Рекомендовано DPA:

Крива липа

Осінній Blues &&

Осінній Blues &&
(Make Ukraine Great Again?)

 

Листопад 2020

 

Никого. Только тень промелькнула в сенях,
Да стервятник спустился и сузил круги...

Осінь. Відень. Готель. Ідилія..
Лисий вчергове бере в якогось полуолігарха. В полуолігарха осіння ностальгія за Москвою і Чорномирдіним. А ще він в розпачі – його пробують помножити на нуль. Він не хоче. Від безнадьоги вирішив звернутися до призедента. Він готовий дати який неякий мільярд, але ж не тридцять, як той хам і дворнік Богдан хотів з нього получити…

Листопад. Київ. Студія телеканалу..
Лисий Микола Липень, зібрав декілька безполєзних і разом пробують страшити посполитих масками. Розказують, що у Франції вже на вулицях розстрілюють тих, що без масок. Ні лисому, ні безполєзним вже ніхто не вірить.. Петро Олексійович, хочете халявний лайфхак? Якщо будете платити цьому генію сомалійського телебачення сто доларів на місяць – він все одно буде ходити в ту студію. Його ринкова вартість доларів сімнадцять не більше. Можете зекономити..

О щось нове. Ціла заступниця міністра охорони здоров’я пропонує посполитим на час карантину шукати додаткові джерела доходу. От мудра баба. Пропонує все закрити на ключ і щоб вєрняк – на замок повісити маску, а потім йти шукати джерела доходу. То може треба брати сокиру і йти шукати поодиноких перехожих ввечері? Нє – каже йти працювати у медичних закладах економістами, бухгалтерами, водіями…
Ну це зовсім інша справа. Країна врятована. А ну бігом всі в медзаклади економістами. До речі – юристів там часом не треба? Бо їх також навипускали дахуя якшошо…

Пане призедент, а де ви знайшли ту ідійотку? Яка кадрова агенція такими торгує? То та, що я думаю – нє?)))
Ваші два прем’єри праїбали казну? Той перестрашений з Відня мільярд ше не підігнав? Ось маєте варіант получити назад з тої спеціалістки всі її зарплати. Вона скаже що вже потратила? Влаштуйте її назад санітаркою в медзаклад – нехай відробляє… Ще можна яким юристом чи економістом, наприклад, спробувати. Вона не схоче? Там ви призедент чи вона..?

Мережа дружньо бакланить якогось гетьманця. Глянув. Ну дуже мудрий чоловік. Певне навіть до школи ходив. І вчив там тільки про марксізьм-лєнінізьм… Каже – нас врятує локдаун і податковий терор. Правильно – лєйба троцкій так само говорив…
Бо дійсно ті ФОПи заграли – всьо бабло в офшори позаганяли.. Що – вони не заганяли? Все одно підараси – ну нє?)))
***

In more detail..?

Полуолігарх хоче народної любові. Як став полуолігархом? Каже – взяв в ссср мільйон кредиту, а далі пішло-поїхало. Бреше? Так. Ніхто там нікому кредити не давав. Контора розписувала «золото партії» на своїх агентів. Ні більше – ні менше. Чорномирдін сказав про Ходорковського – они не поняли, что их взяли деньги обслуживать…
Як би не ті кредити, то співав би собі зараз чувак в Івано-Франківській синагозі – про дійсність, що формує думку, котра формує стратегію, а вже та формує перемогу… А може би був музичним критиком… Про москву мріяв… Хто його знає.. А тут ще той Богдан ні сіло не впало…Та менше з тим. Полуолігарх латифундист продавав кукурудзу в марксистський китай. Гроші від цього «бізнесу» тут, чи в офшорах? Всі «його фірми» зареєстровані тут, чи в офшорі? Марксист, той що ФОПам терор об’явив – в нього нема бажання об’явити терор офшорам часом..?
Латифундист використав ресурси країни (землю, працю посполитих), а гроші вивів в офшор. Тепер ті гроші підуть австрійським юристам. Тобто гроші зняв тут, а віддасть там. Його населення дійсно повинно любити і поважати? То точно ФОПи у всіх проблемах країни винуваті..?

Лисий телеведучий, той чиї послуги коштують насправді не більше 17 доларів на місяць зібрав в невеличкому приміщенні купу безполєзних і вони всі без масок розчесують посполитим про те, що в масках треба не тільки по вулиці ходити, а навіть дома спати. Щось я погарячкував про 17 доларів.. Шість-сім не більше..
Ще один лисий «міністр» плете про той вірус таке, що на логіку навіть китайським трактором не натягнеш. Але його бодай можна зрозуміти. Чувак сів на потоки і йому нема часу розкласти свої думки в голові так, щоб потім в ефірі викласти їх більш менш правдоподібно. Треба думати за тих, що не проти замість нього на потоки присісти, треба думати як бабло з потоків хоч якось, хоч напів легалізувати, треба щось придумати щоб охорона будинку з робін гудами не знюхалася… – коли тут державними справами займатися? Тобто людина зайнята. Ще й заступниця – як живий приклад кухарки з лєнінських тезісов… До речі, там сєвєрниє сосєді його вже закопали – хто знає? Чи далі там лежить посеред площі..?

Всі ті латифундисти вивозили бабло в Латвію, Чехію – підняли їм економіку… А фінансовий терор кому? ФОПам. Латвійським? Нє – локальним.
Той пан депутат і навіть цілий голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики каже – що ФОПи знайшли лазєйку в законі. Продают медікаменти направо, потім наліво і з нього насміхаються. Почекайте – ті закони ФОПи пишуть чи депутати? Пан марксіст не забув – що то він депутат?
Певне теж має голову заклопотану – ті робін гуди вже намножилися серйозно. Аааа – шо там довго думати – винуваті ФОПи і відсутність локдауну. Заєбісьцє – можнв йти самогонку пити…
***

Что дєлать?
Повернути в антимонопольний Агію. Навіть не так – назначити її головою антимонопольного. Вона вчилася і вчилася не марксизму. Провести реприватизацію і демонополізацію. Вова не дякуй, то на халяву – бо самого заїпло те тупе сомалі навколо.
Повинно бути не обленерго, а мінімум два оператори-продавці для кожного посполитого. На вибір. І так по кожній галузі. Більше нічого не потрібно. Воно саме все стане на місце. Братья блюхери не поймуть? Ой – вони тебе панімают тільки поки в тебе є право підпису і паспорт. Сам то добре знаєш.
Не знаєш – як зробити? Назнач Юзіка послом в Бангладеш. Поки вони будуть ржать – а ти їм хоп реприватизацію…
Чи думаєш що влаштуєшся потім таксістом в Дюсєльдорфі? Shit deal – там мафія таксистів азіятів. Не пустять. Можуть ще й табло начистити… Ті азіяти вони такі… Так що думка – я такой подъезжаю, звоню и говорю – вам машинку с какой стороны подавать..? – хибна с любой сторони… Казав – вчися на скрипці грати..

А той доктор юридичних наук, професор, адвокат і експерт Taxlink – мав би вивчати в школі про демонополізацію як інструмент… То ще в початкових класах якшошо…

Є ще один варіант – можна в Конституцію записати – що олігархи, державні чиновники і братья блюхєри є ізбранний нарот, а тому мають конституційне право красти скільки їм влізе, їхати на червоне світло і запливати за буйки… Але за буйки, якщо хтось то бачить – то тільки в медичних масках. Прикольно буде.. А хулє..?)))
До речі – хтось мені скаже, а чому саме не хочуть латифундисти бабло в своїй країні тримати і судитися в судах своєї країни? Закони не такі? Закони… – їх ФОПи пишуть?

Що буде далі?
Або демонополізація і Верховенство Права – бо цей трактор по іншому не їде,
або – як співав Висоцький:

В дом заходишь, как все равно в кабак.
А народишко — каждый третий враг.
Своротят скулу — гость непрошенный,
Образа в углу и те перекошены.

И затеялся смутный, чудной разговор,
Кто-то песню стонал и гитару терзал,
И припадочный малый, придурок и вор
Мне тайком из-под скатерти нож показал…
***

Східноєвропейське сомалі, на трикутних китайських колесах, вперто буксувало до інтернаціонал-комунізму…

Вірменська

Вежа Корнякта

Святого Миколая

Вулиця Федоріва

Успенська

Благовіщенська