Рекомендовано DPA:

Крива липа

Тому що корови не літають..

Травень, 2020

Моя батьківщина – там, де є свобода..
(Thomas Jefferson)

Держава і країна – це дві різні речі. Якщо не ускладнювати, то країна – це територія, а держава – це апарат влади на цій території.
Які функції держави? З допомогою законів забезпечувати життєдіяльність країни.
Кожна влада тимчасова. Це все.

Якщо у владі яскраво виражених ідіотів до 30ти відсотків, то закону зобов’язаний дотримуватися кожен мешканець території, і влада за цим слідкує, бо це її єдина функція впливу. Така держава називається правова. Такі держави успішні і населення в них ходить з довольними мордами.
Якщо населення, або якась його частина, пробує робити вигляд, що морди в них довольні, то значить, що держава не правова і при владі там презеденти, претенденти та інші «патріоти» з коефіцієнтом інтелекту тотожним зеленій флаїнг корові.
З таким рівнем інтелекту успішно керувати територією вони неспроможні, тому зайняті єдиним – максимально можливо довго втриматися при владі.
Ті роблять вигляд, що в них довольні морди (а зараз, під марлевою пов’язкою, це робити взагалі дуже нескладно), а ті роблять вигляд, що керують. Де проблема? Проблема в тому, що ті, що в масках дійсно вірять в те, що ті, що влада дійсно керують.

Приклад?
Порахуй – скількох розбійників вже звільнив презедент? І що всі на своїх місцях?
Ойвей, оййой, ойвай… Ойбіда, щожцеробицця. Він їх пачками звільняє, а вони на нього забили?
Оййойой бідабіда…

Якщо у владі яскраво виражених неідіотів до 30 відсотків, або той дивний випадок, що там таких взагалі немає, влада пробує розділяти (divide et impera), щоб втриматися в кріслах. А так, як розумних там нема, то ніхто не може закцентувати, що цей постулат вже не працює. (Який працює? Ця довідка платна.)
Влада, відносно досить довго, пробує розділяти посполитих мовним питанням. Але вже так тим всіх заїбала, що навіть зі своїм рівнем інтелекту доганяє – ця тема себе або віджила, або може привести до летальних наслідків, вже для самої влади. Хаос це гарно тільки в кіно, а в реалі це больно в ніс.

Але – як би дурний та й не спробував запхати пальці в розетку. Влада винайшла новий розподіл – на чиновників і нечиновників. Це її ноу-хау. Бравіссімо.
Виходить чувак, якого обізвали прем’єр-міністром і каже:
«…Звичайно ж, я запропоную у першу чергу підняти продуктивність праці чиновників до державного рівня і слідом – одразу ж підіймати заробітну плату до ринкового рівня…»
Цікаво зарядив. Питання:
1 – Кому саме запропонує? Презеденту? Парламенту? Самим, власне, чиновникам?Запропонує так само, як презедент розбійникам?
2 – Що таке, з точки зору пана чиновника, продуктивність державного рівня? З якої відмітки недержавний рівень стає державним?
3 – Цей текст пан чиновник «створив» на діджиталізованому генераторі випадкових слів?
Ну – в тому, що піднімуть одразу ж – сумнівів ні разу немає. А питання є:
1 – До рівня якого саме ринку? Локального ринку реальної вартості послуг, що надають чиновники?
Так там не підіймати треба, а опускати..
2 – До рівня цивілізованого ринку (там де не присутні долбойоби) ?
Так на тому ринку їх ціна взагалі нуль. Тобто знову не додавати потрібно, а множити. На вищеозначений нуль. Як на коефіцієнт реальної вартості їх роботи.
3 – Де пан чиновник вчив свою арихметику?

Є ще варіант – пан чиновник не знає який міг би бути результат роботи чиновників, бо не сліпий і добре бачить, що крім корупції чиновники не створюють абсолютно нічого. Тобто, пан чиновник косить бабло поки коситься? А нічого, що він приймає участь у грандіозній афері, де організована група громадян, прописуючи закони для покриття своєї злочинної діяльності, цією злочинною діяльністю власне і займається? Не страшно йому?

Прикольну фігню бачив на шоу литовського італійця шустера. Хтось, не пам’ятаю хто, на репліку бойка (того шо ляшка пиздив) – я був членом трьох урядів…, спитав – урядів якої країни, вибачте? Невинне ніби запитання кинуло любителя латвійських вишок в глибокий ступор. Було видно, як він налякався, що наступне запитання буде – і що саме ви там робили..?

Але реальний варіант єдиний. Тупенька влада вирішила створити касту чиновників, як основне населення країни. Ще залишити якийсь прошарок різних там електриків, сантехніків і масажисток – бажано красівих голих тьолок з ботоксними губами. А нє ше мальчіків тоже – бо не всім їм тьолкі заходять. В чиновники набирати якомога тупіших, щоб були благодарні суки і не строїли собі амбітних планів. Всіх решту знищити, починаючи з пенсіонерів. Знищити і списати на коронавірус. Дороги збудують турки, а мерседеси німці і так вже випускають. Бінго.

Пруф треба? Та гавно вопрос:
Пан «прем’єр-міністр» визначився:
«…Старшим за 60 років людям запровадити обов’язкову самоізоляцію…»
Але не всім – юзікам можна, бо вони каста))):
«…не потребують самоізоляції люди старші 60 років, якщо вони є: держслужбовцями, депутатами всіх рівнів, міськими головами, суддями та іншими особами, на яких поширюється дія закону “Про запобігання корупції”…
Тобто корупціонери мають вижити – всіх решта нах?))))))))))
«Також не потребують самоізоляції особи старше 60 років, які забезпечують діяльність підприємств у сферах: енергетики, хімічної промисловості, транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, оборонної промисловості.»
Блять, а про масажисток/ів забув..))))
***

Фігня в тому, що так не буває. Чому не буває? З тієї ж причини, з якої корови не хочуть літати по небі, як метелики.
Так вже склалося.
Sorry..

***

Для довідки:

Чиновників в країні – коло одного відсотка.
Разом з сім’ями – біля трьох відсотків.

Додана вартість від їх діяльності = 0 USD.
Результат їх діяльності – глянь у вікно.

***

Ти растірявся і не знаєш що робити? Запропонувати владі скатать губу.
Потрібне посилання на авторитет?
Коли несправедливість стає законом, опір стає обов’язком..
(When injustice becomes law resistance becomes duty..)
Thomas Jefferson – Президент США.

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська