Рекомендовано DPA:

Крива липа

Султан Брунею, або ПДВ..

2022. July, 19

Лєтакі лєтять –
будєм всіх бамбіть…

Мене по тричі на день, майже кожен день питають – а коли війна скінчиться? Внизу напишу. А тут.. – тут напишу коли і як вона почалась.
Перша реперна точка – Оман.
Хоча – якщо підходити до питання педантично і прискіпливо, то це ще не початок, просто – це добре привідкрило кулісу.
Початок, принаймні видима його частина – це десь там, де почалася нєожиданная «боротьба» з курінням в ресторанах. Десь там в 2010му, ну – чи коли вона там почалась. Саме тоді ні разу невенгри вперше спробували – а що буде, якщо почати ламати Логіку через коліно… Кіпішнуть лохи, чи проковтнуть…
Проковтнули.
Потім був 14й. Злякавшись, вже другого, Майдану, вірніше того, що лохи, ще чого доброго, створять в країні демократію, постсовкові номенклатурники придумали вихід – локальний військовий конфлікт. Лохам присунули негарне слово – «майдануті». Лохи знову проковтнули.

Схема була нібито робоча – «майдануті» поїдуть на захист своїх здобутків, ми їх там поступово утилізуємо, а самі, паралельно, збільшимо свої здобутки. Поки триватиме конфлікт демократія буде не на часі…
Чистий тобі – ембіей.
Ким збиралися утилізувати? Та різними, непотрібними кремлю, ніщєбродами.
– Мьі получим два в одном – доповіли в кремльовський обком московські ембіейщики – и тех в утиль, и своих нах нам не ненужньіх –  туда же. Будет  полная синерджи
«Синерджи» обкому сподобалась.

З цього боку процес очолив хитрий комерс-ґетьман з Молдавії. Водити за собою лохів пустелями туди-сюди в нього виходило набагато краще, ніж в його другана та попередника. Той зі своїм завданням – відвести гнів народний кудись подалі в астрал, в принципі, справився. Але потім поломався. Продовжував далі щось плести про руки, котрі не крали, хоча вже всі бачили, що крали. Та й таке. В одного,  якийсь час, може й не крали (поки не вміли), а в другого, якийсь час, добре виходило водити лоха за ніс навколишніми пустелями.
Але час йшов, а число «майданутих», замість зменшуватись, чомусь вперто збільшувалось. З тим треба було щось робити. 
План, придуманий кремльовскімі, сивочолого налякав – він розумів чим то може скінчитися і тому вирішив пропетляти в іншій площині. Каже – я своє зробив, маю право на отдьіх. Беріт кого другого.
Ким другим, на свою біду, виявився найвпливовіший.

Коли тобі зараз присувають про – де попало набраний «випадковий сброд» в команді найвпливовішого, то це знову лише напівправда, тобто маніпуляція. Готували цю зелену бригаду імєні тухачєвского ще з 15го року. Те, що дійсно понабирали, в принципі, долбойобів – це правда і вона очевидна. Але на то були свої причини.
Чому вибір впав саме на цього нещасного? Був потрібен хтось дуже марнославний, некомпетентний і малоосвічений. І цьому просто не законало по життю. Ну і крутився весь час десь поруч. А марнославство то гріх, якшошо.
Я тоді, до речі, ніяк не міг зрозуміти – чому пан «ґетьман» зливає вибори. Ніби амбітний, а програє клоуну. Здавалося – піднімай кіпіш, добийся тесту на кокс і твого опонента немає. Але ж ні.
Це вже потім, коли злили телефонну розмову з пьінькою (жму руку – абнімаю), всі пазли склалися в картинку. Вася – подумав я про себе – ти ж сам кажеш, шо то всьо одна кодла комуністичних номенклатурників і в них на всіх один ґешефт.

Ну і нічого – подумав ти – в них же все вийшло, значить вони таки не дурні. Ну – це так тільки на перший погляд. В них вийшла ця війна, після якої вони всі, включно з пьінькою, знову стануть ніщєбродами. Де тут профіт? Де тут розум і далекоглядність? Мало того – в Історію увійдуть, як газіровані пездюки… Сумнівний виграш – ні?

Менше з тим – сивочолого комерс-ґетьмана вирішили замінити на найвпливовішого лідера. Того було не шкода ні разу, а ще в нього була одна чудова риса – він любив повиступати. Тобто під російську тюремну ідіому: пусть лох говорит – сам себя накажет… лягав ідеально. Прям, як та мала юлька під шофера з кабміну. Щоб придати тому всьому якоїсь новизни, таємничого фльору, і йумора ізбранного народу – коло найвпливовішого вирішили пристроїти якогось наглого і працівного западенця.  На його місце дуже добре знадобився нєкто боґдан…

Але повернемось в Оман січня 2020. Ну дуже насичений всяков хуйнев виявився той місяць.
Саме тоді там, на якийсь час, таємничо кудись зник найвпливовіший лідер планети. Тоді ще всі писали, що він там мав таємну зустріч з керуючим спецслужбою свінасабачої недофедерації.
Ще? Ще – нєкто кіріл хотів трахнути юлю, а вона йому не давала – бо ніщєброд і їздить на дєшмановім автомобілю. Ні. Не та юля, що в них на двох одне прізвище. Хто такий сам кіріл? Та газірований ніщєброд, на дєшмановській тачці. Нічого особливого. А – ну хіба те, що його тата назвали владімір лєнін. Так – саме така етимологія комуністичного імені «влад лєн».  Нє – ну він не здавався – казав: Юля, а чєм я хужє того вадітєля?… ну а деньги… дєнєг я сєйчас бьістро наварую… у ніво дєнєг, кстаті тожє нєт…Але отримав у відповідь ще одне – «ідінахуй, ніщєброт!!!» і пішов. Куди саме? Варавать – як куди?
Ну ось – тепер і це будеш знав.

А, паралельно, на сході 6й рік тривала антитерористична операція, а трохи вбік від неї «велике будівництво».
Ось на цьому фоні і починається найцікавіше – Оман.
Дуже схоже на те, що на тій зустрічі були присутні не тільки два вищеозначені. Скоріше за все там були всі зацікавлені сторони. Тобто, це був нєкій самміт секти комуністів – свідків шостого дня. Без сумніву там був представник  китаю. Всесвітній конгрес секти невенгрів представляв, наприклад, нєкто лазар. Так – той, що при згадці про нього путін звіздиться перед дзеркалом задом наперед. Маєш здорову пам’ять і того звали ісаак? Ну, а цього шльома. Той путінґ при згадці про обох так робить – шо нє так? Тобто схоже, що там були представники всіх держав, де при владі комуністи.
Чому дуже схоже? Тому що, якщо є щось, що має хвіст, чотири лапи, час від часу гавкає і дуже схоже на собаку, то швидше за все, то і є собака. Тільки тому – не більше.
Що вони там вирішили? А ось це, що ти зараз в новинах бачиш – те і вирішили.
Але було одне але. Нєкто путінґ, нехай навіть і колективний – він дійсно не історик, не стратег (яким він себе мне), але таки трохи тактик. Так – він може, як юля вмєндєль, не підозрювати про існування географії, але про існування USA і Англії, таки знав. Тому його представник резонно поцікавився – а англо-сакси пезди не дадуть? На що представник секти невенгрів виступив з запевненням, що Захід вони беруть на себе. А, щоб показати свою впливовість на глобальні процеси, пообіцяв закрити посполитих планети по хатах на карантин. Каже – перевіримо їх на спротив, а ви будете мати час добре підготуватися. Але скінчити все треба буде за два тижні…

Чим ще пам’ятний той січень 2020? О там багато різного. Раптово вмирає султан Оману і всі ржуть, шо то за вовою золоті верби цвітуть. Западенця боґдана тихо змінює собою нєкто єрьмакъ з братом. Брат відкриває кадрову агенцію «брат єрьмака», а боґдан зі злості пиздить в зоопарку козу і кривляється з ґамадрилою коло його клітки.
Але то локальне. В масштабах планети дійсно (ісаак нє спіздєл) розганяється паніка і пурга: в китаю смугастий єдиночлен переспав з китайським панцерним двожопом і це вилилось в страшний котячий грип… Брєд собачій? Літній час (DST) і «боротьба» з курінням брєд не менший – і шо з того?
Ти вірний поборнік за ідею про величну пандемію? Окау – хто б тобі забороняв? Є всього декілька запитань:
– Хто запустив в світ ту страшну хворобу, і хто за це в міжнародному розшуку? Адже, це страшний злочин проти Людства.
– Чому хвороба з’являється і зникає до певних дат? Початок війни, наприклад, або початок сезону в Буковелю.
– Чому повна тиша про пандемію туберкульозу? Це не тому часом, що це дійсно те, що косить? Але на тому ніц не «заробиш» – нє?
– Чому не оголошена пандемія аутизму?
Та й – певно досить тих запитань, на разі.

Ну з султаном, думаю, все було просто. Як і всякий східний чоловік, султан був чувак допитливий. Знаючи – де буде та зустріч, напакував приміщення всякими хитрими агрегатами. А потім каже – або я в долі, або я все знаю… Не знаю – може «новічка» якого китайського нюхнув, бо забув – що він в першу чергу китайський комуніст, а вже потім султан і вотетовотвсьо. А може й сам вмер… – тут це якраз несуттєво. Цікавіше інше:
Так виглядає, що знала про все і нєкая фрау муркєль. Все в тому ж січні 2020 ковбасило тею фрау перед мікрофонами так, що аж було за неї невдобно. Штирило, як Тузіка, що знайшов коробку з сомалійським амфітаміном. У будь якому випадку – не менше, ніж тим смугастим єдинорогом, коли він дізнався, який грип вони з тим китайським двожопом накоїли… Але його хоч зрозуміти можна, йому було абідно. Казав  – якщо ми такої хуйні натворили, то нашо ви мене спарювали з тим очкастим?…А от її зрозуміти важче. Вона ж не смартфонний ґеймер якийсь, щоб в припадках перед мікрофонами камарінского танцювати. Солідна ж баба. Інтелігентна, знову ж таки – нє?
Ой наїлася страху та фрау. Навіть в Бучу на замордованих російськими нацистами дітей подивитися не поїхала. Зробила вигляд, що не хоче травмувати отимвсим   свою тонку душу, на якій гладіолуси цвітуть. А тому відповіла,  як залізний Бісмарк – коротко і ясно: відєбіться, я на пенсії. А кому тре додала: а на суді, якшошо, я буду казала, що ніц не знала. І вапсчє – не знаю я ніякого путіна, разом з ісааком і ротенбергами. Тільки гладіолуси і  Джімі Хендрікс. Та й стара я вже – не дочуваю на ліве вухо… на праве теж… недочуваю…

Нє – ну схема на папері виглядала елегантно. Юля вмєндєль вже почала фотки постити на фійсбуку. Такі – в домашньому халаті і на фоні символів держави. Такі – з визовом,  тіпа: ну шо убогіє, піздєц вам скоро буде…
А боти від ісаака, де могли посполитим присували – та яку вам зброю летальну? Та вас через два тижні вже не буде. У вас один ісход і він, такі да – летальний. І Чорне море перед вами не розступиться…
А свінасабакам готували всі можливі умови – розміновували, зливали інфу – тілько їдь і роби…
Але – елегантність схеми на папері, дуже часто розбивається об виконавців (вчергове: ембіей – це хуйня). Замість наступати на Київ, свінасабача «дісантура» почала тирити пральні машини, мародерити і вести себе, як кончєні. Ну бо – пральная машінка то актів, а там іщьо пріпіздят к хуям сабачім…
Але і це ще не все. Через два тижні стало зрозуміло – ні через два тижні, ні через двадцять два, солдати вермахтунедофедерації зі своїм завданням не впораються. Вчергове:

Слава Україні!
Слава ЗСУ!

 

Треба було якось виходити з ситуації. Відмотати все назад до банків і криптовалюти – воно вже виглядало невенграм, якось не дуже реально. Навіть зважаючи на побитих ковидлом масочників, які сприймають любу хуйню з телевізора. Тобто – ні назад, ні вперед. Скоріше «в перед», але ж не хочеться. Уявляю, як зараз закипає моск в пушкіністів – то всьо не тілько померлий султан бачив, там багато різних було. Якщо почнуть розмотувати, то – піздєц всім сподіванням… Ситуація патова – ну і недофедерації дати програти не можна, бо колективний путінґ – він же всіх здасть в умовній Гаазі.. Кипить їм, кароч, їх разум вазмущьонний… Тільки змоглися відставки Джонсона, аж тут з’являється Вікторія Спартц. Єрьмакъ їй не такий, бля. Цілого папу аргентинського підключили – кончай вайну і здавайся, бо діти в Африці будут голодні… (чому ті діти африканські його до війни не цікавили, і хто він такий, щоб ділити на африканських і тих, що з Бучі і Бородянки?)
Нє – ну з фрау муркєль було простіше… Однозначно простіше…

То всьо конспірологія? Ні – то всьо банальна аналітика. Хо конспірології?
Отримай і розпишися:
– Альо, Андрюша, там лєтакі над гостомєлєм. Звані в Маскву. В аеропорт прілєтєло. Шо оні сібє гонят?
– Уже званю.
– Альо Владіслав? Ми ж договорілісь, шо ви берьоте Херсонску волость по Кримскій канал… Берьотє АЕС і полк нацьіков. Шо за дєсантнікі под Кієвом?!!! Как пошьол нахуй?… 

Розумієш, Посполитий.. Це, можливо, для тебе вони Езотеричні Жреці Діоніса і всі, як один, з космосу прилетіли на жєлєзних гіперлупах. А насправді вони такі самі посполиті – з гемороєм і виразкою шлунку. А, заважаючи на рівень їх освіти, то ще й газіровані на додаток.
***

Паралельно:
Молодий лійтінант ванябакланов до свого партньора по бізнесу:
– Вовчик, я не знал, шо то зайдёт аж так далеко… Я нажил бабла, маю хату в Испании. На едыночлена мне вотэтовотвсё? Увольняй меня к хуям двожопым…
І прокурорка з другого боку:
– И я уже нажила, и тоже маю хату… и меня к хуям

Важка ноша в найвпливовішого. Але звільнив – що мав робити? Каже – я Ваню лійтінанта уволів, бо він праїбав свого гінірала, котрий перешийок розмінував. А єрьмук тут взагалі не приший двожопу хвіст. І брат його вже агенцію «брат єрьмака» розпустив., якшошо… Ну шо, Вікторія Спартц? З’їла?

О, как внезапно кончился ковіт… – нє? Прям з початком війни… Чи ще не скінчився? Га, Посполитий?

Ти знайомий з Фірою Абрамівною Вмєндєль з Одеси і вона дуже класна баба? Так – я теж її знаю. Дуже класна – згоден. Але не всі євреї такі, як вона. На жаль. Ти не знаєш прізвище того поца, що все це придумав? Я теж. Але не всі євреї такі, як він. На щастя. Тобто – не шукай собі тут антисемітизму, просто – не будь як парвус. Бо комунізм – то ше гірше ніж ембіей.

А Світом шириться пандемія аутизму. Кажуть 1 з 50ти. Це вже не фейкова пандемія. Справжня. Вікіпедія – та, якою підмінили енциклопедію, настойчіво рекомендує звернути увагу, що то явище не штучно створене, а передається генами у спадок. Як настойчіво? Та – дуже настойчіво… Ну – щоб ти не подумав, що то результат якої примусової вакцинації, чи інших яких дослідів над людьми. Можливо дійсно генами. Я правда в дитинстві не бачив такої кількості дітей, що – то б’ються головою об лавку, то зі штахетами цілуються. Звідки ті гени за такий короткий час взялися? Гіперлупом з Марсу прилетіли – чи як? Але засоби масової пропаганди пишуть, що то так має бути і все нормально. Може й дійсно так. Може то не від смартфонів, а від генів тих, хто на ті смартфони дітей присадив. Та й хто я такий, щоб з тим сперечатись. Просто пишу собі що бачу, бо нема бабла, щоб виїхати кудись в гори і там загубитись в дерев’янім будиночку серед книжок.
Ой, зато – ніхто не курить в рістарані…

А ти книжки читаєш, до речі? Ні? Даремно. Без цього – нібито ні з того, нібито ні з сього – виникає синдром всебічного дефіциту соціальної взаємодії та спілкування.
Без цього ти вже не можеш мати банальний паперовий паспорт.
Тобто аутизаціядіджиталізація населення в «дії» і йде повним ходом.

PS:
Не можеш розібратися, що таке стратег, а що таке тактик? То просто – стратег може планувати й на післязавтра, а тактик далі завтра не бачить. Інколи пробує заглядати в позавчора. Але рідко. Бо й там нічого не розуміє…
Все одно – нє? Ок. Уяви – ти стоїш на тротуарі і дивишся під ноги. А, якби щось тебе підняло на рівень другого поверху – уявляєш наскільки більше б ти побачив? А, якщо на рівень п’ятого поверху… Так ось – до тридцять сьомого поверху, це тактика. Вище – то вже стратегія. Що є тим ліфтом, котрий піднімає над тротуаром? Ой – тут все просто. Це книжки, Посполитий.

PPS:
Де про ПДВ? Ай – наступного разу. Нє – ну я б міг сказати, як та фрау, але не буду. Буду собі толерантним..

PPPS:
Що таке – синдром всебічного дефіциту соціальної взаємодії та спілкування? Якщо максимально спрощено то – всі хочуть говорити, а ніхто не хоче чути.

PPPPS:
Коли скінчиться війна? Коли закон буде один для всіх. Коли так буде? Коли Ти цього захочеш.

 

Чому все так вийшло? Бо засудивши колись гітлерівський нацизм, треба було засудити й комунізм. Не знали – а як тоді поступати з ні разу невенграми? Ну так ось вам третя світова за це. Комуністи не вспокоються і будуть знов і знов пробувати йти «до пабєдьі камунизма ва всьом мірє». Або, як зараз модно казати – будуть пробувати натягнути сову на глобус…

Учітеся, брати мої..

………………………………………………

(Сh 18 з нового блог-роману – 2022.. або Пазорная звізда)

………………………………………………….

Майк Новосад. “Хіпстер..” Видавництво “EuropeLiberal..” 2021.

В інтернет магазиніКнигарня Є

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.
пл. Ринок, 3 “Книгарня #1”

Майк Новосад. “M&M, або Хроніки Семи Перпендикулярних Ліній..”Видавництво “EuropeLiberal..” 2020.

Придбати можна на офіційному сайті видавництва..

В інтернет магазиніКнигарняЄ

Не подобається електронна комерція? Можна в звичних книгарнях:

Київ:
вул. Толстого,1
вул. Лисенка,3
вул. Спаська,5
(“Книгарня Є”)
Львів:
проспект Шевченка, 8 (Книгарня НТШ)
проспект Свободи, 7
пл. Міцкевича, 1 (готель ”Жорж”)
проспект Шевченка, 8
вул.Стрийська,30 ТРЦ “King Cross Leopolis”
(“Книгарня Є”)
вул. Федорова, 4 (“Книгарня на Федорова”)
вул. Володимира Великого, 34. Центр української книги.
пл. Ринок, 3 “Книгарня #1”

Майк Новосад
“Театр, або той тойвово..”

Apple Books

і Rakuten Kobo

і: Smashwords

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська