомі.
Так от – забудував той гріша все до чого зміг дотягнутися. Чим забудував? А на шо йому фантазії хватило, тим і забудував. Нє – кажут, шо драп не курит.
Так от – має пацан реальну проблему. Хоче собі збудувати восьмиповерховий особняк. Навіщо? А вот шоб в нього був, а в інших нє – шо нєпонятно?
В чім там проблема? Та нє – бабло є, поки що… Проблема в голові.
Спершу все в нього йшло як по маслу – за один день придумав – шо має бути на перших трьох поверхах. А далі… а далі фантазія перестала його обслуговувати. Вже там буде і музей бензобаків від мотопеда, і музей старих футбольних м’ячів і, навіть сучасного китайського мистецтва – скупився на базарі в Яремче. Є навіть спальня для ротенберга, якби раптово з візитом приїхав. І все одно – то всьо помістилося на трьох поверхах. А ше п’ять? Ну не може придумати і всьо. І піздєц. А шо то за хата, в якій п’ять поверхів і чердачне приміщення порожняком стоять – нє? Хуйня  якась. Я б йому підказав – назви це Грішина Пустинь і не парся.
Але не підкажу – най париться.

Кароч – він ту свою майбутню хату вже ненавидить. Всю. Від вхідних дверей до комина. Ненавидить і, ще не збудовану, вже обзиває – «підарас восьмиповерховий». До речі. А в світлі того «закону» – свою власність, нехай навіть ще не в Shell&Core, нехай навіть ще з непочатим будівництвом…  Має право той Грицьо ненавидіти? Поки що, риторично, а коли збудує – то й фізично? Має, чи ні? Бо той «закон» такий прояв чомусь ніяк не регламентує.

Уявляєш – яку має Гриць мороку?
А ти кажеш, що в тебе проблеми..
Якщо чесно, то я і в нього їх особливо не бачу. Його гроші то таке – ізі ком, ізі гоу.. Так – Стоп! Ніякого Ізю я не мав на увазі. Все просто – easy come, easy go – не більше. Не нада тут мені закон про антисемітизм пред’являти…
До речі, Гріша – можеш там зробити ще склад старих пімпок до ровера. Ось – маєш мінус пів поверху проблеми. Не треба дякувати – гроші можеш на картку перекинути. Біткоїнами? Нє – не хочу. Я написав – гроші, а не фальшивомонєтний дворъ…

 

Coffeebreak..
Колись, коли я ше був дуже малий, розказував мені один старий львівський чувак випадок зі свого життя. То все було під час WW2. Ну – як було? Я не бачив, бо ще не народився – все з розповіді того чувака. Жив він на Левандівці і був членом боївки ОУН. Як то виглядало? Жили вони по свої хатах, а коли було потрібно, то старший викликав. Один раз його викликали під Янівський цвинтар. Каже – сидимо на схилі, а внизу кудись ведуть групу євреїв. Ну кудись – це в бік лісу… Євреї з равином, він іде вайвайкає, за ними йдуть гітлерівці з карабінами, а позаду грузовик і на ньому ще німці. Старший каже – вальни над ними з кулемета, але не попади в якого німака, бо спалять нам всю Левандівку потім до курвої мами. Чувак каже – я вальнув. Німці покидали карабіни, навіть грузовик покинули і побігли. Ми спустилися вниз, зрубали три дерева поперек дороги. Євреї стоять дивляться. Кажем їм – маєте годину часу, поки ті вернуться, ліс он попереду – біжіть.. Не ворухнувся жоден. Равин сказав – не треба нам вашої помочі, ми покарані за щось, тому ми нікуди не підемо. Чувак каже – ну ми залізли на схил і залягли. Ті внизу стоять і далі вайвайкають. Через хвилин сорок приїхали німці на мотоциклах з кулеметами. Покосили всіх, розібрали дерева і почали грузити тих в грузовик…
Не тільки ми в дивні часи живемо..

А ти знаєш, що в державі де немає законів обов’язково з’являються люди, в котрих багато грошей, які легко прийшли. А потім обов’язково знайдуться ті, що скажуть – пайдьом атбірьом, всьо равно ж всьо спізділі… В такому ракурсі ти ні разу не думав? А сирени сьогодні чув – нє?
***

Прибилася якось до мене у френди дівчинка-юрист. Прикольна така була, спортивна.. – пости постила, як вона танцює бачату, і фото в купальнику зі всіх пляжів Азії. Потім втекла в Ірландію. Потім написала, що вона хоче щоб все було як було і, звісно, повернутись. Бо в Ірландії на юристів, які вміють лише заносити бабло до судді, чомусь немає попиту. А в неї скоро закінчаться гроші і тому вона – за мір во всьом мірє…
Ну – фійсбук  працює, як велика дошка оголошень, то дівчинку знайшли. Тепер вона пише звинувачення українцям в нацизмі: «Пропагандирую осуждения, разделение, ярость – это касается всего языка, кто где находиться и что делает и других вещей – вы становитесь нацистами и это никак не приближает Украину к европейскому выбору…» Потім, панятно, пише про: «Русских писателей и других знаменитостей и другое, что было общее не аннулируешь»
Про пісатєлєй, котрі були вєлікімі пісатєлямі лише в головах потовчених радянською освітою, я вже писав. А ось про знамєнітостєй – то якийсь новий винахід з луб’янки. Це маються на увазі ті, що з буквою Zна всьо пузо на сцені в лужніках стояли?
Далі в неї все теж прогнозовано – «Если вы говорите на украинском, но ок -это ваш выбор…. Между прочим, часть Ирландии оккупировано англичанами, и ирландцы говорят на английском на гелике (ирландском) не говорит почти никто…»

Тобто дівчинка пише – зачем вы пишите на тему языков?..навіть не розуміючи, що сама власне зараз робить саме це. Що тут сказати – всі, хто живе в Україні знають, що мовної проблеми тут не існує. А гебешники хочуть щоб існувала. Тому й роблять «свой подход» до тих, що хочуть заносити судді і – чтобвсьо как прєждє. Думаю це не поодинокий випадок, тому й згадав про це. Дівчина-юрист мабуть не знає, що стаття за державну зраду на час воєнного стану – це від 15 і довічне. Оголошення висять на кожному під’їзді. Коли в Ірландії їй скажуть, англійською, чи на гєліке – ну всьо гості дарагіє, погостювали, а тепер аеропорт – це ось там… От що вона тоді буде робити? Мала – becarefulз вибором роботодавців..

Ще одна знайома живе в Ізраїлю. Ця – справжня патріотка України. В переписці зчепилася зі ще однією нашою знайомою. А та стала – ватан ватаном і вся за руzкій мір. Дописалися до того, що перша злила всю переписку в СБУ, а потім свою переписку вже з СБУ закинула другій знайомій. З приписом – “ну вот, Полиночка, дорогу в Украину я тебе перекрьіла. Возрадуйся”..
Заплутався в знайомих? Ой – та їх там всього дві..))
***

А ще я часто згадую Логіку. Чому? Тому що те, що логічне – обов’язково станеться. Логічна ця війна? Ні. А те, що вона почалася? Більше, ніж. Але про Логіку на прикладах – десь там в наступних постах. А тут.. А тут мешканці фійсбуку мені малюють путіна – авторитарного і бєспощадного, який хоче змінити світовий порядок і лякає всіх заржавілою бімбою. Ну – він може таким і хотів би бути, але не тягне аж ніяк. Скоріше безпорадний і безпомічний, який спасає своє нікчемне життя. Чому так думаю? Я теж, як і ти, бачив його дитяче фото з ротенбергами. Ну ні разу на тій фотці не видно його авторитету. Авторитетні в тій компанії вони, а він збоку, як байстрюк. Запитання – ти хоч раз бачив, щоб опущений потім став лідером в своїй компашцї? Ось і в мене непонятка – хто там у них насправді і ким керує…

Звідки у відсталій недоімперії ракети і ядерна бімба? Від ссср’у залишились. Звідки там взялися? Та гольцберги підігнали. Ти може думав, що її який сідоров ізобрьол, чи главньій акадємік йоффе? Не вгадав. Сідоров не може придумати, як зробити так, шоб його хата не завалилася. Вже півтонни ізолєнти навколо неї намотав..
Креслення ядерної бомби радянським комуністам передали нєкто теодор альвін гольцберг та сімейна пара – джуліус та етель розенберги. Їх потім за це спалили на електричному стільці. Вірніше на стільцях, але таки електричних. Нє – я не на приколі. Ті двоє були, пойнятно, комуністами, а той… ну може за бабло, а може кабали якої начитався. Хоча і ті мабуть за бабло – який комуніст за бабло маму рідну не продав би? Так от – той гольцберг працював в ядерному проекті і мав доступ до креслень.
Шо то таке кабала? То така псевдонаучна фігня про містичні знаки. З’явилася приблизно в часи хрестоносців. З того часу кабалісти ті містичні знаки шукають на всьому –  на пивних етикетках, на чеках з супермаркету – кругом… Шукають і знаходять. Колись знайшли, що якщо переставляти букви в прізвищі Хмельницький, то вийде слово месія. А якщо переставляти і додати ще трохи букв, то вийде новий месія. Я про це писав десь там пару постів вище. Якщо не знайдеш то пошукай про шабтая цві – це якраз той месія. Тобто – уяви собі кількість формул в ядерній фізиці. Уявляєш скільки там можна містичних знаків знайти. То тобі не Хмельницький – там шо не символ, то знак.
Можливо мотивацієюю для того гольцберга, ну того, що теодор альвін, послужила банально-меланхолійна ретроградна ностальгія. Колись, на момент створення комунізму, разом з сссром, три четвертих всіх євреїв світу оселилися в росії – далі переселятися було нікуди. Чому нікуди? Бо далі були тільки білі медмеді, а вони принципово не користуються кредитами. Що там робити? Кабалісти сіли, прикинули вердикт до носа, і видали сентенцію – раз абсолютна більшість нас тут,  то значить це і є наша земля обітована. Така собі – галіма німнога, але яка вже є… Але хрєн би з тою його мотивацією – просто тепер знаєш кому дякувати за те, що до тебе прилітає.
***

Знайома жаліється – фійсбук з мене ПДВ стягує. Питаю – а де ти там умудрилася додати вартості?
Я проплачую за рекламу, а коли стягують з картки гроші, то додають до суми ще й ПДВ.. А де в мене додана вартість? Я  на цьому етапі тільки збираюся щось продавати…
– Дивись. Розміщення реклами тому фійсбуку коштує якихсь грошей. Як мінімум за електроенергію. До цієї суми він додає свій заробіток. Тобто платити повинен він, а платиш ти. Все вірно?
– Так..
– Ну а якщо все вірно, то чого ти хочеш? Тим більше від пацанів, котрими керує цукерброт..)))

Така фігня кругом. Ти платиш за додану вартість там, де нічого не додавав. Як до такого прийшло? Це сталося тоді, коли суть стали підміняти формою. Навіщо це зробили? А ось для того, щоб зробити з тебе ідійота і зробили. Жив собі чувак, наприклад. Був він собі негром і йому це подобалось. Потім хтось, не спитавшись у нього вирішив, що його це слово ображає. Тобто – не було референдумів, не було опитувань, просто – став чувак ефрікен амерікен. При цьому назву річки Нігер, чи країни Нігерія не міняли. Це чувака не ображає. А могли ж назвати – Ефрікен Річкен. Але річка ПДВ не платить – то й хуй з нею. Тобто звичні маніпуляції. До ефрікен полякен, чи ефрікено італьяно не дійшло. А могло.
Але то був початок. Далі пішло дев’ятим валом. Слова, що виражали суть, стали міняти на всіляку хуйню пачками. Замість дурак – особа з мінімальними розумовими відхиленнями, наприклад. Це якось змінило суть? Чи інвалід став – ліцом з особливими потребами, чи як там то поміняли… Запитання – навіщо? По суті це нічого не змінило. Це перестало інвалідів ображати? Та ні. Піди скажи інваліду – ти ліцо з особливими потребами. Думаєш не образиться?

Це так в твоїй голові комуністи ламали логіку. Щоб присувати тобі ПДВ, і не тільки – там, де ти ні сном, ні духом. Серед інвалідів теж опитування не проводили, якшошо. Ось я чув, як людина говорить – я інвалід. Не раз чув. А от – я ліцо з особливими потребами ні разу. Навіщо хтось собі вирішив, що він може вирішувати, що кого ображає.  Так от для того й вирішив. Ображають взагалі то не слова а інтонації, якшошо.

Але – якщо можна без референдуму серед афрікано де французо знати, як правильно називати негрів, то це для чогось робиться – нє? Ті, що ще з 14го донбас «визволяють» – вони теж там референдумів не проводили…

 

PS:

Shell shock – це тепер птср.

…………………………………..

Череп комуніста лєйби бронштейна. Погоняло – «троцкій».
москва. Госхран. 
Номер в каталозі – 2022/666

…………………………………………………..

(Сh 20 з нового блог-роману – 2022.. або Пазорная звізда)

……………………………………………………..

Майк Новосад. “Хіпстер..” Видавництво “EuropeLiberal..” 2021.

В інтернет магазиніКнигарня Є

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.
пл. Ринок, 3 “Книгарня #1”

Майк Новосад. “M&M, або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..”Видавництво “EuropeLiberal..” 2020.

Придбати можна на офіційному сайті видавництва..

В інтернет магазиніКнигарняЄ

Не подобається електронна комерція? Можна в звичних книгарнях:

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.
пл. Ринок, 3 “Книгарня #1

Майк Новосад
“Театр, або той тойвово..”

Apple Books

і Rakuten Kobo

і: Smashwords

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська